FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER Derfor fuldkorn FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER * Billedet krediteres Il Fornaio
Derfor fuldkorn Det er hele kornet, som er sundt. Fuldkorn indeholder mange kostfibre, vitaminer og mineraler. Forskerne arbejder endnu på at finde ud af, hvad det præcist er i det hele korn, som giver de gode sundhedsgevinster. 17 September 2018
God mæthedsfornemmelse Derfor fuldkorn God mæthedsfornemmelse Undersøgelser viser, at fuldkorn mætter rigtig godt. Det betyder, at man spiser mindre og får lettere ved at holde vægten. Godt for fordøjelsen Fuldkorn er godt for fordøjelsen og holder maven i gang. Fibrene i fuldkorn giver maven noget at arbejde med og holder den i gang. Uønskede stoffer bevæger sig hurtigere gennem tarmsystemet, når der er et højt fiberindhold. 17 September 2018
Derfor fuldkorn Forebygger sygdomme Medfører oftere en sundere livsstil Mange alvorlige, kroniske sygdomme kan forebygges ved at spise fuldkorn. Fuldkorn indeholder vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, som er vigtige i forhold til at forebygge sygdomme som type 2-diabetes, hjerte-karsygdomme og visse former for kræft. Undersøgelser viser, at personer som spiser meget fuldkorn også spiser mere frugt og grønt sammenlignet med dem, der ikke spiser så meget fuldkorn. 17 September 2018
Giver flere smagsnuancer Derfor fuldkorn Giver flere smagsnuancer Der sidder en del bitterstoffer i fuldkornsbrød, som skal afbalanceres med andre smagsnuancer fx syrlighed. Et fuldkornsmel vil derfor give flere smagsnuancer til brød. Billedet krediteres Il Fornaio 17 September 2018