Personalepolitiske værdier for Assens Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Ørestad Skoles værdier
Værdigrundlaget i Greve
Social kapital – rig på relationer
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Ledelse og menneskesyn
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Værdigrundlag. Bussen bliver glad når Der snakkes I en god tone til hinanden Man hjælper hinanden Der gøres plads for hinanden Dem, der ikke kan stå,
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Tillid Temadag for AMIR
NOEA/Aalborg Universitet
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Kick-off: Hele Ledelser
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Vision for Vanløse Bydel
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Gennem RESPEKT ENGAGEMENT FÆLLESSKAB skaber vi tryghed og trivsel, så vi alle kan opnå høj faglighed.
Værdigrundlag AEU Chefkursus 2007 Hold 6.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Center for selvejende dagtilbud : værdigrundlag TRO Er det vi ved, vi er og vil!
Entre Hjertelig tillykke med de 15 år Hvem er jeg?
Program for dagen Så´n lidt hygge med kaffe og de runde Hvorfor GRUS?
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
1 Social kapital – én mulighed… Det handler om de skjulte velfærdsreserver.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Indre By / Østerbro LokalMED
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Værdigrundlag for Jobcenter Varde
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Fælles ledelsesgrundlag
Centralforeningen for Stampersonel
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Kvalitet i folkeoplysningen
Kvartalsrapportering til ØU September 2018
Tag snakken – bryd vanerne
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Region Midtjyllands opgave
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Nye muligheder og potentialer
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Personalepolitiske værdier for Assens Kommune

Assens Kommune er en god arbejdsplads med stærke arbejdsfællesskaber, der fastholder, udfordrer og tiltrækker dygtige medarbejdere og ledere. Vi tager ansvar for at lykkes i vores samspil med hinanden i de nære og tværgående fællesskaber, så vi kan løse vores opgaver overfor og med borgerne i Assens Kommune. Vi er en rummelig arbejdsplads med plads til forskelligheder, med respekt for det enkelte individ og med fleksibilitet i forhold til medarbejdernes livsfaser. Vi arbejder med mennesker og for mennesker – værdierne er fundamentet for, hvordan vi møder hinanden. De personalepolitiske værdier danner, sammen med delpolitikker og retningslinjer, den fælles ramme om organisationen og forpligter alle ansatte, såvel ledere som medarbejdere. Værdierne bliver nærværende og levende gennem dialogen på vores arbejdspladser. Vores personalepolitiske fundament er, at vi er TILLIDSFULDE, ENGAGEREDE, ÅBNE, AMBITIØSE & ORDENTLIGE

Vi er tillidsfulde Vi bygger vores relationer på tillid. Vi løser opgaverne med udgangspunkt i vores faglighed og professionalisme. Vi får og giver anerkendelse i samspillet med hinanden. Tillid skaber tryghed, og er et godt grundlag for faglig og personlig udvikling.

Vi er engagerede Vi er engagerede og optagede af at skabe gode resultater i samarbejde med borgerne. Vi fokuserer på trivsel og et sundt arbejdsliv og bidrager alle til at skabe arbejdsglæde. Vi tilstræber størst mulig indflydelse på eget arbejde og opgaver.

Vi er åbne Vi vil dialogen, og er åbne i kommunikationen med hinanden og i mødet med omverdenen. Vi er nysgerrige på hinandens bidrag til opgaveløsningen. Vi samarbejder på tværs af faglighed og organisation for at finde frem til nye, gode løsninger.

Vi er ambitiøse Vi er ambitiøse i vores faglige fællesskaber og udviser mod i vores relationer. Vi er en del af et fællesskab under løbende forandring, og bestræber os på at nytænke samt udvikle og afprøve nye samarbejdsformer.

Vi er ordentlige Vi er ordentlige overfor hinanden Vi er ordentlige Vi er ordentlige overfor hinanden. Vi forpligter os på det fællesskab, som vi indgår i og håndterer uenigheder professionelt. Vi lytter til hinanden og udfordrer hinanden respektfuldt. Vi er ansvarlige overfor opgaverne og overholder aftaler.