- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Svend Gønge-skolens værdier...
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Roskilde Tekniske Skole
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Lærerprofessionen.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Teori-Praksis-holdning
Forældremøde X årgang.
Nyt ansvar.
 Præsentation  Baggrunden for projektet  Formål, metode og projektdeltagere  Ungeprojekter  DIT Slagelse  Hvordan har det været?
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
NOEA/Aalborg Universitet
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Randers Ungdomsskole De unge tager magten! At kysse himlen!
Problemer eller udfordringer.
Kodeks for offentlig topledelse
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Lærerprofessionen.
V/ Troels Boldt Rømer, formand for Danske Skoleelever
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Kompetencer Er meget centrale og nødvendige i forbindelse med innovation. Da innovation vil have indflydelse på snart sagt alle funktioner i en virksomhed,
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
Hvis du ønsker at opnå fremragende
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Web > ProjektFrivillig.dk Facebook > Projekt Frivillig Find og fasthold unge frivillige.
Vision mission værdier handleplaner
Kvalificeret selvbestemmelse i afdelinger. Dele viden Beslutte fælles mål Koordinere handling.
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
- Kom tættere på dit barns skolegang
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU UNGEINDDRAGELSE - Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU

Kunstlærer i Mårslet Ungdomsskole Tovholder, Ungerådet Syd og Børn- og Ungebyrådet

Ungeinddragelse Hvordan kan vi arbejde med at skabe felter, arenaer og aktiviteter hvor vi kan arbejde målrettet med ungeinddragelse i en pædagogisk kontekst?

Mål med i dag At I vil få et øget mod på og lyst til at kaste jer ud i inddragende og involverende projekter og processer med de unge At I vil se ungeinvolvering som en del af det jeres daglige pædagogiske arbejde

Hvorfor arbejde med ungeinddragelse?

Teknikalitet Socialitet Refleksivitet Sensitivitet Udvikle de unges kompetencer til at skabe, udvikle og handle Udvikle de unges evne og lyst til at iværksætte værdiskabende initiativer, samt til at virkeliggøre disse initiativer gennem samarbejde, netværk og partnerskaber At udvikle de unges evner til at udtrykke deres mening Udvikle de unges evne til at se nye muligheder og skabe og realisere ideer At udvikle de unges evne til at formulere håb og drømme Socialitet At udvikle de unges evner til at organisere, kommunikere og samarbejde Rummelighed Ansvarlighed De unge skal føle et ejerskab til det, de laver, og opleve at de alene eller sammen med andre bliver hørt Refleksivitet At styrke de unges omverdensforståelse - som viden om og forståelse af verden, lokalt og globalt At motivere de unge til at indgå i samfundet som aktive medborgere, iværksættere og innovative medarbejdere At udvikle de unges viden om demokrati og politik Skærpe opmærksomhed og iagttagelse på nærmiljøet og samfundet lokalt og globalt Sensitivitet At styrke de unges tro på at kunne agere i verden og herigennem at kunne realisere drømme og planer At skabe motivation ved føle, at man har bliver hørt og har værdi i processen, projekter og i samfundet Engagement og glæde ved at deltage i fælles projekter At være en del af en gruppe og et større samlet projekt, hvor man har indflydelse Medansvar Ejerskabsfølelse

De unge er dynamiske – er vi? Kursus i ungeinddragelse til efteråret Hvordan kan vi lede og facilitere involverende processer, der inddrager og engagerer de unge i medskabelsen af deres lokale ungemiljøer?

Ungeinddragelse på forskellige niveauer Demokrati og ungeråd Aktiviteter og events Innovation og kreative projekter PR –dækning Samskabel-sesprojekter på tværs af aktører Brug af kreative værksteder Frivillighed Sociale medier Ungeinddragelse på forskellige niveauer

Demokrati og ungeråd

Børn- og Ungebyrådet, Aarhus

Ungerådet, Aarhus Syd

KUNSTHOLD

PRESSEHOLD

OPFINDERHOLD

DANS OG DESIGN

DRAMA

Råd fra Erkan, tovholder Ishøj Ungeråd Frivillig basis Husk at de unge kommer af lyst. Vi konkurrerer med Paradise Hotel! Tilgang alt efter gruppen Det er vigtigt at du lytter til gruppens ønsker og kun fylder det nødvendige. De unge bestemmer, og sådan er det. Fyld gradvist mindre Giv så meget ejerskab ud, som du kan overskue. Og øg det gradvist. Det allerbedste er, hvis du efter en længere periode næsten er en usynlig hånd. Forsøg ikke at ’claime’ de unges sejre som dine. Fjern besværet og hav det sjovt Du skal tage dig af det administrative og måske lidt økonomi så gaden er fejet for at de unge kan have det så sjovt som muligt. Sjov må aldrig blive et kommunalt fy-ord. Lad ikke drømmen om et ungdomsråd overskygge hvorfor I arbejder hårdt: Husk at det handler om medborgerskab, ungeinddragelse og om at have det sjovt. Gør ikke ungdomsrådet til din galionsfigur. Fra ide til praksis: Sørg for og arbejd hen i mod at de unge har et set up, der gør, at der ikke går for lang tid fra ide til praksis, for ellers mister man dem.

Gode råd fra Kathrine Arbejde med ungeinddragelse Vigtigt at have indblik i, hvad der driver og motiverer de unge Tag fat i det, som de unge er optaget af, og hvordan de gerne vil inddrages Stil spørgsmål og være nysgerrig Vær lyttende og åben for de unges ideer, tanker og meninger Husk, at de unge kommer af lyst, så det skal være sjovt og der skal være en mening med det hele Arbejd med ideudviklingsøvelser til at kickstarte projekter og til at skabe rum for alle bliver hørt og kommer med deres ideer Forsøg i samarbejde med de unge, at skabe et konkret mål med jeres proces. Hvor skal vi/I hen? Skab tydelig mening med projektet. Sørg for at give ejerskab til de unge og del ansvaret ud i mellem de unge Skab et trykt og positivt rum, hvor de unge kan komme med deres tanker, meninger og ideer – et forum, hvor alt er muligt Hvis I arbejder med større projekter i klubregi så sørg for designe processen således, at der er flere forskellige hold, som de unge kan melde sig på efter personlig interesse Skab et forum eller en gruppe på Facebook, hvor de unge selv internt også kan kommunikere Tag ja-hatten på Det er ok ikke at kende resultatet, fokus på processen Deltage ikke i ideudviklingsprocessen selv