Ny risiko-bekendtgørelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Jordvarmeboringer Jens.
Advertisements

EU direktivet om Europæiske Samarbejdsudvalg (ESU) Vedtaget i 1994 ( ) Revideret i 2008 ( ) Hvad er nyt?
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt om VVM/ Miljøvurdering.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen fremtidig.
Fordele ved REACH set fra miljøets synspunkt Sidsel Dyekjær Miljøstyrelsen Kemikalier.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Borgernes retsstilling i forhold til EU-retten Retssikkerhedskonference på skatteområdet.
GRØNNE INDKØB kk SAMARBEJDE OG VIDENDELING. SEKRETARIAT FOR GRØNNE INDKØB Finansieret af Varetages af.
1 Foreningen af Statsautoriserede Revisorer - Værdien af revision.
19.4 Grønne regnskaber 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
EU og Folketinget Oplæg for samfundsfagslærere Den 31. oktober 2011.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt om pesticider og.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
1 REACH den nye EU-kemikalielovgivning Lise Emmy Møller Projektmedarbejder Key2Green.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Hvordan implementerer.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Hvad brygger de på i Bruxelles – ud over øl? Effektive strategier mod piratkopiering på internettet Nicky Valbjørn Trebbien, Kulturministeriet Indsæt nyt.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Seveso Bilag 1 og Sikkerheds-
DGI skydning: Aktivitetsmøde 20. maj 2017 Lars Høgh , LU-skydning.
Nyt fra ministeriet Miljøvurderingsdag, den 17. august 2017, Aalborg
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
EKF-kaution under InnovFin-programmet
Revision af sikkerhedsdokumentation
Natur- og Miljøklagenævnets opbygning og sagsbehandling
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Kvalitetssikring i VVM-direktivet
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Konference Danske Havne
Informationsmøde, den 25. august 2015
Ældning af installationer
En forenklet beskæftigelsesindsats
Revision af sikkerhedsdokumentation
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Danmarks befolkning og sundhed
Den Nationale Guideline for Organdonation
Udvalgte resultater Januar 2016
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Kerneydelsen som grundlag for dialog
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Tilsyn med Produktionsskolerne
EASY-A og Elevplan – undgå dobbeltarbejde
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Herfølge: Per Bredholt Frederiksen
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Medarbejderaktier TDC
Metadata Agency for Data Supply and Efficiency December 28, 2018.
Valgfrie læringsaktiviteter i Elevplan
Ændring af EU’s registerforordning
2017/dashboard Arbejdsmiljødag /dashboard.
Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd
Nyt fra ministeriet Billeddias
Videnskabeligt projekt
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Videnskabeligt projekt
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
CMS – Inner Wheel Danmarks hjemmesider
En forenklet beskæftigelsesindsats
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
Drøftelse i VEU-rådet om AMU-udbudsrunde i 2019
INSPIRE informationsmøde 1. marts 2019
EVS databasen ved Myung Nina Fernando
Lovgivning.
Oplæg om nye ferieregler - Kreds Østjylland august 2019
Præsentationens transcript:

Ny risiko-bekendtgørelse Frontpage Informationsmøde august 2015 Michael Bjørnsen, jurist, Miljøstyrelsen Erhverv

Hvornår kommer den???? Section page Indsæt nyt billede Format: H19,05 x B25,4 cm 1. Klik på billede-ikonet og indsæt billede i korrekt størrelse 2. Højreklik på billedet og placér det bagerst Hvornår kommer den???? Section page INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR PÅ ALLE, STORE BOGSTAVER

Vi ved det IKKE, men forhåbentlig meget snart Ny minister skal tage stilling til indhold Omlægning af ministerier mv. nødvendiggør en ny proces, før bekendtgørelsen kan udstedes Large text, without title

Gennemfører Seveso III-direktivet 2012/18/EU Ny bekendtgørelse… Gennemfører Seveso III-direktivet 2012/18/EU Bekendtgørelsen bliver ændret på mange punkter, men grundstruktur bevares Kommissionen har oplyst, at formålet med revision er at: Resultat af kompromis Ikke meget ny, og det meste er genkendeligt Bevare eller forbedre det høje beskyttelsesniveau, som der allerede er i dag. Kommissionen har givet udtryk for at det eksisterende Seveso-direktiv virker, der er registreret færre ulykker end tidligere. Det har ikke været kommissionen hensigt at udvide eller reducere antallet af Seveso-virksomheder inden for Europa, men forsøge at nå samme antal. Det betyder imidlertid ikke, at der er garanti for, at det er de samme virksomheder, der i dag er en Seveso-virksomhed også vil være det i morgen. Det vil jo i sidste ende afhænge af de konkrete stoffer og klassificeringen af disse efter d ny kemikalieregler samt oplagenes størrelse. Tilpasse direktivet til nye regler for klassificering af stoffer og blandinger. Dette har været en af de store udfordringer i forhandlingerne. Hvordan skal vi oversætte de gamle klassificeringsregler til nye og implementere disse i Seveso-kontekst. Det har især været en udfordring, da mange lande – og kommissionen – netop ikke har ønsket en udvidelse af Seveso-direktivets anvendelsesområde. Opdatere og forenkle reglerne. Dette er til dels sket. Opdateringen er især sket som følge af Århuskonventionen om større åbenhed. Forenklingen har primært sigtet på at tydelige kravene både til virksomheder og myndigheder. Alle direktivets artikler har været i spil (recast). Man har forsøgt at se med nye øjne på hele direktivet – alternativt kunne man have valgt at kun se på udvalgte dele.

Bekendtgørelsens opbygning Flere definitioner fra direktivet Kortere bestemmelser Mindre regulering i bilag Overgangsregler Kommissionen har oplyst, at formålet med revision er at: Resultat af kompromis Ikke meget ny, og det meste er genkendeligt Bevare eller forbedre det høje beskyttelsesniveau, som der allerede er i dag. Kommissionen har givet udtryk for at det eksisterende Seveso-direktiv virker, der er registreret færre ulykker end tidligere. Det har ikke været kommissionen hensigt at udvide eller reducere antallet af Seveso-virksomheder inden for Europa, men forsøge at nå samme antal. Det betyder imidlertid ikke, at der er garanti for, at det er de samme virksomheder, der i dag er en Seveso-virksomhed også vil være det i morgen. Det vil jo i sidste ende afhænge af de konkrete stoffer og klassificeringen af disse efter d ny kemikalieregler samt oplagenes størrelse. Tilpasse direktivet til nye regler for klassificering af stoffer og blandinger. Dette har været en af de store udfordringer i forhandlingerne. Hvordan skal vi oversætte de gamle klassificeringsregler til nye og implementere disse i Seveso-kontekst. Det har især været en udfordring, da mange lande – og kommissionen – netop ikke har ønsket en udvidelse af Seveso-direktivets anvendelsesområde. Opdatere og forenkle reglerne. Dette er til dels sket. Opdateringen er især sket som følge af Århuskonventionen om større åbenhed. Forenklingen har primært sigtet på at tydelige kravene både til virksomheder og myndigheder. Alle direktivets artikler har været i spil (recast). Man har forsøgt at se med nye øjne på hele direktivet – alternativt kunne man have valgt at kun se på udvalgte dele.

Myndighedsbestemmelser Forenklede myndighedsbestemmelser Alle sektorer ind Risikomyndigheders ansvarsområder beskrives Kommissionen har oplyst, at formålet med revision er at: Resultat af kompromis Ikke meget ny, og det meste er genkendeligt Bevare eller forbedre det høje beskyttelsesniveau, som der allerede er i dag. Kommissionen har givet udtryk for at det eksisterende Seveso-direktiv virker, der er registreret færre ulykker end tidligere. Det har ikke været kommissionen hensigt at udvide eller reducere antallet af Seveso-virksomheder inden for Europa, men forsøge at nå samme antal. Det betyder imidlertid ikke, at der er garanti for, at det er de samme virksomheder, der i dag er en Seveso-virksomhed også vil være det i morgen. Det vil jo i sidste ende afhænge af de konkrete stoffer og klassificeringen af disse efter d ny kemikalieregler samt oplagenes størrelse. Tilpasse direktivet til nye regler for klassificering af stoffer og blandinger. Dette har været en af de store udfordringer i forhandlingerne. Hvordan skal vi oversætte de gamle klassificeringsregler til nye og implementere disse i Seveso-kontekst. Det har især været en udfordring, da mange lande – og kommissionen – netop ikke har ønsket en udvidelse af Seveso-direktivets anvendelsesområde. Opdatere og forenkle reglerne. Dette er til dels sket. Opdateringen er især sket som følge af Århuskonventionen om større åbenhed. Forenklingen har primært sigtet på at tydelige kravene både til virksomheder og myndigheder. Alle direktivets artikler har været i spil (recast). Man har forsøgt at se med nye øjne på hele direktivet – alternativt kunne man have valgt at kun se på udvalgte dele.

Vigtigste nyt i Seveso III Overgang til CLP – Nyt bilag 1 Øget sikkerhed – Forebyggelsesplan Større åbenhed Øget tilsynsfrekvens for kolonne 2 Kommissionen har oplyst, at formålet med revision er at: Resultat af kompromis Ikke meget ny, og det meste er genkendeligt Bevare eller forbedre det høje beskyttelsesniveau, som der allerede er i dag. Kommissionen har givet udtryk for at det eksisterende Seveso-direktiv virker, der er registreret færre ulykker end tidligere. Det har ikke været kommissionen hensigt at udvide eller reducere antallet af Seveso-virksomheder inden for Europa, men forsøge at nå samme antal. Det betyder imidlertid ikke, at der er garanti for, at det er de samme virksomheder, der i dag er en Seveso-virksomhed også vil være det i morgen. Det vil jo i sidste ende afhænge af de konkrete stoffer og klassificeringen af disse efter d ny kemikalieregler samt oplagenes størrelse. Tilpasse direktivet til nye regler for klassificering af stoffer og blandinger. Dette har været en af de store udfordringer i forhandlingerne. Hvordan skal vi oversætte de gamle klassificeringsregler til nye og implementere disse i Seveso-kontekst. Det har især været en udfordring, da mange lande – og kommissionen – netop ikke har ønsket en udvidelse af Seveso-direktivets anvendelsesområde. Opdatere og forenkle reglerne. Dette er til dels sket. Opdateringen er især sket som følge af Århuskonventionen om større åbenhed. Forenklingen har primært sigtet på at tydelige kravene både til virksomheder og myndigheder. Alle direktivets artikler har været i spil (recast). Man har forsøgt at se med nye øjne på hele direktivet – alternativt kunne man have valgt at kun se på udvalgte dele.

Overgangsreglerne Bekg. træder i kraft snarest muligt i 2015 og bekg. 1666 ophæves Ekstraordinær ajourføring af risikooplysningerne senest den 1. juni 2016. Gældende ajourføringskadencer opretholdes. Længere overgangsperiode hvis ny risikovirksomhed som følge af Seveso