Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Advertisements

E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Regeringens 2. beskæftigelsesstrategi for personer med handicap Job og Handicap - det kan lade sig gøre - Stig Langvad, DH 24. oktober 2009.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Sænk fraværet i samarbejde med Jobcenteret Udviklingschef Ib Thieme Rasmussen, Jobcenter Odense.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
ARBEJDSLØSHEDARBEJDSLØSHED SAMFUNDSFAG Sådan måles arbejdsløshed! Arbejdsstyrken Heltidsledige x 100 = Arbejdsløse i % Ledighed registreres på de kommunale.
__________________________________________________________________________________________________________ Dok.nr Virksomhedstilfredshedsundersøgelse.
Benchmarking af socialt ansvar - Hvorfor og hvordan.
Grundfos’ erfaringer med sygefravær og arbejdsfastholdelse. Kaj Ørndrup Fabrikschef/underdirektør Grundfos A/S.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
1 Udviklingen i anvendelsen af de kompenserende ordninger Ved Anne Lyders Gade og Leif Scherrebeck Specialfunktionen Job & Handicap.
Integrationsrådskonference 24. marts 2012 Demokratisk Medborgerskab.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Nye analyser Jobcenterchefmødet den 6. september 2011.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Spot og håndtér stress - før medarbejderen bliver sygemeldt
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Frivilligheden i Vordingborg
Kortlægning af børn og unge i risiko for at indgå i problemskabende ungegrupperinger. Videns- og rådgivningsenheden til forebyggelse af rekruttering til.
V.M.–FORLØBET , SOM DET HÅNDTERES I MAJORIAQ NUUK
1. Arbejdskraftreserven
Stress, angst og depression kan ramme alle.
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Ønsket fra Byrådet…. Værdierne skal afspejle, hvordan vi gerne vil have, at alle i organisationen skal arbejde/tilgå sine opgaver og mødet med borgerne.
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
En forenklet beskæftigelsesindsats
MUDP handlingsplan for december 2017
Sprog og praktik på virksomheden
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Formelle krav til Rehab-Team…
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Handicap og beskæftigelse
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Velkommen Medlemskonference - Arbejdsmarked SIND
Rammesætning for dagen
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større.
Handicaprådsmøde torsdag den 15. november 2018
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Danmarks Vejlederforening
Hvad sker der med universiteterne? Afskedsforelæsning 1. marts 2019
En forenklet beskæftigelsesindsats
MUDP handlingsplan for december 2017
AMU og trepartsaftalen - et perspektiv
Oplæg for Beskæftigelsesnetværket 11. marts 2016 Troels Mikkelsen
Præsentationens transcript:

Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI

Omdrejningspunkter Borger Jobcenter Virksomhed Politiker Ledige personer med handicap skal - inspireres positivt og trygt til selv at tage aktiv del i jobsøgning og kompetencejustering - være mere udfarende og risikovillige, hvis de har mulighed - nogle skal inspireres med øk. tryghed, rehabilitering og ’job- og forsørgelsesgaranti’ Virksomheder skal: - være mere risikovillige og bidrage med flere og bredere jobmuligheder i forhold til alle personer med alle former for og grader af handicap - indgå strategiske samarbejdsaftaler med jobcentre om konkret jobudvikling og –afprøvning i forhold til borgere - skal arbejde med medarbejdernes holdninger Folketinget skal: - ændre perspektivet i forhold til grundlaget for jobindsatsen for personer med handicap - skal være imødekommende, fokuseret, forpligtende, langsigtet og forebyggende - skal kunne følge og vurdere indsatsen og redskaber - skal sende signaler om stærke mennesker i relevante job Jobcentrene skal: - prioritere handicapindsatsen højt i fht fastholdelse og ansættelse - måles og vejes i forhold til indsats - skal kunne se og håndtere forskelle i behov hos personer med handicap - formidle erfaringer ud og op til det administrative og politiske niveau

Udfordringen for alle  ledige personer med handicap vurderes at have en mulighed for beskæftigelse (SFI)  Nogle kan arbejde på fuld tid, andre i fleksjob, andre på deltid og andre i løntilskudsjob til førtidspensionister  Næsten 30% af kollegaerne er imod at samarbejde med personer med handicap!  Bekæmpe stereotyper i forhold til personer med handicap. Forskellighed er kodeordet  Nogen skal gerne ud af den beskyttede beskæftigelse og ind i en støttet beskæftigelse på en virksomhed  Men husk, at langt de fleste personer med handicap, som kan være på arbejdsmarkedet er der allerede!

Ønsker til jobcentrene  Forebyggelse, fastholdelse og inklusion er opgaven  Holdninger skal påvirkes og nedbrydes  Handicap er forskellige og indsatsen skal tilpasses  Nøglepersoner skal udpeges og anvendes optimalt  Mere samarbejde på tværs af kommuner  Mere samarbejde om det særlige  Lovgivningens redskaber skal kendes og anvendes  Etabler strategiske samarbejder med virksomheder  Handicap skal med i beskæftigelsesplanen  Indsatsen skal kunne måles, dokumenteres og vurderes

Tak for ordet Vi ses