Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Ballerup Kommune Det Gode Liv. Baggrund og set-up Ideen bag – hvorfor nu det her? fra undersøgelse til co-creation fra kontrol til tillid at drive og.
Holbæk kommune Proces for skolebestyrelserne i arbejdet med ny skolestruktur.
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Lean Netværk AAU.
Den Regionale LEAN Enhed
Ny Organisation pr. 1. januar 2012 Præsentation
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Kodeks for offentlig topledelse
Digitaliseringsstyrelsen, 9. februar 2012 Møde i følgegruppe for telemedicinsk handlingsplan og telesårinitiativ.
DUBU oplæg til Interessentanalyse Kommunikationsplan
Informationsformidling Brian Kjær Andreasen Hovedaktivitet 4. [ Viborg]
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Borgerinddragelse: Baggrund 9. maj Behov for borgerinddragelse? Tilfredshed med ”den måde demokratiet fungerer på” 5% er medlemmer af partier.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Søren Kofoed Weeke Rambøll Management A A R H U S U N I V E R S I T E T Den administrative forandringsproces Justering af programmet På styregruppemøde.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
sammen om sundhed Sundhedsforum
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Vækstforum Megasatsnings videre forløb Poul Erik Schou-Pedersen formand for Råd for Energi- og Miljøteknologi.
Vesthimmerlands Landboforening ” Sådan gør vi hos os” Lisbeth Mør ck Christensen.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Kontaktgruppen. Medlemmer og funktion NST, FERV og KL Skal sikre fælles forståelse og løbende fremdrift Forbereder emner til den Nationale Styregruppe.
Vi kan gøre det sunde valg nemt og fordelagtigt for borgerne.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Gruppearbejde Oplæg til workshops Hvilke emner skal der være fokus på? Hvilke arbejdsgrupper skal der nedsættes? Hvad skal der til? Hvordan.
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Sund By temagruppemøde ”Mad og måltider” D. 10. maj 2016 Sedsel N. Gyldenløve, Sundhedskonsulent i Frederikssund Kommune Handleplan til Frederikssund Kommunes.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Valgkredsmøder i Lejerbo 2016
Persondata – kortlægning af skolens behandling
SUF - gevinstrealisering
Udvikling af nye dialogformer
Demokratiudvalget 2016 Medlemmer: Gunnar Sørensen (formand),
Den værdifulde arbejdsplads
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Sundhedsaftale
Samskabelse gennem et Bynetværk
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Administrativ organisering
Danske Handicaporganisationer
Borgerens adgang til egne data
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Statens HR – Implementeringskoncept
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
s V T P H Tværgående temaer Her noteres udvalgets politikker
Præsentationens transcript:

Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed

Hvad skal opgaveudvalget bidrage med? Overordnet er et kommende opgaveudvalg rådgivende og forberedende for fagudvalg/Byråd . Opgaveudvalget har derfor til opgave er at udarbejde input til endelig politisk beslutning. Leverancen kan imidlertid variere fra idé-/strategikatalog, over anbefalinger til en egentlig politik (og mange forskellige variationer herimellem), hvorfor klarhed omkring, hvilken leverance/produkt der ønskes, er nødvendigt. Hvilken type produkt skal opgaveudvalget levere? OBS ift. kobling til sundhedspolitikken!!!

Opgaveudvalgets politiske forankring Det kommende opgaveudvalg vedr. sundhed forventes at have et bredt tværgående fokus på sundhed, hvorfor opgaveudvalgets politiske forankring skal drøftes. Hvilke politiske udvalg har berøring med et kommende opgaveudvalgs arbejde med sundhed? Ved hvilke(t) udvalg/Byråd skal et tværgående opgaveudvalg vedr. sundhed fordelagtigt forankres?

Politikere i opgaveudvalget Efter drøftelser af opgaveudvalgets politiske forankring drøftes det, hvilke politikere, der bør være medlem af det kommende opgaveudvalg. De udpegede politikere er desuden medvirkende i administrationens udarbejdelse af opgaveudvalgets kommissorium. Hvilke politikere bør indtræde i det kommende opgaveudvalg, samt medvirke i udarbejdelsen af kommissoriet?

Kvalifikationer og kompetencer ved øvrige medlemmer af opgaveudvalget Til opgaveudvalgene skal der, foruden Byrådspolitikere, udpeges borgere, eksperter m.v., der forventes at kunne kvalificere opgaveudvalgets arbejde. Hvilke kvalifikationer og kompetencer disse skal besidde, bestemmes politisk, hvorfor ønsker til kvalifikationer og kompetencer skal drøftes. Kvalifikationer og kompetencer skal i denne forbindelse forstås bredt som erfaring, viden og perspektiver. Der kan også peges på særlige interessenter, som bør involveres, men som ikke nødvendigvis er medlem af udvalget. Disse kan fx involveres igennem opgaveudvalgets arbejde v. workshops, undersøgelser eller lignende. Hvilke særlige kvalifikationer og kompetencer er relevante i opgaveudvalget vedr. sundhed? Er der særlige interessenter, udenfor opgaveudvalget, der bør involveres? Eksempelvis kunne der efterspørges en borger, der har erfaringer med at drive virksomhed i Assens Kommune; en borger der fortrinsvist handler lokalt; og en person med særlig viden om indkøbsmønstre/præferencer, hvis opgaveudvalgets opgave omhandlede detailhandlen i Assens Kommune.

Løbende orientering vedr. opgaveudvalgets fremdrift Opgaveudvalgets arbejdsform vil blive nærmere beskrevet i kommissoriet. Der kan imidlertid være særlige ønsker til løbende orientering af det samlede Byråd/fagudvalg m.v., som indskrives i det kommende kommissorium. Er der særlige ønsker vedr. løbende orientering om opgaveudvalgets arbejde og fremdrift?