EKF-kaution under InnovFin-programmet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Eksport- finansiering med EKF
Advertisements

Loyalitet – hvad siger juraen?
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 BUDGET, OPSPARING OG LÅN (Til.
REJS UD MED ERASMUS+ STUDIE- ELLER PRAKTIKOPHOLD INTERNATIONALT KONTOR 2015.
ET SAMARBEJDE MELLEM EKF OG DIN BANK / SLIDE 1 Et samarbejde mellem EKF og din bank Forsideslide, farvet eller med billede Indsæt billede: 1. Vælg EKF-fanen.
Region Hovedstadens Vækstbarometer Arbejdskraft ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører.
STYRKEN TILAT VÆRE DIG OPDAG. ... Og de leder efter måder til at se yngre ud i længere tid. Halvdelen af Europas befolkning er 40+ Reference:
Udviklingsforum Odense & Region Syddanmark 28. April 2010 EKF / Eksportkaution.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Pierre Bourdieus (1930 – 2002) Jan Christiansen Sosu Fyn.
EN INTRODUKTION TIL EKF'S PRODUKTER / SLIDE 1 En introduktion til EKF's produkter Forsideslide, farvet eller med billede Indsæt billede: 1. Vælg EKF-fanen.
EKSPORTSTEP SYDEUROPA / / SLIDE 1 Jørgen Bollesen Eksportstep Sydeuropa Forsideslide, farvet eller med billede Indsæt billede: 1.
Europæiske muligheder
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
ScaleUp Denmark – Peter Torstensen
Fordybelse i et projekt
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Løsninger fra EKF.
”TOPKARAKTERER GIVER IKKE NØDVENDIGVIS DE BEDSTE LÆGER” - Allan Flyvbjerg & Charlotte ringsted på altinget.dk d Ny kvote 2 optagelse på medicin.
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
Støtteberettigede græsarealer 2016
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
THY Business Breakfast.
GTS årsmøde 2016 Lisa Nørrelykke Nissen
Landsdækkende virksomhedskampagne
Ny risiko-bekendtgørelse
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Der tildeles 3 stipendier på DKK/måneden i 12 måneder.
Styrk rådgivningen over for eksportkunderne
Forberedende kursus til produktionshygiejne.
”Avanceret” Programmering
Målet med at give nogle elever en transitmentor
...Slap af... HJGHK. Hvis du er rigtig træt af af den daglige stress som du skal til at gå igennem..
Danske Maritime EKF Cases Grethe Beck / Kim Richter.
Vi er der for dig Præsentation Kun det bedste er godt nok Genito
Hvordan anvendes SKIs møbelaftaler?
Virksomhedsnavn Virksomhedens navn, adresse, www
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Experians statistik over nyetablerede selskaber i 4. kvartal 2016
Velkommen til årsmøde / generalforsamling
Hovedtal og konklusioner for branchen
ÅRHUS AFDELING.
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Lån, Garantier & Kautioner
Finansieringskonference
(Firmanavn) forretningsplan
Uddannelse af samtaleholdere vedr. E-rekruttering
Webinar om fordringstyper til daginstitution
Køreteknik.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Virksomheder med vedvarende lav produktivitet
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Ændringsforslag til markblokke
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Nyt fra ministeriet Billeddias
Hovedtal og konklusioner for branchen
Har ‘vi’ råd til flygtninge?
Ansøgningsskema CØ SMV Virksomhedens navn:
CØ SMV – Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er
Hovedtal og konklusioner for branchen
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Velkommen Dette ansøgningsskema er første skridt mod en deltagelse i projektet “Øget Vækst gennem cirkulære forretningsmodeller I SMV’er”, eller “CØ SMV”.
Fra byggesten til praksis
Hvad ser du på næste side?
Tryg sjove og brugbare løsninger . Vi har brug for jeres hjælp til
EVS databasen ved Myung Nina Fernando
Vejbelysning – med og uden LED
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Undervisning i det der er anderledes end nu August 2019 via video
Præsentationens transcript:

EKF-kaution under InnovFin-programmet

Kort om InnovFin-programmet InnovFin er et EU-program, som skal sikre innovation og vækst i Europa til SMV og MMV virksomheder (op til 499 ansatte). Ny aftale mellem EKF Danmarks Eksportkredit og Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Kreditramme på 1,5 milliarder DKK til innovative danske virksomheder over 2 år. InnovFin-programmet er et EU-program, som skal sikre innovation, vækst og fremgang i Europa. Programmet er del af det større EU Horizon 2020-rammeprogram med mere end 80 milliarder euro i ryggen. EKF har netop underskrevet en aftale med Den Europæiske Investeringsfond (EIB). Den sikrer en kreditramme på 1,5 milliarder kroner over de næste 2 år fra InnovFin-programmet til innovative danske virksomheder.

EKF-kaution under InnovFin-programmet - Reducerede præmiesatser til innovative virksomheder for EKF-kaution. - Giver banker mulighed for mere forretning med innovative virksomhedskunder. Med InnovFin-aftalen kan EKF nu kautionere for kreditter til innovative virksomheder til lavere præmiesatser end sædvanligt, fordi EU dækker halvdelen af risikoen til en fast lav pris uafhængigt af virksomhedernes rating. For banken giver InnovFin mulighed for at lave mere forretning med innovative virksomhedskunder og hjælpe kunderne endnu bedre. Banken får sin sædvanlige rentemarginal på kreditten. Det er nyt Lavere præmiesatser til innovative virksomheder 14 kriterier for hvornår virksomheder er innovative InnovFin-programmet omfatter kun virksomheder under 500 ansatte (mens EKF godt kan udstede almindelige kautioner til alle virksomheder uanset størrelse)

Ellers er det business as usual… EKF’s øvrige kautionsvilkår og -kriterier er uændrede for innovative virksomheder. OBS: EKF kautionerer for kreditter til eksportvirksomheder og underleverandører til eksport, som ikke opfylder innovationskriterierne, på præcis samme måde som nu.

Lavere præmier til de innovative SMV-priseksempler Innovativ SMV-virksomhed med B+ rating: 2,35% Ikke-innovativ SMV-virksomhed med B+ rating: 3,8%. MMV-priseksempler Innovativ MMV 2,5% Ikke-innovativ MMV: 3,8% (MMV er defineret som virksomheder med mellem 250 og 500 ansatte) Aftalen er særligt interessant for innovative og fremadstormende, men mindre veletablerede virksomheder, hvis kreditværdighed ikke er helt i top, og som derfor normalt kun kan låne til forholdsvis høje rentesatser. Rabatternes størrelse aftager, jo bedre virksomhedernes rating er, men der er penge at spare for virksomheder med rating B-, B+, BB og BBB. OBS! Der er tale om priseksempler. Præmien til SMV- og MMV- virksomheder kan være både højere og lavere end disse eksempler

14 innovationskriterier Virksomhederne skal opfylde mindst ét af EIF's innovationskriterier. Her er nogle eksempler: Virksomheden skal bruge kreditten til forskning og innovation. Virksomheden bruger i forvejen en vis procentdel af driftsbudgettet på forskning og innovation. Virksomheden er en vækstvirksomhed. Virksomheden har inden for de sidste 2 år registreret minimum ét patent. Virksomheden har inden for de sidste 2 år modtaget en R&D-pris eller en innovationspris fra et EU-organ eller venture kapital. Nogle af kriterierne kombineres med et krav til, hvor længe virksomheden må have eksisteret. Kautionspræmien til SMV og MMV kan reduceres, hvis virksomheden opfylder mindst ét af EIF’s 14 innovationskriterier. Se de 14 kriterier i deres præcise ordlyd på EKF online. Dette er nogle af de ting, der lægges vægt på i kriterierne, hvoraf man altså bare skal opfylde mindst ét:

Sådan gør man Banken søger om kaution via EKF online som sædvanligt. På ansøgningen markerer man, at der søges om InnovFin-præmie. Eksportøren udfylder en erklæring om opfyldelse af innovationskriterier, som medsendes. Erklæringen findes under ”Dokumenter – Eksportkaution” på EKF online sammen med øvrige relevante dokumenter EKF vurderer, om innovationskriterierne er opfyldt. Hvis de er opfyldt, tildeles kautionen. EKF kan kautionere, selv om innovationskriterierne ikke vurderes opfyldt, men det bliver så ikke til reduceret præmie. OBS: Hvis nogen undrer sig over den blå farve i EKF Online, så er det fordi billedet er fra et test-site. Men bortset fra farven, så er det sådan her, det vil se ud, når I bruger EKF Online