Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen 09.09.2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Overgangen til ungdomsuddannelse – analyser for Skolerådets Formandskab og planlagte analyser i WP 4 Work in progress møde maj 2011.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Temadag 7. juni 2006 Struer Kommune
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Roskilde Produktionsskole
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
FLERE IGENNEM UDDANNELSES- SYSTEMET MARTSTRÆF 2011.
Kompetenceevaluering Forelæser: Hanne Kathrine Krogstrup
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
”Vi når målet – men hvordan?”
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Forældremøde 7. klasse.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Arbejdsgivernes forslag til beskæftigelsesplan 2010 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Fokus på en målrettet indsats.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.
Regeringens globaliseringsudspil
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UU-centre på kort og liste se også Kommuner 2007Kommuner 2007.
Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 – Anna Marie Illum.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Strategiske udfordringer på voksenuddannelsesområdet Brian Kjær Andreasen.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Er vejledningssystemet gearet til de store reformer og fremtidens.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Rekruttering til Tønder kommune – er der et problem?
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
En for alle! Ungeenheden i Ringsted Kommune Beskæftigelsesregion Midtjyllands Vejlederkonference 3. februar 2011 Ved leder af Ungeenheden Britt Lyndgaard.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde med Regionen/Vækstfora Jan Hendeliowitz (S) Udvalget for Vækst og udviklingsstrategi Region Sjælland.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
2007 Projekt 4K Udsatte unge kunne vi have dem i afprøvning i Falck Falck Randers.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Udarbejdet af UU Randers
Kontakt- og tilbudstid
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Kontakt- og tilbudstid 2018
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen 09.09.2009.

85 %- målsætningen i København Udfordringen ved projektets start: 16-24-årige uden ungdomsuddannelse: 14.416 (23,4 %) 25-29-årige uden ungdomsuddannelse: 11.671 (16,9 %) De unge kommer sent i gang De opstillede mål i projektet på baggrund af UVM´s profilmodel og KK – statistik 2500 flere unge skal påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse for at 85 % -målsætningen nås Lykkes det/når vi målet? Lokal monitorering Nej, ikke hvis vi ser på tallene alene UTA i København 09.09.2009

Idegrundlaget for projektets organisering i København Stor og kompleks udfordring: - Københavns demografi - status som uddannelsesby - mange uddannelsesinstitutioner/aktører - mange ikke-kommunale aktører Prioriteret afgrænsning af aktørkredsen i forhold til projektorganiseringen - hvilke aktører kan bidrage til målopfyldelsen med et tilstrækkeligt volumen? Strategisk partnerskab - 5 store erhvervsuddannelsesskoler - repræsentanter for arbejdsmarkedets parter - Københavns Kommune Bidrag til handleplanen - alle parter bidrager med en række (lokale) initiativer til handleplanen -politisk godkendelse af handleplanen UTA i København 09.09.2009

Hvad var det så der lykkedes? Vores mål om 2500 flere unge i gang blev ikke nået, men i løbet af projektperioden har UTA -målsætningen medført, at vi har: Der er kommet fokus på unge, uddannelse og beskæftigelse i forhold til den politiske dagsorden Opnået bedre viden om barriererne for de unge i uddannelsessystemet samt handleplanerne herfor Styrket dialog med uddannelserne om rummelighed Etableret samarbejde med erhvervsskolerne om introforløb for unge ledige Udstationeret medarbejdere på erhvervsskolerne Fokus på kommunens rolle som arbejdsgiver UTA i København 09.09.2009

95 % - målsætningen i 2015 Vedvarende fokus på folkeskolens indsats Udbygget samarbejde mellem UU og jobcentrene Behov for uddannelser til de uddannelsessvage Udbygget samarbejde mellem kommunen og uddannelsesinstitutionerne Kommunen skal selv på banen som arbejdsgiver Det bliver et langt sejt træk UTA i København 09.09.2009

Drengene trives dårligere og reagerer mere udadvendt Spørgsmål til salen - udgør drengeproblematikkerne en samfundsmæssig udfordring? Drengene og ikke mindst indvandrerdrengene forlader folkeskolen med dårligere fagligt standpunkt end pigerne Drengene trives dårligere og reagerer mere udadvendt Frafaldet på ungdomsuddannelserne er størst blandt drengene Ungeledigheden rammer først og mest drengene/de unge mænd Hvad er svaret på at skole- og uddannelsessystemet tilsyneladende ikke kan rumme disse drenge? UTA i København 09.09.2009