En rejse ind I smagens verden

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Whiskysmagning 2. Sept I aften skal vi koncentrere os om Highland.
Advertisements

3.a. deltager i ”Børnenes dag” på Kontiki skolen i Hillerød
”Smag og behag er forskellig”.
Slagterkurvens sensorik
Nysgerrigper workshop V/ Bo Flügge Thrane, Ulla Fog, Gitte Reffelt Utterslev Skole.
Mad til unge på høj- og efterskoler
Viden, læring og progression
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Udeskole! Rønnebæk Skole..
Hvad kendetegner en god kommerciel oplevelse?
Sensorik , form og æstetik
Sanser, oplevelse og beskrivelse
Sensoriske målinger. Viden, intuition og erfaring danner grundlag for indholdet i jeres kreativitet. Kan defineres som:  Evnen til nyskabelse, idérigdom,
Ændring af kontrast. Ved at sætte meget kontrast på billedet, får man også et varmere billede. Ved at skrue ned for kontrasten, får man dermed et koldere.
En hverdag med kvalme og madlede
Den Sensoriske rejse igennem et måltid
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Haver til maver – KICK OFF dag Tårnby kommune Tirsdag d
Årstidernes gang Vejret, temperaturen, materialer fra naturen er med til bestemme hvad indeholder i dagen skal være.
1 Randers Sundhedscenter - Hvad har mad med sex at gøre? - 1 Hvad har mad med sex at gøre?
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Læring og Madkamp, hvordan? - en fagdidaktiks tilgang Kirsten Marie Pedersen MADKUNDSKAB UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. GOD FORNØJELSE.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
Andagt: Skrig det til træerne. Kornet i siloen Positiv silo Dejlig familie Gode venner Fede fællesskaber En sød kæreste Mening med livet Alt er godt Negativ.
SIMONS KOGESKOLE MADKAMP ”MÆLK I KØKKENET”. TILBEREDNINGEN Koge, pochere, dampe, blanchere Stege, fritere, grydestege (en cocotte) Bage, braisere Grill.
At styrke barnets selvstændighed
Aktivitet 2 Duft- og smagsforsøg.
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Madkamp - DM i madkundskab
Tagformer i forskellige lande
Sanserne Funktion: Sansecellerne omdanner udefrakommende påvirkninger til elektriske impulser som sendes til hjernen hvor de opfattes og fortolkes Omfatter:
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Mental sundhed Hvad vil det sige at være robust?
Anton og Dino Kulturelle udtryksformer og værdier
Kærlighedsskema Han bliver sur Nul sex Han prøver Han og hun har
Rikke Danielsen & Inge Amby-Fog
Mundpleje v/Mette Bernberg Hospice Limfjord
Smagssansen Lavet af lord HÆ HÆ.
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved industriel produktion og mekanik og læsevejleder Aktionslæringsforløb KEND DIT VÆRKTØJ.
Herre vi ønsker selv om vi er unge,
Du kom med alt det der var dig
ADL-workshop 2017 ” Hjernen, som er det organ, der er ansvarlig for dine bevidste erfaringer, er en evig fange i hjerneskallens isolationsceller …. Og.
Gud, du mig ser Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
ERFA-dag Hvem er jeg?.
Grundlæggende viden om:
Anatomi Husdyr.
Sidste nyt om tilberedning
Nerver og Sanser.
Lav dit eget brød.
I en lille båd der gynger
Madkoloni Bornholm Klassepræsentation.
Du kom med alt det der var dig
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
El Salvador Kontrasternes land
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Individuel kommunikation
i og omkring Herlufmagle-hallerne
Mad til unge på høj- og efterskoler
Udvælgelse af rum til prøveregistrering
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
dho- og sro-evaluering
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Bevidsthed Naturens trappestige
Præsentationens transcript:

En rejse ind I smagens verden Sans din mad En rejse ind I smagens verden

Oplevelsen ved at spise Hvad gør et måltid godt, for dig? Hvorfor spiser du? Hvad vil du ikke spise? Tør du prøve og spise nye ting?

Oplevelsen ved at spise Synssansen Lugtesansen Høresansen Smagssansen Følesansen

Synet Farver Form Sammensætning Anretning

Lugten / Duften Informationer fra råvaren/ maden Positive oplevelser Negative oplevelser Appetitten Stemninger/ følelser og mad Smag og duft

”Høre maden” Knasende lyde Hule lyde Poppende lyde Bløde lyde

Smagen Sødt Salt Surt Bittert Umami Tungen

Føle Hænderne Munden Temperatur Belæggende fornemmelse ” Kold” varme/ ”Dejlig” smerte

God fornøjelse med turen rundt i smagens verden