Kulturelle Samråd i Danmark Visionsseminar 2014 Betragtninger om brobygning og armslængde melllem det offentlige og civilsamfund, herunder forholdet mellem.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

DLF ind i debatten om fremtidens skole
10 ting der dur Interne faktorer i landsbyernes udvikling Bent Nicolajsen, 19. februar 2014.
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Ledertræf Slagelse Kommune 18. april 2012
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Handicaporganisationernes Hus
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Kulturregion Storstrøm En kulturregion med forbindelse til fremtiden.
Mobilitet og personbefordring i landdistrikter
Forældremøde X årgang.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
 Præsentation  Baggrunden for projektet  Formål, metode og projektdeltagere  Ungeprojekter  DIT Slagelse  Hvordan har det været?
Fundraising i Favrskov Kommune Møde i Grønt Råd 14. november 2013.
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Titel Handlingsplan 2013 Stig Langvad, formand Tekst.
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
Projektlederens rolle(r)
AFVIKLING ELLER UDVIKLING? Kirker i ‘udkants-Danmark’ mellem lokalt fællesskab, romantisk symbol og effektiv service Henrik Halkier, Institut for Kultur.
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
Unge i udsatte positioner og deres positive deltagelse i samfundet
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
Uddrag af politiske principprogrammer
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Fordomme om malerfaget.
Kombi-biblioteker en ny mulighed
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
De seks bedste billeder fra gruppen
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
BROBYGNINGSPROJEKTET ”samskabelse af sundhed”
Gode råd til fundraising
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
Kulturrådet i Slagelse Hvordan sikre vi de bedste rammer? Næstformand Troels Brandt Diplom i ledelse Master i ledelse af forandringer - Erfaringerne fra.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
Hvad synes du er godt medborgerskab? Nævn et konkret eksempel, hvor nogen har taget ansvar for fællesskabet i dit lokalområde. Hvordan kan man praktisere.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Velkommen – igen. Vi skal have ”slået sløjfen” for årets tour 2016 Du skal nyde det gode selskab Hvad var godt – hvad kan gøres bedre Vi skal åbne for.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Hjertemotion i praksis
ANDEBY TEATERFORENING
Mobil- og bredbåndsdækning
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Foreningsliv kan tilbyde unge at udleve både store og små drømme
Samspil mellem krop, træning og trivsel
Yderligere materiale kan findes på
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
[klik og indsæt kommunenavn]
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Introduktion til Folkeoplysningsområdet
Sæt filmen fri Fortroligt. Må ikke reproduceres eller distribueres uden rettighedshaverens skriftlige tilsagn. Copyright MPLC 2011.
Kultur i Lemvig Kommune
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Kulturelle Samråd i Danmark Visionsseminar 2014 Betragtninger om brobygning og armslængde melllem det offentlige og civilsamfund, herunder forholdet mellem statslig og kommunal kulturpolitik samt præsentation af Det Frivillige Kulturelle Foreningsnetværk Bente Schindel, Sekretariatsleder, cand. mag.

Kulturelle Samråd i Danmark Det Frivillige Kulturelle Foreningsnetværk består nu af flg. lands- og paraplyorganisationer Danmarks Teaterforeninger Dansk Lokalhistorisk Forening Kulturelle Samråd i Danmark Kulturhusene i Danmark Sammenslutningen af Børne- og Ungdomsfilmklubber Sammenslutningen af Danske Filmklubber Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger Sammenslutningen af Lokalarkiver Sammenslutningen af lokale radio- og tv-stationer i Danmark Sammenslutningen af Museumsforeninger I Danmark 56 litterære selskaber

Selvforvaltende fællesskaber/Åbne og samarbejdsvillige Vedvarende sigte /tænke anarkistisk, solidarisk, eksperimenterende og modigt Bestemmer selv vore aktiviteter/Hente inspiration udefra Definerer selv vores medlemmer/Tage nye og anderledestænkende ind. Kulturelle Samråd i Danmark

Vi er en del af kulturen og bør derfor være en del af kulturpolitikken!

Udsagn fra kulturelle frivillige Jeg er frivillig i kulturlivet, fordi jeg ønsker at realisere mit potentiale. fordi jeg ønsker at skabe glæde, dele ud af mit overskud og kæmpe for det, jeg tror på. af ren egoisme. fordi jeg får så meget igen. af anarkistiske grunde. fordi det skaber glæde. fordi det skaber mental sundhed. fordi det styrker min egen tænken over tingene. fordi det skaber fællesskab. Kulturelle Samråd i Danmark

fordi jeg ønsker at vi bevarer frihed og spontanitet. fordi jeg ønsker at være med til at vi skaber ansvar for hinanden. fordi jeg ønsker samvær med andre. fordi jeg ønsker at skabe nye kontakter. fordi jeg er den del af kulturarven. fordi man her er uformel. fordi det motiverer ildsjæle. fordi man her er ligeværdige samarbejdspartnere fordi det er med til at udvikle borgerne. fordi det styrker seriøsiteten på mange områder. Kulturelle Samråd i Danmark