Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sørg for at eventuelle dræn i kemikalierum er sikkert afblændet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sørg for at eventuelle dræn i kemikalierum er sikkert afblændet"— Præsentationens transcript:

1

2 Sørg for at eventuelle dræn i kemikalierum er sikkert afblændet
Sørg for at eventuelle dræn i kemikalierum er sikkert afblændet. Spild i et kemikalierum må selvfølgelig aldrig skylles i dræn, men skal opsamles og bortskaffes via den kommunale modtageordning.

3 Opbevaring i kummefryser kan være velegnet til mindre mængder af plantebeskyttelsesmidler, da eventuel lækage bliver opsamlet og midlerne kan holdes frostfri ved at holde en 15 W pære tændt i frostperioder. Opbevaring af containere bør ske, så eventuel lækage kan ‘indkapsles’. Det ideelle vil være placering i et reservoir, f.eks. bestående af en plastmembran med kant.

4 Der findes ikke specifikke regler for opbevaring bekæmpelsesmidler på landbrugsbedrifter, dog er der regler for mærkning og aflåsning ved opbevaring af giftige midler. Midlerne skal opbevares, så der ikke er risiko for at jord, vandmiljø og grundvand bliver forurenet. I praksis betyder det, at der ikke må være afløb, med mindre det fører til en opsamlingsbeholder. Spild må derfor opsamles med f.eks. kattegrus eller savsmuld. Rengøring kan ske ved at sprede fugtigt savsmuld, som efterfølgende fejes sammen. Der bør være en kant ved indgangen, således at gulvet kan fungere som reservoir, hvis der ske lækage af dunke.

5 1. Kant kan tilbageholde eventuelt spild.
2. Gulv er let at rengøre. 3. Stålhylder, der ikke absorberer eventuelle spild.

6 Brandsikkert kemikalierum med gode adgangsforhold ved ind- og udlevering kemikalie.

7 Et godt beredskab er vigtigt i forhold til at gøre en optimal indsats i tilfælde af uheld. Det gælder ikke mindst på bedrifter med ansatte. Eksemplet på billedet viser, hvordan beredskabsplan med telefonnummer til alarmcentral, lægevagten, giftinformationen o.l. er placeret på et synligt sted ved kemikalierummet. Ved 112 opkald til alarmcentralen vil man altid blive viderestillet til den relevante myndighed, normalt brandvæsnet.

8 To eksempler på kemikalierum
To eksempler på kemikalierum. Rummet til venstre har en 30 cm dyb nedsænkning, hvor eventuel lækage bliver opsamlet. Bemærk tønde til tom emballage, som afhentes af et firma, der tager sig af affald. Større dunke afhentes i plastsække. Til højre ses et kemikalierum, der har afløb til gyllebeholderens fortank. Skulle der ske udløb ved brand vil forureningen være isoleret i fortanken.

9 Mobile lagre bør også placeres i sikker afstand fra vandmiljø, uvedkommende færdsel. Lageret bør være aflåst, hvis det ikke er under opsyn.


Download ppt "Sørg for at eventuelle dræn i kemikalierum er sikkert afblændet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google