Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

EVS databasen ved Myung Nina Fernando

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "EVS databasen ved Myung Nina Fernando"— Præsentationens transcript:

1 EVS databasen ved Myung Nina Fernando
Den Europæiske Ungdomsportal (EYP) er et website, den Europæiske Kommission har oprettet til unge, der ønsker at læse mere om de muligheder, der er i udlandet, og som er nysgerrige efter at vide mere om Europa. På siden kan man finde alle de oplysninger, man har brug for om EU samlet på ét sted. Siden har som ambition at inspirere unge interesserede til at tage til udlandet og til at blive aktive borgere i Europa. Sidens opbygning: Siden har tre indholdstyper (VIS: Nyheder: Nyeste informationer om forskellige muligheder i EU, fx opslag, kurser, seminarer mv. Artikler: Oversat til 33 sprog - de mest opdaterede oplysninger om, hvad der foregår for unge mennesker i Europa. Begivenheder: Opslagene handler om unge i almindelighed. I kan finde informationer om både nationale og europæiske begivenheder: Fora, udstillinger mm. Alle informationerne på siden er omhyggeligt udvalgt og har været igennem kvalitetskontrol hos Eurodesk, der sikrer, at oplysningerne er relevante, rettidige og nøjagtige.

2 EDUCATION CULTURE VOLUNTEERING HEALTH EMPLOYMENT SOCIAL INCLUSION
Siden er opdelt i ni hovedemner/undermenuer. Hvert menupunkt dækker temaer, som handler om, hvad EU gør for unge i Europa. Emnerne er: Frivilligt arbejde: Frivilligt arbejde et fremhævet tema på EYP. Under menupunktet ‘Dine historier', kan fx I læse beretninger fra tidligere volontører. Beskæftigelse og iværksætteri: Information om jobs, iværksætteri, praktikophold og sommerjobs Uddannelse: Uddannelsesmuligheder i hele Europa – Hvordan fungerer de øvrige europæiske uddannelsessystemer Deltagelse: Giv din mening til kende om politik og samfund, og deltag i Struktureret Dialog. Den strukturerede dialog er en diskussionsproces mellem unge og politiske beslutningstagere om forskellige emner for at sikre, at der tages hensyn til unges meninger, når EU's ungdomspolitik fastlægges. Kultur og Kreativitet: Kunst, underholdning, forskning og innovation. Sundhed: Alt om sundhed, velvære og sport Social inklusion: Dine rettigheder og servicer, der øger din sikkerhed Tænk Globalt: Udforsk lande uden for Europa – Kina i fokus Rejser: Praktiske informationer om at rejse inden for Europa EMPLOYMENT SOCIAL INCLUSION PARTICIPATION YOUTH AND THE WORLD

3 Frivilligt arbejde med EVS

4 http://europa.eu/youth/evs_database EVS databasen:
Databasens formål er at matche unge, der ønsker at arbejde i et frivilligt projekt, og organisationer, der søger unge frivillige til projekter: Sidste efterår blev databasen integreret i EYP portalen. I databasen kan man søge efter muligheder for at komme ud og udføre frivilligt arbejde blandt en række af de annoncerede projekter. Herudover kan man søge organisationer, der er EVS akkrediteret. I Danmark står styrelsen for akkrediteringen. Det er altid en god ide at kontakte AFS eller ICYE først, da de kender til de fleste værtsorganisationer i udlandet og kan være med til at validere organisationerne. Da det endnu er en nyere database, er antallet af tilbudte projekter fortsat en smule begrænsede. Der kommer dog flere og flere projekter til hen ad vejen. Bemærk desuden, at databasen er på engelsk.

5 Databasen er delt i to: Del 1: Muligheder, der er for at komme ud og udføre frivilligt arbejde blandt en række af annoncerede projekter – Del 2: Organisationer, der er EVS akkrediteret - Del 1 Projekter: Kategorier: Sendeland, Projektland, Dato for projekt, Projektemner – Herefter søg efter: Seneste projekter/Ansøgningsdeadline/Startdato Klik på en mulighed i listen for at se detaljerne om projektet. Man kan også klikke på de organisationer, der er knyttet til projektet for at få mere information. Hvis man finder et projekt, der interesserer jer, kan man se, hvordan man kontakter den koordinerende organisation. Del 2 Organisationer: Kategorier: Land/By, Organisation (PIC nr., Akkrediteringsnr.), Type af organisation (sende eller vært), Projektemner. EVS-akkrediterede organisationer. Hvis man ikke kan finde et egnet projekt og i stedet ønsker at kontakte en organisation, kan man bruge søgefeltet til venstre for at finde organisationer, der evt. kunne have interessante projekter. Klik på organisationen for at se flere oplysninger om dem. Det kan dog være, nogle af organisationerne ikke altid har et projekt i gang, hvor de har behov for nye frivillige For at se hvad et filter dækker over, kan I altid trykke på "?".

6 Tak for jeres opmærksomhed!
Myung Nina Fernando: eller tlf Facebook.com.gribverdendk Kig også på: Tak for jeres opmærksomhed!


Download ppt "EVS databasen ved Myung Nina Fernando"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google