Det værdiskabende samarbejde mellem bestyrelse og ledelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Advertisements

HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Møde i forældrebestyrelsen den 9. maj 2016 Bu Grindsted Vest.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
1 Til orienterings- og opstillingsmøde Velkommen.
FLERE FRIVILLIGE BADMINTON IS Skævinge fodbolds 5 step til flere frivillige.
Anvendt markedsføring Begrebet markedsføring var det første nye begreb I stødte på i faget for snart to år siden. Nu skal vi arbejde med den praktiske.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
NOGLE SUPPLERENDE OPSAMLINGER FRA KURSUS FOR NYE FORSTANDERE HJEMMESIDEKRAV OG LIDT OM INKLUSIONSTILSKUD OG SPS OBJ Oktober 2014Baggrundsinformation1.
Muligheder og perspektiver1 Tema 1 Styringssystemer B Forskellige styringsmodeller, jura og principper for håndtering af selvstyret.
Signalement af Lejerbo Ca boliger Organiseret i 56 selvstændige organisationer Fordelt på godt 600 afdelinger Hjulpet på vej af 775 ansatte Lejerbo.
Ollerup Efterskole Fagligt dygtige elever Mange vælger STX pga musikken Nogle har en musiker i maven Sociale udfordringer Personlige udfordringer Skolens.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Familiecenteret – hvad sker der? d. 26. oktober 2010.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Signalement af Lejerbo Ca boliger Organiseret i 56 selvstændige organisationer Fordelt på godt 650 afdelinger Hjulpet på vej af 775 ansatte Lejerbo.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
HANDLING OG PLAN1 Repetition af modellen. HANDLING OG PLAN2 Repetition af modellen FORMÅL  Sikre at vi fortsat har samme forståelse af udgangspunktet.
Hvad skal der ske i 2006 Historien Omfattende tekniske forberedelser er allerede i gang Startet af amtsborgmestrene ultimo 2004 Først trafikselskaberne.
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Mintzbergs former og kræfter på Realskolen. Adm. Leder Pæd. Leder FO-leder Bestyrelse Skoleleder -Relation til fagforening -Forskning og udvikling -Lønninger.
Alle unge skal have mulighed for at vælge efterskole
Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark
Virksomhedens udvikling
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
Efterskoleforeningen
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Landsdækkende virksomhedskampagne
Otte forsøgsrammer Infoaften 2017 Flemming Vium Jensen, Politisk chef
Kursus for nye efterskolelærere
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Implementering af LP- og PALS modeller på skoler i Herning kommune.
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Fællesmøde med boligorganisationerne 30. oktober 2017
MUDP handlingsplan for december 2017
Skolernes kvalitetsrapport skoleåret 2016/2017
Fælles ledelsesgrundlag
(Firmanavn) forretningsplan
Kursus for nye efterskoleledere
Kobling af økonomistyring og digitalisering
Til Ikast Nordre Skole og SFO
BADMINTON.
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Undervisningspligten
BUPL Nordsjælland Ledelseskonference januar, Helsingør
Pointer fra resultater på dagtilbudsområdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Skovbyskolen – den nye skole - formandsberetning
Formålet med kommunikationsstrategien
Danskernes digitale bibliotek
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
MUDP handlingsplan for december 2017
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
LAG Odder-Hedensted.
12. Oktober 2016 FM i praksis Dansk Rengøringsteknisk Forening.
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

Det værdiskabende samarbejde mellem bestyrelse og ledelse Flemming Vium

Tommerup Efterskole Almen efterskole på Fyn - fodbold, musik og teater – og fra 2017 verdensborger og e-sport. Folkekirkelig med110-årige højskolerødder. Ca. 100 elever - fra Midtjylland til Hovedstaden. Bestyrelse: 6 valgt blandt tidligere elever og forældre, 2 af elevforeningen og 2 af baglandsorganisationer. Ledelse: Forstander og 2 afdelingsledere (á 50 %).

Præsentation I bestyrelsen for Tommerup Efterskole siden 2008. Formand siden 2012. Viborg Amt

Skoleledelse personaleledelse økonomistyring ejendomsdrift Det daglige Strategi og udvikling personaleledelse økonomistyring ejendomsdrift personaleudvikling pædagogisk udvikling ejerskab og værdigrundlag aflæsning af markedet sætte retning finansiering

Enstrenget ledelse

Enstrenget ledelse

Tre slags bestyrelser Basis Vækstorienteret Forretningsudviklende Sikring af det grundlæggende bestyrel­sesarbejde og dertilhørende kontrol Vækstorienteret Arbejde med stra­tegi og ledelse Kontrol af og opfølgning på ledelsens arbejde Forretningsudviklende Initiering af nye forretningsmuligheder. Kommunikation og branding, økonomi og finansiering. Kilde: Randi Ib Lund, Board Governance (Dagens Dagsorden)

Værdiskabende samarbejde Skoleledelse Det daglige Strategi og udvikling personaleledelse, økonomistyring ejendomsdrift personaleudvikling pædagogisk udvikling Bestyrelsen spiller ledelsen god ejerskab og værdigrundlag aflæsning af markedet sætte retning finansiering Ledelsen spiller bestyrelsen god Værdiskabende samarbejde

Fem temaer Udvikling og strategi Økonomi Ledelsesstruktur Kontrol og revision

Udvikling og strategi Bestyrelsen har brug for en strategi, der sætter retning og giver fremdrift Ledelsen har brug for en strategi, der kan danne grundlag for den daglige ledelse og udvikling af skolen Hvem gør hvad i strategi-arbejdet? Bestyrelsen træffer de endelige beslutninger Hvad er ledelsens rolle?

Økonomi Bestyrelsen har brug for at der er styr på driftsøkonomien og overblik over skolens økonomisk situation. Ledelsen har brug for at kunne disponere i det daglige og at kunne foretage relevante indkøb og investeringer. Strategien sætter rammen. Bestyrelsen prioriterer større investeringer og lægger planer for finansiering Hvad er ledelsens rolle?

Ledelsesstruktur Bestyrelsen har brug for at dens beslutninger virkeliggøres Forstanderen har det daglige ansvar og har brug for at kunne uddelegere opgaver og kompetence Bestyrelsen fastsætter en ledelsesstruktur, der understøtter strategien Bestyrelsen ansætter forstander og øvrig ledelse Hvad er forstanderens rolle når ledelsesstrukturen er i spil? Hvad gør forstanderen, hvis stukturen ikke fungerer?

Kontrol og revision For bestyrelsen er tillid til ledelsen vigtigst, men tilliden må ikke stå i vejen for kontrol Ledelsen har brug for bestyrelsens tillid Kontrol er ikke mistillid. Kontrol er en opgave. Revisor er medspiller og skal opleve samspil med både ledelse og bestyrelse. Hvad gør ledelsen for at fremme tilliden? Hvordan forholder ledelsen sig til en bestyrelse, der vil over-kontrollere?

Markedsføring Bestyrelsen er interesseret i, at der er søgning til skolen at markedsføringen er i overensstemmelse med skolens værdigrundlag og selvforståelse at skolen tager sig godt ud Bestyrelsen har sikkert mange meninger, men er ikke fagpersoner Hvad gør ledelsen?

Værdiskabende samarbejde Skoleledelse Det daglige Strategi og udvikling personaleledelse, økonomistyring ejendomsdrift personaleudvikling pædagogisk udvikling Bestyrelsen spiller ledelsen god ejerskab og værdigrundlag aflæsning af markedet sætte retning finansiering Ledelsen spiller bestyrelsen god Værdiskabende samarbejde

Lederudviklingssamtale Årlig samtale mellem formand og forstander. Formanden er ansvarlig for gennemførelsen. Værdiskabende samarbejde Kilde: KL

Eksempel på dagsordenspunkt