Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Advertisements

Projektkonkurrencen – forhandlingsadgangen – advokatens overvejelser Dansk Forening for Udbudsret 26. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater.
Anders Birkelund Nielsen, specialistadvokat
Myter? Hvad er skrøner og hvad er facts?
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Biocidmidler og behandlede artikler
UDVEKSLINGSMØDE 19. NOVEMBER 2013
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
Udbetaling af tilskud. Hvad er proceduren og hvad skal man huske Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Dyrevelfærd i EU-kontekst
Jes Ryttersgaard GI Loven Lov om infrastruktur for geografisk information.
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
Bæredygtighedskriterier for flydende biobrændsler og biobrændstoffer
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
Den gode ansøgning Natura 2000 mm
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
ETA-Danmark | Sikkerhedsbranchen
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Formueforvaltning Januar 2009 MSTA. 2 Formueforvaltning  Egne midler  Kunde midler  Traditionelle og markedsrenteprodukter.
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 9. februar 2010.
© - Copyright Bureau Veritas Netværksgruppemøde KEMI Tema: Arbejdspladsbrugsanvisninger – erfaringsudveksling Würth Danmark A/S, Montagevej 6, 6000 Kolding.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt fra Naturstyrelsen.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Risikovurdering af ændringer i drift og organisation ­Sikkerhedskonference 2014.
Det fælles europæiske udbudsdokument Sådan virker det! Dialogmøder om ESPD i København og Odense foråret 2016.
Risikovurderinger i jernbanesystemet Konference om sikkerhed og interoperabilitet den 7. oktober 2008, Axelborg, København Workshop II: 5. Risikovurderinger.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
ATV-møde den 25. november 2009 Advokat Mads Kobberø.
DATATILSYNENES ROLLE OG OPGAVER
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september.
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Sikrede døgninstitutioner
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Sikkerhedskonference 2008
Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen
Privatbanerne og interoperabilitet
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Bølge 4 i økonomiaftalen for 2015
Sikkerhedselementer på lægemidler
Afgrænsning af miljøvurdering
Projektordninger Revision, fejlrater, bilagskontrol
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Roadshow 2018 Tildeling Ændring Ophør Udvikling Energistyrelsen
Personligt Tillæg Folkepension.
v/Hanne Ramussen og Annette Arent
FIR morgenmøde 22. november 2018
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Nyt fra Færdselsstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Præsentationens transcript:

Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15 Sikkerhedskonference 2014 Velkommen til sessionen Fremtidens godkendelsesordning af assessorer og en assessors fortælling om hvordan en sag skæres til Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15

Akkreditering og godkendelse af assessorer NY CSM-RA skal anvendes fra 21. maj 2015 Oplægsholder: Sandra Østergaard

Dagens program Godkendelse af assessorer i dag CSM-RA nr. 402/2013 Akkreditering Generisk godkendelse Sag til sag godkendelse Assessorteams Spørgsmål Arvid Schjeldrup-Andersen overtager

Godkendelse af assessorer i dag Projektet ansøger Trafikstyrelsen om godkendelse af assessor forinden ansøgning om ibrugtagningstilladelse ved: Indsendelse af foreløbig systemdefinition samt øvrig dokumentation Samme procedure både indenfor og udenfor nugældende CSM-RA’s anvendelsesområde Projektet ansøger om ibrugtagningstilladelse efter infrastrukturbekendtgørelsen § 6, stk. 2 og køretøjsbekendtgørelsen §§ 7-11

CSM-RA nr. 402/2013 Berigtigelse til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 402/2013 af 30. april 2013 om den fælles sikkerhedsmetode til risikoevaluering og –vurdering og ophævelse af forordning (EF) nr. 352/2009 Ny CSM-RA skal anvendes fra 21. maj 2015 Følgende muligheder vil være: Akkreditering Generisk godkendelse Sag til sag godkendelse

Akkreditering Krav følger af CSM-RA nr. 402/2013, ISO/IEC 17020:2012 og Trafikstyrelsens bekendtgørelse nr. 359 af 8. april 2014 om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet Man skal have et ledelsessystem, der kan håndtere ændringer Bekendtgørelse nr. 359 af 8. april 2014 om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet anfører: § 3. Virksomheder eller dele af virksomheder, som ønsker at udøve den uafhængige vurdering af egnetheden som akkrediteret inspektion i henhold til ISO/IEC 17020 og forordning 402/13, skal: 1) opfylde kravene i forordningens bilag II, som er optrykt som bilag 2 til denne bekendtgørelse, og 2) være akkrediteret som type A inspektionsorgan efter ISO/IEC 17020 af det nationale akkrediteringsorgan i en medlemsstat, jf. artikel 4 i forordning om kravene til en akkreditering m.v., jf. § 2.

Projekttyper Akkreditering kræves på følgende typer af projekter: Ændring af køretøjer inden for IOD’s område (direktiv nr. 2008/57/EF) Infrastrukturprojekter med egen anlægslov eller aktstykke Projekter, som omfatter det europæiske togkontrol og signalsystem (ERTMS) Infrastrukturprojekter i grænseområder Projekter, som omfatter landsdækkende udskiftning af delsystemer Og i øvrigt hvor opgavestiller kræver det Yderligere vejledning fås ved henvendelse til DANAK - Hjemmeside: http://portal.danak.dk/

Hvorfor netop disse projekter? Komplekse og/eller længerevarende infrastrukturprojekter vil ofte være udsat for ændringer undervejs Et afgørende hensyn vedr. krav til assessor på disse typer af projekter er assessors evne til at håndtere ændringer i projekterne Kravene til assessorers faglige og organisatoriske formåen vil for disse projekt’typer’ være betydeligt højere end i de fleste almindelige infrastrukturprojekter Minimering af projektrisici ved akkrediterede assessorer

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer Trafikstyrelsen vil udstede en bekendtgørelse, som vil regulere generisk godkendelse og sag til sag godkendelse Høringen vil foreligge i december 2014/januar 2015

Generisk godkendelse En generisk godkendelse er en godkendelse, der gives til bestemte områder Assessor søger om denne hos Trafikstyrelsen Kan søges, hvor der ikke stilles krav om akkreditering Grundlæggende krav i CSM-RA nr. 402/2013 om uafhængighed, upartiskhed og kompetencer gælder Virksomheden skal have procedurer til at vurdere egne kompetencer i forhold til de enkelte projekter Trafikstyrelsen vil føre tilsyn

Sag til sag godkendelse Svarer til den nuværende ordning Godkendelsen gælder kun til en enkelt sag og for specifikke personer Fordele: Mindre og nye assessorvirksomheder kan fortsat være med Kræver ikke procedurer for kompetencer mv. Hvis der sker en udskiftning i det godkendte assessorteam, skal teamet godkendes på ny Trafikstyrelsen vil føre tilsyn

Om assessorteams Det er fortsat muligt at sammensætte et assessorteam fra flere forskellige virksomheder Her er det vigtigt at være opmærksom på projektets karakter Det skal være indenfor rammerne af akkrediteringen, hvis der stilles krav om akkreditering For de projekter, hvor der ikke kræves akkrediteret assessor, fortsætter det som hidtil med, at Trafikstyrelsen godkender assessorteamet

Hvad mangler vi for at komme i mål? Ny bekendtgørelse om godkendelse af assessorer på jernbaneområdet skal i høring Der skal udformes en vejledning til bekendtgørelsen Håndtering af den generiske godkendelsesordning i praksis Afklaring af Trafikstyrelsens tilsynsforløb med de generiske godkendelser

Spørgsmål ? Tre ordninger for assessorer i fremtiden Eventuelle spørgsmål? ?

Tak for opmærksomheden. Oplægsholder: Sandra Østergaard E-mail: saos@trafikstyrelsen.dk

Assessor Arvid Schjeldrup-Andersen En assessors fortælling om hvordan en sag skæres til