Spansk IT efter reformen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
Advertisements

MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Undervisning med Storyjumper
Grundlæggende IT, niveau G
Lærerprofessionen.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Anvendt medialisering ved Fredda Galea
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
1 It-tanker for fritidsdelen. 2 Læse & sprogpolitikken •It-strategi kobles på sprog- og læsepolitikken for fritidsområdet, således at den bliver et delelement.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Bibliotekernes fælles e-læringsportal. Samling af små kurser om hverdags-it Gøre borgerne i stand til at udnytte de digitale muligheder.
Elevernes digitale dannelse
Tværfagligt undervisningsforløb
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Udgangspunkt • Hvorfor taler alle om it, når det i virkeligheden handler om kultur, medier og læring? • Hvorfor er fælles mål og progression så populære,
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Odrbildne - the beginning of a beautiful friendship Pecha Kucha 28. februar 2011.
Skriftlighed og læring
Brug blog i undervisningen og styrk skriftligheden Ved Balder Asmussen.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Vi holder fast Konference 23. august Hvad? Sociale medier = En teknologi og en praksis, der er blevet gjort mulig med Web 2.0- teknologierne.
Mediepædagogiske værktøjer i teori og i praksis
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
PARALLELUNDERVISNING: - brugen af en digital læreplatform
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Digital skriftlig- og mundtlighed
Kompetencekrav, Fase 1 Oversigt over kompetencekrav til deltagerne i Flipped Learning.
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD –
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Glogster Nu er det muligt at udskifte plancher og andre præsentationer i undervisningen med en digital præsentation, der kan kombinere tekst, lyd, billeder.
BALTORPSKOLEN Skoleåret 2015/2016.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
IT-eksamen i dansk Foreløbig evaluering af 1.forsøgssæt fra forsøgsklasser og –lærere.
Vores relation til Gud: Når Gud taler. Hvordan kan jeg bede? Salmernes bog – Hjælp til at udtrykke både smerte og glæde Fadervor – Grundopskrift fra Jesus.
Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Reklamer 4
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
SSO - Større skriftlig opgave
It i folkeskolens matematikundervisning
SSO - Større skriftlig opgave
Klar til uddannelsesevent? 24. – 25. oktober i Bella Center
Digital dannelse i gymnasiet
Informationskompetencer
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
Præsentationens transcript:

spansk IT efter reformen

1. Elevernes digitale kompetencer “Det handler grundlæggende om at skabe digitalt nysgerrige elever, som er i stand til at afprøve digitale værktøjer og omfavne de nye muligheder, som teknologien giver os fx for at blive dygtigere, skabe relationer, deltage aktivt i vores demokrati og udtrykke sig kunstnerisk.” Et digitalt værktøj, som giver nye muligheder, er f.eks. LyricsTraining. Vejledningen findes i mappen, og et eksempel på brugen af tjenesten kan ses her. Tjenesten bruger musik som kunstnerisk middel til at lave glosetræning. De sociale medier kan hjælpe eleverne med at skabe relationer. Man kan med fordel opfordre sine elever til at “like” sider på spansk, så de får notifikationer på spansk med videoer, billeder, opslag. Her er et eksempel til en side om De dødes dag.

2. Kompetenceområder 2.1 Kritisk blik på digitale medier og værktøjer Målet er at eleven opnår “... en kritisk forståelse af internettets teknologi og kommunikationsformer, som understøtter elevens handlen som global, demokratisk borger”. F.eks. Ved at besøge bloggs/hjemmesider om forskellige samfundsproblematikker, og læse personlige beretninger kontra avisartikler. Eksemplet er fra http://brujula.com.gt/ , hvor unge fra Guatemala skriver deres syn på situationen i landet.

2.2 Digitale fællesskaber Vi kan hjælpe eleverne med at “samarbejde om udarbejdelsen af fælles tekster gennem samskrivning i fællesdokumenter” f.eks. Når vi bruger Wikispaces (ejemplo), www.padlet.com (ejemplo), GoogleDocs (ejemplo), eller Facebook.

2.3 Informationssøgning Man kan bede eleverne om selv at finde baggrundsviden til emnerne. De kan f.eks. Prøve at finde info om Rigoberta Menchú, når man arbejder med “indianer i Latinamerika” (som i eksemplet fra GoogleDoc).

2.4 Skabe digitale produkter “En vigtig del af de digitale kompetencer er at udvikle elevernes bevidsthed om det produktive arbejde i faglige sammenhænge” Screencast-o-matic kan bruges til at eleverne laver selv en video, hvor de gennemgår et billede eller en film. Se et eksempel her. På LearningApps.org kan eleverne producere spil med fagligt indhold, og aflevere dem som produkt.

3. Organisering Hjemmesider lavet af eleverne til organisering af materiale, f.eks. Noter til eksamensemner, eller grammatikemner https://13aghg.wikispace s.com/1.g+grammatik Man kan bruge Facebook som gruppe til digitale afleveringer, som billedbeskrivelser om hvad de lavede i weekenden/ferien:

FGs hjemmeside: http://ibogspansk.weebly.com EMNER TIL IT i SPANSK UNDERVISNING (fra egen hjemmeside som er under opbygning): FGs hjemmeside: http://ibogspansk.weebly.com Frida Kahlo - 2.g (præteritum og imperfektum): Almodóvar - 3.g (gerundium, participium, konditionalis)