Overenskomst 2015 - 2017 Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

OVERENSKOMST F (forlig ) HK (forlig )
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst –
Velkommen til informationsmøde
Søjle 1: Offentlige ydelser
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
PLO-konflikt orienteringsmøde. Program: Kl Velkommen v. kreds/regionspolitiker Præsentation af DSR og dbio konsulenter Forhandlingerne mellem.
GENERELT: FOR AT VÆLGE / BYTTE LAYOUT, HØJREKLIK PÅ SIDEN OG VÆLG. FORSIDE GRÅ Overskrift, helst kun én linje tekst Underrubrik, max 4 linjer tekst Navnet.
Samarbejdet i et fremtidsperspektiv Hvolris Jernalderlandsby Den 17. september 2009.
Pensionsordningen skal tilpasses medlemsgruppen!
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Vejledning til oprettelse af CV
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
Forlig med KL Den 16. februar 2015 OK-15. OK-15 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst- perioden udgør 5, 42 % incl.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Organisering Som vi plejer…… eller????.
Korte guidelines: Billede Brug et billede som afspejler dit budskab – og din målgruppe. De billeder du kan hente ved klik på ikon understøtter PensionDanmarks.
Gå hjem møde om skattereformen
Kapitel 23 Forsikring og pension. Forsikring og pension kapitel 23 I kapitel 23 gennemgås: Forsikringsaftaler Pensioner Begunstigelser (Aftaler – se kap.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Hvad indeholder overenskomsten? Stormøde for handicaphjælpere Århus d. 13. maj 2009.
Overenskomst 2015 – 2017 Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 25 Forsikring og pension.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
1 Forlig Danske Anlægsgartnere Samt Mæglingsskitsen for Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere fra forligsmand Kasper Linkis.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Flytning af statslige arbejdspladser
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
19. april 2012Kursus for sekretærer og forstandere 1 Brogaarden 19. april 2012 Ny Løn Ved specialkonsulent Christian Petersen.
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Malerfagets overenskomst §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar om indsatsen for forsikrede ledige – kommunernes medfinansiering.
Kapitel 26 Forsikring og pension.
Overenskomst 2015 – 2017 Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
OK17 Private opholdssteder og botilbud mv.
Overenskomst skift DSB Vedligehold A/S
Lokale arbejdstidsaftaler
Overordnede bestemmelser
Overenskomst-forhandlinger 2018
Malerfagets overenskomst
SAS Danmark – Mark ordningen Regler og muligheder ved fratrædelse
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet
OK18 Det regionale forlig
Efterskoleforeningen
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
Grundbeløb 2018.
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Tillægsprocent 2018.
Afskedigelse UC plus.
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
X OK15 resultatet.
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Kapitel 21 Forsikring og pension.
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Præsentationens transcript:

Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)

Overenskomst Her følger et hurtigt overblik over de væsentligste ændringer som følge af overenskomstfornyelsen. Listen er ikke fuldstændig. Ønskes en mere udførlig beskrivelse af ændringer henvises til link med gennemgang af ændringerne. Overenskomsten er fornyet for en periode på 2 år Alle mindstelønsatser og tillægssatser reguleres pr med 1,5 % og med 1,8 % pr Der skal foretages efterregulering fra Ændringer i øvrige rettigheder og pligter ændres med virkning fra

Overenskomst Bruttoløn Såfremt der er aftalt bruttoløn jf. overenskomstens § 5, stk. 4, vil den aftalte bruttoløn fremover skulle fastsættes for en afgrænset periode på maksimalt 1 år. Det er fortsat således, at såvel personlig løn som bruttoløn skal fremgå af ansættelsesbeviset.

Overenskomst Aftale om arbejdsmarkedspension Det vil fremover være muligt at få udbetalt arbejdsgivers andel af pensionsbidraget, hvis den forventede årsindkomst ikke overstiger kr og medarbejderen i øvrigt berettiget til pensionsbidrag (over 18 år og 9 mdr. ansættelse/tidligere AM-pension). Er der allerede oprettet pensionsordning kan denne ikke sættes i bero med henvisning til den nye bestemmelse. Det er aftalt (men ikke indføjet i overenskomsten), at medarbejdere kan vælge at benytte aldersopsparing i stedet for ratepension eller livrente. Da der er tale om opsparing af beskattede penge, skal medarbejder ikke trækkes for egetbidraget. Habilitetsregler Indskrivning af habilitetsregler for tillids- og medarbejderrepræsentanter i Aftale om tillidsrepræsentanter og Aftale om lokale virksomhedsaftaler