Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Yderligere materiale kan findes på

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Yderligere materiale kan findes på"— Præsentationens transcript:

1 Yderligere materiale kan findes på www.landudviklerne.dk
Debatoplæg med punkter til drøftelse Bliver der taget hånd om vores østeuropæere ? Eller kan vi gøre mere ?

2 Yderligere materiale kan findes på www.landudviklerne.dk
Er vi klar til at tage imod østeuropæere som ligeværdige borgere? Østeuropæere omtales oftest negativt i pressen……. – De er kendt for at forårsage social dumping i byggebranchen og bryde ind i vores huse !!!! Men virkeligheden er at: – De kommer med et kæmpe potentiale i form af arbejdskraft og tilflytning!!!! Hør f.eks. om Tanja Golorko fra Ukraine Tanja

3 Yderligere materiale kan findes på www.landudviklerne.dk
Debatpunkter til drøftelse Hvor er ansvaret placeret for at østeuropæiske tilflyttere inviteres ind i fællesskabet? Idrætsforeninger og institutioner….. Virksomheder…….. Sogneborgerforeningen…….. Måske skal der sammensættes en ny gruppe til at byde disse tilflyttere velkommen. Det er især foreningslivet, børnehaver og skoler, som har brug for tilflyttere. Det er måske i dette miljø ildsjælene skal findes.

4 Yderligere materiale kan findes på www.landudviklerne.dk
Debatpunkter til drøftelse Oprettelser af mentorordninger i: Skole-sammenhæng mellem erfarne østeuropæere og nye tilflyttere Fritids-sammenhæng mellem velintegrerede tilflyttere i foreningslivet og nye tilflyttere. Hvad kan vi gøre hos os for at nedbryde sprog – og kulturbarriererne Sprogundervisning og samvær. Den lokale købmand kan lave en hylde med østeuropæiske varer og fælles arangementer Model, hvor østeuropæere selv kan blive husejere uden stor opsparing.


Download ppt "Yderligere materiale kan findes på"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google