Ungeenheden Odsherred Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
Jobcenter Høje-Taastrup Ungeindsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup Beskæftigelsespolitisk konference på fredag den 24. april 2009.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Børnehusmodellen i Danmark – et initiativ i Overgrebspakken til beskyttelse af børn mod overgreb. NFBO konference, Nuuk, august 2014 Anette Hammershøi.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
UUV Køge Bugt Hvem er vi? Hvad er UUV?
Forslag fra arbejdsgrupperne
Præsentation af resultaterne fra
Februar 2017 PKU-konference
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Dagens program Du skal have kendskab til:
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Samrådet september 2012.
- Spot på snusepraktikker
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
UU - Status og uddannelsesstatistik
UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Introduktion til Myndighed Sundhed v. Signe Plats Afdelingsleder
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Formelle krav til Rehab-Team…
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Sammenhængende borgerforløb
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Sammenhængende borgerforløb
UU - Status og uddannelsesstatistik
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Forældremøde.
Danmarks Vejlederforening
Børne- og Familieafdelingen
Sammenhængende Unge Indsats i Vallensbæk Kommune
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Velkommen Dagens program.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Ungeenheden Odsherred Kommune

Odsherred … Ca. 33.000 indbyggere Største by: Nykøbing Sj. (ca. 5.300) 356,61 km2 Udfordringer: Demografi Uddannelsesniveau Afstande Udfordringer Demografi Befolkningens generelle uddannelsesniveau Erhvervsstruktur Afstand til uddannelser Socioøkonomi

Men også …

Ungeenheden – Odsherred Kommune Unge fra 13 – 23 år (+/-) Tværfaglig, tværprofessionel og tværsektoriel Task force (anbefaling fra tidligere KL partnerskaber mv) Sammenskudsgilde – økonomi og medarbejdere (Skoleforvaltning, familieafdeling, jobcenter, voksenafdeling, PPR, UU) = stort set udgiftsneutral Opstart: februar 2013

Opstart Styregruppe: Sammenskudsgilde Direktør Økonomi Skolechef Medarbejdere Chef for Børn-og Familie Opgaver Jobcenterchef Lovgivninger… UU Centerchef Satspuljemidler (Barn til Voksen) = Metode og dokumenter (Samarbejdsmodellen)

Målgruppen Unge mellem 13 og 23 (+/-) år der ikke er uddannelsesparate og som ikke forventes at kunne blive det uden koordinerende hjælp Unge med sager/indsatser i flere myndighedsområder og med lange forløb Unge der er i uddannelse men som er frafaldstruede (fastholdelse)

Målgruppen Etniske odsinge 50/50 drenge og piger Både normalskolebaggrund og specialskolebaggrund Manglende støtte hjemmefra Diagnoser, psykiske- og sociale vanskeligheder Angst Skoletræthed og skolemæssige nederlag Manglende motivation og overblik Misbrug Livskriser i familien

Opgaver Opfølgning på individuelt niveau for alle unge mellem 13 og 23 år, der ikke er i uddannelse. Der skal ske kompetenceafklaring, udarbejde – og opfølgning af handleplan, råd og vejledning samt inddragelse af forældre og netværk, med henblik på gennemførsel af ungdomsuddannelse. Håndholdte indsatser og løsninger på tværs af sektorer og lovgivninger Udvikling og administration af mentorkorps Koordinering mellem alle aktører på ungeområdet Visitation og administration af STU og 11. skoleår Efterværn efter serviceloven

Fra ’Bedre veje til Uddannelse og job: Tildeling af kontaktperson Unge, der af personlige eller sociale årsager har behov for støtte fra flere instanser, tilknyttes én gennemgående kontaktperson, der følger den unge i overgangene og støtter den unge frem mod og fastholdelse i en ungdomsuddannelse eller beskæftigelse. Det er op til den enkelte kommune at afgøre, hvordan kontaktpersonordningen etableres med bagvedliggende understøttende funktioner og opgaver. Det afgørende er, at den unge oplever at have én kontaktperson.

Guidefunktionen i Odsherred Ungeenhed Når en ung tilknyttes Ungeenheden, bliver der tildelt en Guide til denne. Guidens opgave er, sammen med den unge at skabe en samlet plan med et klart mål. Guiden sikrer at planen følges og at både den unge, den unges netværk og de forskellige myndighedsindehavere inddrages. Planen skal virke på tværs af lovgivninger og forvaltninger og Guiden bliver den gennemgående og samlende person for den unge. De enkelte guider har forskellig baggrund og er organiseret i et team, hvor de kan trække på hinandens fagligheder og erfaringer, samtidig med at guidefagligheden er fælles.

Guidefunktionen i Odsherred Ungeenhed Fagligt stærke medarbejdere Erfaring med sagsbehandling/vejledning Forskellighed er en styrke Teamsamarbejde Den unge i centrum Ikke økonomifikserede, men meget opmærksomme på rentabilitet, den samlede kommunale økonomi i sagen og forbundne kar

Boundary spanning Leadership

Tværfaglighed?

Koordinering af overgange  

Koordinering af overgange – Ungeenheden/UU Fast deltagelse på TVÆRS møder i grundskolen (udskoling) Screening af UPV nettoliste 8.klasse (UddannelsesParathedsVurdering) -> tildeling af guide til udsatte Ungevisitation 1 Familieafdeling, Voksenafdeling, Ungeenhed,(Jobcenter) 16 årige –> drøftelse af indsats – krav om uddannelsesfokus -> evt. tildeling af guide, hvis der ikke allerede er en 17 ½ årige -> vurdering ifht. evt. efterværn efter § 76 eller evt. overdragelse til voksen eller ’kun’ fortsættelse af guideforløb Ungevisitation 2 Ungeenheden og Jobcenteret 17-18 årige -> Gennemgang af guidesager mhp. koordinering af udd.plan/pålæg og fælles indsatser. Afgøre: Fortsætte? Parløb? Overdragelse?

UCO – Uddannelsescenter Odsherred Undervisning 7.8.-9.klasse - §33,4/Heltidsundervisning - Specialundervisning (Skolen på Molen) 10. skoleår, for elever der ikke profiterer af kommunens øvrige 10. klassetilbud (§ 19.e) Kompetenceforløb Uddannelsesparatgørende forløb for 15-23årige. - ”11. skoleår” - Aktivitet under jobcenter (LAB) Forløb under AVU lov (overenskomst m. VUC) STU forløb (og afklaring hertil) Undervisningsforløb for produktionsskole, m. fl.

Hvad siger personalet Malene - ungeguide og efterværnskoordinator: I ungeenheden siden 2013 Tidligere sagsbehandler i hhv. familieafdeling og jobcenter Anne - UU vejleder (ungevejledning) I ungeenheden siden 2015

Resultater Fra Deloitte’s undersøgelse om efterværn: ”Det bedste Odsherred kommune nogensinde har gjort for de unge, er at give dem en guide” ”I januar smed jeg håndklædet i ringen, og ville bare være på kontanthjælp resten af livet, og så gik der en måned, så var jeg i gang med coachforløb. Hvis det ikke havde været min guide, der havde sagt det, så havde jeg ikke gjort det. Nu skal jeg på HF til januar ” Fra Rambøll’s slutrapport til socialstyrelsen om ’Projekt: Fra Barn til Voksen...’

Resultater

Jyllandsposten – Indland 05.12.2016 »Jeg sov længe og ventede bare på, at de andre kom hjem fra skole« Natasja Pedersen (t.v.) og Freja Nielsen (t.h.) er to af de unge, som er tilknyttet Ungeenheden i Odsherred. Begge har en guide, som hjælper dem alt fra uddannelsesvejledning til samtaler med banken. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Resultater

Vil du vide mere eller besøge os: Anders Vedberg Afdelingsleder Ungeenheden og UU Odsherred Kommune anvhj@odsherred.dk