Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

UDVEKSLINGSMØDE 19. NOVEMBER 2013

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "UDVEKSLINGSMØDE 19. NOVEMBER 2013"— Præsentationens transcript:

1 UDVEKSLINGSMØDE 19. NOVEMBER 2013
Jørgen Helstrup International Koordinator

2 Dagens tekst Studieophold Aftaler Regler Økonomi Procedure
Selvarrangerede ophold Krav og generelle råd

3 1. Aftaler En udvekslingsaftale er indgået af Arkitektskolen med en anden skole, som sikrer at du ikke skal betale undervisningsgebyr (tuition). Det er IKKE en garanti for, at du optages! Aftalerne kan forudsætte at du er på bestemt niveau, har bestemte karakterer mv. Aftalerne findes på: Der kan ske ændringer i aftaleporteføljen! Listen er endelig klar 1. december.

4 2. Reglerne Det siger reglerne ang. studieophold i udlandet: Bachelorstuderende kan tage et udvekslingsophold i deres 5. semester Kandidatstuderende kan tage enten et studieophold eller et praktikophold i deres 7., 8. og 9. semester Klare ufravigelige krav: opholdet skal kunne meritoverføres til den danske uddannelse

5 3. Økonomi Et ophold finansieres typisk af:
* SU – kræver at opholdet meritoverføres * Erasmusstipendium (kun for de europæiske institutioner, med hvem vi har en samarbejdsaftale) * Opsparing * Far og mor: The number 1 credit card! * Legater: husk det er tidskrævende at søge legater. Du kan godt starte selvom du ikke er optaget på en institution. * Der er ingen nem vej anden end hårdt arbejde. * Du kan finde informationer om legater i aviser, kommunale hjemmesider, opslag og på internettet (den bedste ressource er: ). HUSK! Hvis du skal betale for oplysningerne er det oftest penge ud af vinduet!!!!

6 2. Økonomi - fortsat For de studerende, som søger uden for de lande som deltager i det europæiske uddannelsessamarbejde ERASMUS, er der yderligere en mulighed for økonomisk støtte: Arkitektskolens internationaliseringspulje, som man finder flere oplysninger om på:

7 4. Procedure: Sådan ansøger du
Senest mandag d. 6. januar 2014 kl skal jeg have følgende sendt til min mail: En 1-2 siders ansøgning, indeholdende: Motivation for at rejse ud Lidt om dig selv, og hvad du har lavet Op til 3 destinationer i prioriteret rækkefølge Et portfolio KUN ELEKTRONISKE ANSØGNINGER OG PORTFOLIER!

8 Mere om motivationsskrivelsen
Typiske spørgsmål: Kan jeg se eksempler på motivationsskrivelser? Nej! Hvad skal den omhandle? Aner det ikke – det er JERES valg! Tænk over hvad det er, som motiverer dit ønske om at søge ud! SKAL der være en motivationsskrivelse? Nej egentlig ikke, men vi SKAL have dine prioriteringer Skal vi have anbefalinger? Nej! Det bliver ikke nødvendigt Skal der afleveres et cv? Nej, det er ikke noget krav – vi behøver det ganske enkelt ikke

9 Udvælgelse Udvælgelsen foretages af en til lejligheden nedsat faglig bedømmelsesgruppe og foretages bl.a på baggrund af: En helhedsvurdering af ansøgningen samt de karakterer der indtil videre er opnået (sørger vi selv for at skaffe) Portfoliet Vi leder efter studerende som fagligt OG personligt, forventes at være gode ambassadører for Arkitektskolen og DK Har man ikke fået nogen af sine præferencer opfyldt, kan en eftertildeling godt finde sted.

10 Efter udvælgelsen Når de kandidatstuderende er udvalgt, vil de blive bedt om at lave en forhåndsgodkendelse af de påtænkte udlandsophold. Forhåndsgodkendelsen er din garanti for, at et succesfuldt ophold nu også overføres til uddannelsen. Ingen forhåndsgodkendelse = intet udlandsophold Du finder forhåndsgodkendelsen her:

11 5. Selvarrangerede ophold
Hvis du har lyst til at rejse til en institution, som vi ikke har en udvekslingsaftale med, er det som udgangspunkt altid muligt. Forskellen mellem et udvekslingsophold og et selvarrangeret et, er typisk at deadlines ligger lidt tidligere, og du skal betale for undervisningen. Man er ALTID velkommen til at kontakte mig, hvis man vil have råd og vejledning til denne type ophold!!

12 6. Krav og generelle råd Sproglige: Mht. tysk, spansk, italiensk og fransk er det vigtigt at du er selvkritisk mht. dit eget niveau! Man lærer ikke at tale spansk ved at snuppe et enkelt aftenkursus! Faglige: Vi ved ikke præcis hvilke kurser der udbydes, du er derfor afhængig af den information, du finder på skolernes hjemmeside Karakterer er en afgørende faktor!

13 Krav og generelle råd - fortsat
Personlige: Hvor gerne jeg end ville, så kan jeg ikke afgøre, hvor du skal søge hen  Chancer: Jeg aner ikke hvem som søger hvilke skoler- så jeg kan ikke udtale mig om chancer for succes! Man indstilles til en skole – ikke flere forskellige


Download ppt "UDVEKSLINGSMØDE 19. NOVEMBER 2013"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google