Efter Karl Henrik Flyums modeller

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Advertisements

Det Internationale Område Studieområde 3/
Almen studieforberedelse
Almen studieforberedelse
(almene målsætninger)
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
Karl Henrik Flyums model
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
MUNDTLIGT krav – form – indhold
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Procesværktøjer.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Vejlederens kommunikation
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Introduktion til opgaveskrivning
Eksamen.
Større Skriftlig opgave
Problemorienteret projektarbejde
7-punktsmodellen Et eksempel på en heuristik
SAGPROSA Begrebet sagprosa kan vi definere som tekster, der vedrører forhold i den faktiske virkelighed, således at forstå, at der i sagprosateksten beskrives.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
SKABELON.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Skrivekursus 1.e ..
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Metoder og argumentation.  1. Hvilket spørgsmål? 2. Hvordan gå til det? 3. Hvorfor gøre det sådan? 4. Hvad kan gå galt? Videnskabsteoretisk køreplan.
1 Efter Karl Henrik Flyums modeller At formulere spørgsmål - led 1- 7.
AT Problemformulering, problemstillinger og innovation.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
AT 3.1 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til AT3.1.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 2: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 3-5: Fase 2: Skrive udkast.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
SRO SKRIV!.
Projektopgaven.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
KNÆK KODEN.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur
Den naturvidenskabelige metode
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Begynd med at åbne
Teoretisk pædagogikum
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Studieretningsprojektet
Flyums 5-afsnitsmetode
Karl Henrik Flyums model
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
Historisk overbliksforløb ↓ AT1 – 1800-tallet DHO SRO/AT4 SRP/ATX
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Efter Karl Henrik Flyums modeller At formulere spørgsmål - led 1- 7

At målrette skrivearbejdet ved hjælp af spørgsmål at finde og udvikle et foreløbigt fokus til et område/emne at udvikle en spontan og upræcis tematisk idé til et første udkast på en fokuseret og begrundet afgrænsning af et område

7 trin Hurtigskrivning Hovedbudskab/fokus i én sætning Sætningen omformuleres til et spørgsmål Formulering af alternative spørgsmål Diskussion og vurdering af spørgsmålene Udvælgelse af spørgsmål Forklaring af og begrundelse for valget

1. led At benytte hurtigskrivning Skriv alt, hvad du kan finde på om dit emne Fast tid (5 minutter) Skriv hele tiden Ret ikke – gå ikke tilbage i teksten Skriv i hele sætninger

2. – 4. led Formålet er med udgangspunkt i hurtigskrivningen at indskrænke/begrænse det emne, du arbejder med. Det, du skal nå frem til, afhænger af, hvilke fag der indgår i din opgave. I nogle fag skal du finde et hovedbudskab, du vil arbejde med. I andre fag skal du finde det specielle emne, du vil arbejde med. I det følgende skal hovedbudskabet så forstås netop som dette specielle emne.

2. led At formulere et hovedbudskab i én sætning Mål at få udvalgt og formuleret et muligt hovedfokus med udgangspunkt i hurtigskrivningen Sætningen kan f.eks. begynde med: det, jeg prøver at få frem her, er … hovedpointen er … helt præcist så tænker jeg …

3. led At omformulere sætningen med hovedbudskabet til et spørgsmål Først slettes : ”det, jeg prøver at få frem her, er …” Herefter formuleres resten af sætningen med hovedbudskabet til et spørgsmål Overvej peger det i den rigtige retning? er det der, jeg vil hen? er det interessant? er det for abstrakt eller generelt?

4. led At formulere alternative spørgsmål (til hovedbudskabet) Byt spørgeord, og se hvad der sker med dine tanker … Spidsformuler spørgsmålet, f.eks. ved at stille det på en overdreven, fræk eller naiv måde Prøv at stille spørgsmålet så konkret og simpelt som muligt Prøv at opdele det i led: hovedspørgsmål – sidespørgsmål – underspørgsmål Mindst tre alternative spørgsmål skal formuleres

5. led At diskutere/vurdere spørgsmålene med en anden person Som hjælp til at vurdere og forbedre hovedbudskabet Vejledende samtale med din sidemand Diskuter forskellige veje til svarene på de alternative spørgsmål

6. Led At vælge et af spørgsmålene At bestemme sig…. Vælg ét af dine spørgsmål som grundlag for det videre arbejde som foreløbigt hovedbudskab Skriv det valgte spørgsmål øverst på en ny side - Eller: Kan nogle af dine alternative spørgsmål være med til at kvalificere dit hovedspørgsmål?

7. led At forklare og begrunde hvorfor spørgsmålet er værd at stille og få svar på Begrund dit hovedbudskab skriv den med tre stikord Nedskriv disse begrundelser, f.eks. med hurtigskrivning

Resultat At målrette skrivearbejdet ved hjælp af spørgsmål Du har nu skitseret/udviklet et fokuseret og afgrænset hovedbudskab og en begrundelse for det