Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
BL – Danmarkspanel - oktober A&B ANALYSEs Danmarkspanel - BL − Danmarks Almene Boliger - Oktober 2011.
Advertisements

A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Foreningen ”Odinstårnet” -
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
DIGNITY – Danmarkspanel - December A&B ANALYSEs Danmarkspanel - TORTUR - December 2014.
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
BRUGERPEJLING PÅ SOFIELUNDSKOLEN OG ELVERDAMSSKOLEN FORÆLDRE UDARBEJDET AF FOLKESUNDHED MAJ 2016.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Folkeskolereformen og valg af ungdomsuddannelse Årsmøde for Danske Erhvervsskoler, 24. maj 2016 Trine Ladekarl Nellemann Rektor, Next.
Nothing about us, without us - om vigtigheden af inddragelse af børn Nordisk Forening mod Børnemishandling og Omsorgssvigt Grønland, august 2014.
TNS Gallup - Public Tema: Hjemmehjælpere 23. – 25. august 2010 Public
Gallup om Madspild © TNS Dato: Maj 2016 Projekt: Gallup om Madspild.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
1 Social Pejling Evaluering 2011 Hvilken effekt?.
Børns Beredskab mod vold og overgreb Kuno Sørensen | Psykolog Gitte Jakobsen | Socialrådgiver, cand.scient.soc. Stærke sammen i resiliente læringsmiljøer.
Spørgekit 2 Rådighedsbeløb / bolistøtte. 4. Hvor meget er det acceptabelt at reducerer enlige forsørgere på kontanthjælps rådighedsbeløb, for at øge incitamentet.
Gallup om Det gode liv © TNS Februar 2014 Projekt: Gallup om Det gode liv som kilde til vækst.
Rejsekort Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger offentlig transport mindst 1 gang i kvartalet 8. dec 2015.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
BL - Boligstøtte Danmarkspanel uge Om analysen Metode Undersøgelsen er foretaget i et såkaldt Danmarkspanel. Panelet består af mere end
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
At styrke barnets selvstændighed
Elever løser opgaver i fællesskab og er sammen om en aktivitet
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Kvantitativ undersøgelse om hjerteflimmer 2016
CfL 2016 INDIKATOR™ om Organisation og HR
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Grafikrapport Unges brug af tandpleje
Markedsanalyser afsætning.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
2 Kvalitative og kvantitative metoder
Om analysen Vil du vide mere? Metode Univers & stikprøve Tidsperiode
Elevernes evaluering af grundforløbet
Danmarkspanel uge BL - Boligstøtte.
Om analysen Vil du vide mere? Metode Univers & stikprøve Tidsperiode
Arbejdsfordeling af huslige opgaver
optimering af ejendomsdriften
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Evaluering af unge-kampagnen ”Tænk hvis alle arbejdede sort…” mod sort arbejde TNS Gallup februar 2006.
Vildledningssager - Hjemmelavet
Udvalgte resultater Januar 2016
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Inklusion i Folkeskolen
Danmarkspanel Uge Bolius – Sex-vaner.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Tendenser i forældresamarbejdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Samtale om folkeskolen i
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Broen til Bedre Sundhed
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skovbyskolen – den nye skole - formandsberetning
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
Velkommen til Risskov Skole
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Danmarkspanel uge
professionsideal for lærere
Sofie Kryger Jurist 28. november 2018 justitia-int.org
Borgermøde.
Danmarkspanel uge
Præsentationens transcript:

Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole Skolelederforeningen

Fokus Hvad er danske forældres oplevelse af folkeskolen i forhold til andre skoleformer (fri- og privatskoler)? Hvor ser de folkeskolens styrker og svagheder? 1.158 forældre med børn i alderen 0-14 år (altså børn, der skal gå i skole eller børn, der går i skole) er spurgt.

Om analysen Analyseinstitut Univers & stikprøve Metode Tidsperiode Et repræsentativt udsnit af forældre med børn i alderen 0-14 år. 1.158 personer deltog i undersøgelsen. Metode Undersøgelsen er foretaget i et såkaldt Danmarkspanel. Panelet består af mere end 50.000 repræsentativt udvalgte danskere. Indsamling er foretaget via internettet som selvudfyldt spørgeskema. Tidsperiode Dataindsamling er foretaget 1. kvartal 2017. Vægtning Data er vægtet på køn, alder og geografi, således at stikprøvens sammensætning matematisk matcher den fordeling man finder i hele den danske befolkning blandt personer med hjemmeboende børn i alderen 0-14 år. Repræsentativitet Den statistiske sikkerhed er høj. Normalt gennemføres der ca. 1.000 interview i landsdækkende undersøgelser, når holdninger i hele den danske befolkning skal belyses. I nærværende undersøgelse er der gennemført 1.158 interview. Og det vel at mærke for at belyse det noget mindre udsnit af befolkningen, som har børn under 15 år. Den statistiske usikkerhed ligger i et leje omkring ca. 1-3 % afhængigt af spørgsmålstype. Undersøgelsen er udført for Skolelederforeningen af: A&B Analyse A/S Projektansvarlig: Adm. Direktør René Frederiksen Børn

Forældrene i undersøgelsen

Køn Geografi Børn Alder Husstandsindkomst Urbanitet

Vurdering af folkeskolens stærke og svage sider Spørgsmål: Hvor vil du sige, at folkeskolen gør det hhv. bedre/har en fordel eller dårligere/har en ulempe ift. andre skoletyper?

Kriterie: Socialt netværk for børnene Hvor gør Den Danske Folkeskole det godt ift. andre skoletyper? Folkeskolen… Kriterie: Socialt netværk for børnene Kriterie: Institutionens evne til at være kulturbærende/-samfundsdannende I analysen oplever forældrene særligt to områder, hvor folkeskolen klarer sig godt i forhold til andre skoleformer. Af figuren til venstre fremgår det, at forældrene oplever folkeskolen gør det godt, når det kommer til at skabe et socialt netværk for børnene. Af figuren til højre kan vi se, at forældrene oplever folkeskolen har en positiv samfundsmæssig betydning som en fundamental samfundsdannende institution. Kommentar: Folkeskolen gør det godt, når det kommer til at skabe sammenhængskraft lokalt og binde lokalsamfundet sammen (børnene går i samme skole som kammeraterne i naboområdet, skolen ligger tæt ved der, hvor de bor, det giver rodfæstethed, en følelse af at høre til, nogen at følges med, være sammen med). Kommentar: Også på nationalt plan bidrager folkeskolen til at skabe kommende velfungerende samfundsborgere (børn møder børn fra andre samfundslag i et miljø der understøtter demokrati, tolerance og et fælles referencepunkt).

Hvor er Den Danske Folkeskole udfordret ift. andre skoletyper? Folkeskolen… Kriterie: Antal elever i klassen Kriterie: Have ro og disciplin i undervisningen I analysen oplever forældrene særligt på to problematiske områder for folkeskolen i forhold til andre skoleformer. Af figuren til venstre fremgår det, at forældrene oplever, at folkeskolen er udfordret på antallet af elever i klassen. Af figuren til højre kan vi se, at forældrene oplever, at folkeskolen er udfordret på ro og disciplin. Forældrene peger også på andre områder, der bekymrer dem ved folkeskolen. Herunder andelen af børn med sociale og faglige udfordringer, folkeskolens omdømme osv. Kommentar: Det er oplevelsen, at der generelt er for mange elever i klasserne. Dette kan opleves som, at det er svært at tage hensyn til den enkelte elev og udfordre/differentiere undervisningen. Kommentar: Problematisk, da man som forældre vil mene, at for meget uro i klasserne og for mange elever vil gå ud over trivsel og indlæring. Det kan opleves, at der ikke arbejdes nok med struktur, tydelige rammer og få afstemt forventninger.

Hvorfor vælger forældrene folkeskolen til deres barn? Spørgsmål: Hvilke af disse forhold medvirkede til, at du valgte Folkeskolen? (kun stillet til de forældre, som har et barn i folkeskolen)

Hvilke af disse forhold medvirkede til, at du valgte folkeskolen for dit barn? Figuren viser, hvilke forhold der har øvet indflydelse på valget af skoletypen. De forhold der aktivt har spillet ind på beslutningen er: - Afstand/transporttid/trafiksikker skolevej - Barn skulle gå I samme skole som kammerater - Økonomi - Skolen har et godt ry