Lægning af storformatfliser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PICCline – et område for Anæstesisygeplejersker! Anæstesisygeplejerske Rikke Boa Aalborg Universitetshospital.
Advertisements

EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
I dansk nybyggeri er der særlige fugtproblemer, som maleren skal tage med i sine overvejelser: Materialer der er født våde, fugtige eller tørre Hvordan.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. GOD FORNØJELSE.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Anlægteknik Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald 1.
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Velkommen til kursus i Conformal Coating.
Massivtræ- og pladeemne af større håndværksmæssig karakter
Hospitalsinfektioner Hygiejne
Instruktion til mødeledere
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Anvendelse.
Børnebakkens Indsatser
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
23.2 Mekanisk ukrudtsbekæmpelse er også for konventionelle landmænd
Tre lags arkitektur hardware i systemer
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Mundpleje v/Mette Bernberg Hospice Limfjord
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Spørgsmål til og svar fra TBST.
Montagevejledning Saxi 900 Februar 2012.
Medlemsweekend FAKS Ved Fysioterapeut Maria Balslev Larsen.
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Morgenmåltid Mellemmåltid
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Tunge gulvkonstruktioner på træbjælkelag - opbygning m. svalehaleplader Lars Skibdal Schmidt.
Personlig hygiejne En god personlig hygiejne er vigtig fordi:
Avanceret flisearbejde niveau 1
Køreteknik.
Mosaikfliser på væg og gulv –rette flader
Mosaikfliser på væg og gulv –krumme flader
27. Lagerstyring Lagerstyringens mål
Rygsmerter Information og øvelser
Varmetillæg Folkepension.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Lægning af natursten - granit
Lægning af natursten - lerskifer
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Tunge gulvkonstruktioner på træbjælkelag – den klassiske opbygning
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Avanceret flisearbejde niveau 3
Avanceret flisearbejde niveau 2
2017/dashboard Arbejdsmiljødag /dashboard.
Knallertens udstyr.
Sørg for at eventuelle dræn i kemikalierum er sikkert afblændet
Opsætning og fugning og af fliser m. epoxyholdige produkter
Præsentation af mad vafler
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Nøgletal på vejområdet
Økonomi i etablering af markvanding
- En genre som alle andre
Seniormøde
Vådrum Mal-koder.
Workshop 2 worksheet.
TR – BRUSH-UP God planlægning af ARBEJDSTID 12. Juni 2019
Præsentationens transcript:

Lægning af storformatfliser 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Opgavens omfang 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser - underlag Generelt: Underlaget skal være fast og fri for støv, kalk og andre skillemidler. Styrke: For at sikre at storformatfliserne ikke knækker eller revner, kræves et stabilt og fast underlag. By og Byg Anvisning 200 anbefaler min. styrke 20Mpa. Tolerancer: Underlaget skal være plant med en max. Afvigelse på +/- 2mm målt på en 2m retholt. Svind: På grund af hærdetiden fra støbningen vil der, fra fliserne kan lægges gå fra 4 til 8 uger. Dette kan dog ved brug af hurtigcement nedsættes til et døgn. F.eks. ARDEX A35 eller Weber. Plan 815 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser - lægningsmetoder Tyndlagsmetoden Den mest anvendte metode i dag. Udføres med tandstørrelse på mellem 4 og 10mm afhængig af flisens størrelse. Klæbelaget vil når flisen er trykket ned i klæberen være på mellem 2 og 5mm, hvilket kun tillader små variationer i fliserne, eller lunker i underlaget. Tyndlagsmetoden er kun velegnet til stor-formatfliser, såfremt der udfø-res et klæbelag på bagsiden af flisen, også kaldet floating/buttering Tandstørrelse-kvadratiske Kantlængde i mm Plan bagside Ujævn bagside Op til 50 3 x 3 4 x 4 50 - 108 6 x 6 109 - 200 8 x 8 Over 200 10 x 10 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser - lægningsmetoder Mellemlagsmetoden Denne metode er ikke særlig anvendt i Skandinavien, men er ved at få en større udbredelse, fordi der i de seneste år er blevet solgt keramiske fliser med endog meget store forma-ter. Metoden er velegnet hvor underlaget/ fliserne fordrer lagtykkelser på 5 – 20mm. De fliseklæbere der anvendes til mellemlagsmetoden kræver grovere fyldstoffer, da der ellers er farer for spændinger i limlaget. Vandmængden som disse limtyper kræver, kan i forbindelse med nogle stentyper være et problem (serpentin) Tandstørrelse-kvadratiske Kantlængde i mm Plan bagside Ujævn bagside 200 - 300 10 x 10 12 x 12 300 - 400 14 x 14 400 - 500 15 x 12 Over 500 15 x 20 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser - lægningsmetoder Tyklagsmetoden også kaldet vådt i vådt er en gammel kendt metode og har den fordel at underlaget bliver rettet og belægningen bliver lavet i en arbejdsgang. Det er vigtigt at underlaget holdes fugtigt et par dage op til lægningen af fliserne. Først påføres underlaget en svummemørtel og i den våde svummemørtel udlægges en C-mørtel. Flisen bagsmøres for at sikre en god vedhæftning mellem sten og underlag. I disse våde lag lægges flisen, som med lette slag med en gummihammer bankes på plads. Metoden er velegnet til storformat natursten fliser i varierende tykkelse f.eks. skiferbrud. 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser – forskellige Elementer Skal der laves huller i fliserne, kan der med fordel laves en hul-skabelon. Dels sikrer man sig at hullerne får den ønskede placering, men også at boret ikke skrider under udboringen, og dermed ødelægger flisen. NB. Vær opmærksom på, at på mange hul-bor i dag er skæret elektroplaided, hvilket betyder at der under boring skal tilføres vand. 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser – forskellige Elementer Elementer i gulvet som den viste figur på billedet er forud for skæringen, tegnet op på en plade i forholdet 1:1. Efterfølgende er der lavet en skabelon af de forskellige skæringer som indgår i figuren, som så bruges til indstilling af fliseskæreren. I takt med at man får skåret sine fliser lægges de tilbage i den optegnede figur og eventuelle små justeringer foretages. 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser – forskellige Elementer Krumme skæringer foretages med manuel fliseskærer eller skærepasser, såfremt at dette kan lade sig gøre. Har flisen en skærv eller en tykkelse som umuliggør dette, kan i stedet anvendes en båndskærer som vist på billedet. På billedet ses det færdige resultat. Alle fliser er numme-rerede, således at de små justeringer kommer til at ligge rigtigt i figuren. 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser – Arbejdsmiljø Ud over personlige værnemidler som handsker, hørerværn i forbindelse med skæring af fliser og knæbeskyttere er sugekopper et næsten uundværligt stykke værktøj. De giver en generelt langt nemmere håndtering af storformatfliser og man undgår mange ubekvemme arbejds-stillinger. Der ud over kan lave rulleborde til fliser og lim, yderligere bidrage til et godt arbejdsmiljø. 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt

Storformatfliser Mange muligheder. Mange løsninger. 24-11-2018 Lars Skibdal Schmidt