DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

Præsentation af materialer på personalemøde
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Psykoedukation til unge i OPUS
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
PR Kampagne for folkeskolen
UDVIKLINGSTRÆ PÅ EN UDDANNELSESINSTITUTION
BRFkredit tager del. Dagsorden  Hvad er TAG DEL?  Corporate Social Involvement – virksomheden der involverer i CSR  Fra at lave CSR til at være CSR.
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson.
SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Mødeledelse og deltagelse
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
Lean Netværk AAU.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Synshandicap og beskæftigelse
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
- sikkert og enkelt netværk for ældre Greve Bibliotek Præsentation af AgeForce med fokus på seniorer, livslang læring og nye.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
MEDLEMSTILGANG – hvordan? NØRRE-SNEDE ROTARY KLUB
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Fagligt selskab i fremtiden Oktober e Afrunding af seminar: Tak til alle oplægsholdere, der har beriget os med deres perspektiver på temaet – I.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
W ORKSHOP 2 Samtalemodel til virksomheder. F ØRSTE KONTAKT : Vække virksomhedens interesse for at få besøg af skolen. Virksomheden har historik for at.
10. maj 2012 Instituttet for Blinde og Svagsynede Instituttet for Blinde og Svagsynede Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg & Marie Fasmer.
OPRETTELSE AF FACEBOOK-SIDE REGION SYDDANMARKS LOKALKOMITEER Helle Andersen PR & kommunikation hos Colliers International Cand.merc(stud), Copenhagen Business.
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Beskæftigelsesregion Midtjylland Møde om det kontrollerede forsøg Mentor til udsatte unge torsdag den 24. maj 2012.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Specialfunktionen Job & Handicap Vestre Engvej 56, 7100 Vejle www. bmhandicap.dk www. bmhandicap.dk Ansættelse af personer med funktionsnedsættelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværk for teamledere på sygedagpengeområdet.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
Temadag om sygefravær - på offentlige arbejdspladser Viborg d. 28 oktober 2009.
Synsafdelingen Synsfaglige netværksdage på IBOS Synskonsulent Claus Anker.
Synlighed i foreningen: kommunikation og markedsføring V. kommunikationskonsulent, Mette Vittrup Schmidt Seminar for seniorer Glostrup den 5. oktober 2015.
Mødeledelse og deltagelse Nyremedicinsk Afdeling Y.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Forældrenetværk i Stampe. Hvem er Stampe? Hvorfor lave forældrenetværksgrupper Kort oplæg om forældrenetværksuddannelsen Leg med spørgsmål Netværksmøderne.
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
Netværksmøde, Region Midt og Nord 21. marts 2017
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
1 års fødselsdag for netværket ”Need and nice to know” 1 års fødselsdag for netværket Dagsorden: Kl Birgit Debrabant, Repræsentant fra.
2 gode nyheder - og et referat. 2 gode nyheder - og et referat.
Sammen om årsmøder og generalforsamlinger 2017
Sammen om årsmøder og generalforsamlinger 2017
Sammen om årsmøder og generalforsamlinger 2017
Mødeafholdelse Forberedelse Afvikling – roller: Opfølgning: Dagsorden
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Hjertecafèer - tilbageblik
Velkommen Ældre med dobbelt sansetab Del 2
Netværksmøde for AKT pædagoger i dagtilbud den
Arkivet….og Hjemmesiden
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Arbejdsmiljøforum 2018 Varde Kommune
Temagruppen Fysisk Aktivitet Sund By Netværket 13. maj 2019
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017 Spor 2: Syn, uddannelse & erhverv, d. 22.11. Tove Kirk Jespersen, synskonsulent Center for Kommunikation, Herning

Baggrund: CKU Viborg-Skive & CFK Herning indledte i efteråret 2014 et samarbejde om at danne et netværk for synshandicappede i beskæftigelse eller med ønske om at komme i job. Vi inviterede til det første netværksmøde efter ”hukommelsen”, da vi ikke kunne trække en liste over erhvervsaktive. Borgerne blev/bliver opfordret til at give invitationen videre til andre synshandicappede i erhverv.

Det første brev til borgere Er du interesseret i et nyt netværk for blinde & svagsynede?   Målgruppe: Blinde og svagsynede i den erhvervsaktive alder, som har tilknytning til - eller ønsker tilknytning til arbejdsmarkedet. Formål: At CFK Herning og CKU Viborg i fællesskab vil tilbyde målgruppen et netværk, hvor arbejdsrelaterede emner kan drøftes.

Det første brev til borgere (fortsat) Derfor vil vi gerne tilbyde at starte et netværk op, hvor det vil være muligt at drøfte relevante emner. Baggrund: Vores erfaringer som synskonsulenter viser, at der kan være store udfordringer for en blind/svagsynet i at være en del af arbejdsmarkedet. Forskellige undersøgelser viser det samme.

Det første brev til borgere (fortsat) Emnerne kan være: transport til/fra arbejde, arbejdsrelaterede hjælpemidler (herunder IT), kompenserende hjælpemuligheder fx personlig assistance, mentor- og isbryderordning samt fortrinsadgang til job i det offentlige. Mulighederne er mange og vi hører også gerne fra dig, hvis du har forslag til emner, der kan tages op i et sådant netværk.

Det første brev til borgere (fortsat) Vi forventer at afholde det første møde i uge 5 (26.-31. jan. 2015), hvor indholdet vil være oplæg fra CFK og CKU om vores rolle som synskonsulenter i arbejdsmarkedssager. Derudover skal vi drøfte hvor ofte netværket skal mødes og hvilke emner, der fremover skal være på dagsordenen.

Det første brev til borgere (fortsat) Mødet vil blive afholdt på Center for Kommunikation i Herning, du skal selv sørge for transport til og fra mødet, men det vil være muligt at have en ledsager med. Vi håber, at du har lyst til at deltage og vil gerne have en tilbagemelding fra dig snarest og senest 8. december, om du er interesseret og hvis du er interesseret: om du synes det vil være bedst med et fyraftensmøde fra fx kl. 17-20 eller en lørdag kl. 9-12?

Det første møde 7.3.15 Deltagerne valgte, at møderne skal afholdes uden ledsagere. Vil gerne afholde 2 møder årligt på lørdage. Havde flere emner til møderne fx lovgivning, transport, mindfulness Har oprettet lukket Facebook gruppe Synskonsulenterne sørger for invitation/tilmelding. Deltagerne laver dagsorden til næste møde og skriver referat af møderne

2015 - 2017 Nu samme dagsorden hver gang: Kl. 10.00 – 14.30 Erfaringsudveksling - Her bidrager alle - ”Jeres historie” 1 eller 2 fortæller om deres vej på arbejdsmarkedet. Tips og tricks med apps for blinde og svagsynede Åben - bidrag gerne med input

Evaluering 30.9.17(fra Netværkets referat) Synskonsulenterne efterspørger deltagernes mening om disse netværksmøder. Der er supergode tilbagemeldinger: Netværket er aktivt, når vi mødes. Vi er gode til at sparre med hinanden, netværke og dele vores problematikker, løsninger osv. Det er også en styrke, at vi er her lokalt, geografisk, så vi lærer hinanden at kende. De gode historier har været et enormt givende.

Evaluering 30.9.17 (citeret borgere) ”høre andres erfaringer i stedet for at læse sig til det” ”befriende af være sammen med andre svagsynede” ”vi har stor aldersspredning, det giver god mulighed for at lære fx apps fra de yngre” ”et fristed” ”udveksling af viden” ” vi er ikke hver især alene”

Tove Kirk Jespersen, synskonsulent Center for Kommunikation, Herning Tak fordi I lyttede Tove Kirk Jespersen, synskonsulent Center for Kommunikation, Herning