VirksomhedsnetværkCabi

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Social kapital og arbejdsmiljø
Advertisements

Mentorkursus Foreningen Nydansker V/ susie skov nørregård.
Psykisk arbejdsmiljø.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Hans Jørgen Limborg Arbejdsmiljøkonferencen 2005
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KONFERENCE FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE 11.
Psykoedukation til unge i OPUS
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
”Sammenhængende patientforløb i psykiatrien”
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Nyt ansvar.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Arbejdsmiljørepræsentanten og arbejdstidsaftaler 10. Januar 2011 Svendborg.
Flexibility © 2000 The Ken Blanchard Companies • Do not duplicate • Item# • V
Ledelse af innovative medarbejdere
Stress og ledelse.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
- Gør jeg det godt nok som leder. - Gør mine ledere det godt nok
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Kodeks for offentlig topledelse
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
LEDEREN SOM FORANDRINGSAGENT OG STRATEGISK KOMMUNIKATOR
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Modul 4 Teamsamarbejde Hvis der er tid kan man prioritere at bruge mere tid på dette modul end på det foregående, da den ekstra tid kan anvendes på øvelserne.
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Den lærende organisation
Ledelse i forskellige retninger
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Thomas Bartels, VFAs rejsehold 15. april 2015
Ledelse over grænser i sundhedsvæsenet Hvordan kan vi lede på nye måder, der går på tværs? Christina Holm-Petersen & Martin Sandberg Buch.
Videncenter for Arbejdsmiljø
Stress i relation til afbrydelser. Positive afbrydelser: Afbrydelser giver ny energi og inspiration. Afbrydelserne giver variation i arbejdet. Afbrydelser.
Afgangsprojekt om sygefravær 2013 Lystrup skole Morten Fjord.
Knæk kurven! Med en transparent kultur og fokus på kerneopgaven Henrik Kongsbak Resonans A/S.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Når udfordringer bliver muligheder Nadia El-Gendi, seniorkonsulent 29 april 2016.
Cabi Lykkens rutschetur og Lykke. Lykken er Tillid, Lighed, Arbejde Hjælpe andre ”Andre mennesker er den vigtigste kilde til lykke”
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Et suppleringskursus til den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Stressmanagement En ledelsesopgave
Antal besvarelser: 52.
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
personlig robusthed arbejdsevne tilbagevenden
Budgetstatus Arbejdet med forebyggelse af stress
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Lederlivsundersøgelse 2015
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

VirksomhedsnetværkCabi Vi afholder årligt 50 arrangementer landet over VirksomhedsnetværkCabi - fordi socialt ansvar betaler sig Vi er landets største CSR-netværk med over 5.300 medlemmer Medlemmer får inspirerende oplæg, adgang til lokale netværksgrupper og bliver holdt ajour med seneste lovgivning (og meget andet…) Medlemsskab og netværksaktiviteter er gratis

Viden og redskaber for alle Ring 86 12 88 55 eller se mere på www.cabiweb.dk Spørg eksperten VirksomhedsnetværkCabi Publikationer Hjemmeside Nyhedsbreve og -mails

Lederens rolle og udfordringer i forhold til at håndtere stress Lederne oktober 2016 Forside Hanne Holm Andersen Seniorkonsulent

Stress på toppen Må/kan en topleder blive/være stresset? Hvor langt skal man ned i ledelseslagene, før det vil være acceptabelt at give udtryk for at presset er for stort? Er der for store forventninger til ledere og deres personlige lederegenskaber? Er stress karrierefremmende?

Stress i forlængelse af organisationsforandringer 100 dage ­”Ledelser i dag laver ofte omorganiseringer – ikke for at løse et problem, men for at gøre sig til over for nogle andre.” Statement fra Professor Niels Åkerstrøm Andersen, CBS Mellemledere og medarbejdere genkender evt. oplevelsen af at: ledelsens udmeldinger om forandringerne forekommer løse og luftige konsekvenserne af en forandringsproces ikke opleves som gennemtænkte være i tvivl om dét, du koncentrerer dig om i dag, er vigtigt for ledelsen i morgen

Topledelsen Mellemlederen Medarbejderen

Ledelsesudfordringer Manglende tid til personaleledelse Ensom post Målt på resultater, som man ikke selv er herre over Loyalt gennemføre forandringer Risiko for at overse stresstegn - hos sig selv og andre

Opmærksomhed ved belastning Overblik Prioritering Planlægning Nytænkende

Ledelsesparadokser En leder skal: kunne gå foran - og samtidig holde sig diskret i baggrunden planlægge sin tid godt - og samtidig være fleksibel i sin planlægning give udtryk for holdninger - og samtidig være diplomatisk være visionær - og samtidig holde benene på jorden være selvsikker - og samtidig være ydmyg udvise tillid - og samtidig kontrollere/ følge op Hvor er din komfort zone? Hvor bliver du udfordret i fht. trivsel og stressforebyggelse?

Forebyg og håndter tegn på stress Stop op Find stresskilder Gør noget ved det

Stresskilder Høj grad af forandringer i job Høje krav til sig selv eller fra omgivelserne Uklarhed omkring roller og forventninger Tempo eller stor grad af kompleksitet High Performance kultur Usikkerhed i job Udfordringer i job og privatliv Udfordret på egen trivsel og/eller nærmestes trivsel Uløste konflikter og mobning Manglende støtte, feedback, udvikling eller retning Realitetstjek

Graden af stress - individuelt Summen af ressourcer og belastninger Mestrings – copingstrategi Menneskelige faktorer (personlighed, profil, livsstil, opvækst, forventninger) +/- +/- Graden af stress =

Forandringsorienteret coping Kilde Tanja Kirkegaard

Stress opleves individuelt – Forebyggelse bør ske på flere plan Gruppen Ledelse Organisation Ind flere gange

Stressforebyggelse i organisationen Visionær på trivselsområdet og i arbejdsmiljøindsatsen Iværksætte strategiske sundhedsindsatser Fokus på værdien af forebyggelse fremfor behandling Trivsel og stressforebyggelse på dagsordenen via HR, AMO, SU Fokus på sund arbejdspladskultur

Stressforebyggelse - ledelse Opmærksomhed indadtil: Fokus på egen trivsel og ledelsesstil Opmærksom på egne stresssignalers indvirkning på beslutninger Opmærksomhed udadtil: Nærværende og tilgængelig - løbende dialog Gatekeeper og rollemodel Støtte såvel medarbejdere, kollega som chef

Stressforebyggelse i gruppen Sæt trivsel og sundhed på dagsordenen Stop kollektiv brok Indføre trivselsmakkere Lav workshop: - Forhold der skaber trivsel på arbejdet - Forhold der udfordrer trivslen på arbejdet - Hvad skal vi gøre mere af, stoppe med eller gøre anderledes?

Forebyggelse af egen stress Individ Forebyggelse af egen stress Lyt til dig selv og dine omgivelser Husk at få egen tid – Husk netværk. Obs på søvn, motion og kost Søge hjælp i tide Husk at inddrage leder og evt. egen læge

De 6 guldkorn – til stadighed relevante Indflydelse - arbejdsforhold, planlægning Mening i arbejdet Forudsigelighed - information Social støtte - man skal kunne regne med hjælp og opbakning Belønning - anerkendelse og påskønnelse Krav i arbejdet (kvantitativt, socialt og følelsesmæssigt)