Gadeplansarbejdet i Køge Børne- og Ungeforvaltningen / SSP FEB. 2016 Jesper Snitgaard.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13.
mangfoldighedens søgelys
Lærerprofessionen.
Forandringsteori Skørping Skole
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Anonym Digital Rådgivning
Mentorordning i Skive.
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
Hotel Nyborg Strand 31 aug. 2010
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff.
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Boligsociale indsatser … for over 60 mio!
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Metoder til involvering af børn og unge ved anbringelser
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Den inkluderende skole
Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Lærerprofessionen.
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Ungebasen.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Tidlig indsats for unge med rusmiddelproblemer 2020 Dialogmøde d
Indsæt Billed SSP Køge2 Drop-in Café ”gadearbejde med tag over hovedet” Rammen: SSP-huset på Toldbodvej september 2013 til 31.
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Fritidspas.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
2200Kultur - Nørrebro Bibliotek & Medborgercenter Præsentere Bydelsmødrene på Nørrebro.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Lokalsamfundet som læringsmiljø Klog på den fede måde Horsens 24. november 2010 Klaus Majgaard.
Arbejdet med udsatte børn i Høje-Taastrup Kommune
De socialt udsatte, match 4 og 5 Ingen uddannelse Lidt eller ingen arbejdsmarkedserfaring Mangelfuld skolegang Kriminalitet Dårlige boligforhold – eller.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
SSP Køge Rene Christensen Jesper Snitgaard
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d. Børn i fællesskaber Hvorfor opmærksomhed på fællesskabets betydning? Nedsmeltning af traditionelle.
Læring fra de gode eksempler i hverdagen Frederiksbergs samarbejde mellem UU og den boligsociale indsats Januar 2016.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
Organisering af gadearbejdet Tanker fra SSP Køge Grenå nov
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
SSP Køge 1 Aftens program Intro om SSP, samt formålet med i aften Opdeling i grupper (dilemmakort) ej være sammen med egen familie) Find 3 ting, som gruppen.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Temadag om ungdomskriminalitet 11. december 2008 Eigtveds Pakhus Opponering om principper for forebyggelse Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Metodeudvikling og netværksdannelse i frontlinjen Projektleder Jesper Blådal-Hansen Socialforvaltningen, Københavns Kommune
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Temadag i Midt-, Vest- og Østjylland
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
SSP ledergruppemøder april 2016
Socialstyrelsens temadag i Viborg
Regionsprojekt på Campus Køge
SAMARBEJDE giver FÆLLESSKAB og UDVIKLING
Samrådet september 2012.
Hvad er gadeplan sat i verden for.
Den kriminelle fødekæde i bander og
Temadag i Syd- og Sønderjylland
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Præsentationens transcript:

Gadeplansarbejdet i Køge Børne- og Ungeforvaltningen / SSP FEB Jesper Snitgaard

Vi har to tråde at trække i: SSP Køge - Relationer og involvering SSP-netværket, som er kriminalitetsforebyggende på deres egen skole mv. – arbejder med inklusion. 1. Lærere, pædagoger, socialrådgivere og politifolk 2. Fuldtidsansatte gadeplansmedarbejdere …som er overalt også på gaden og arbejder kriminalitetsreducerende gennem relationer.

Vision & mission Vision At øge trygheden (B&U-Politik ) Mission At trække unge ind i fællesskaber (understøtte inklusionen) SSP Køge - Relationer og involvering

GP´s grundlag -Vi er rejsefæller i den unges liv -Troværdig tilstedeværelse over tid -Empowerment – den unge er pilot i eget liv -Brobyggere ind i systemet/uddannelse mv. – ingen myndighedsrolle -Relation kræver tid & tillid, derfor; ”Aldrig bag om ryggen på den unge” men altid ”sammen med den unge” SSP Køge - Relationer og involvering

Målgruppe fra ca år Målgruppe: -Unge som mangler tillidsfuld og troværdig voksenkontakt -Marginaliserede unge med negativ historik i deres kontakt med institutioner og system -Unge med sociale udfordringer som giver dårlige muligheder for deltagelse i normalsystemet og dets præmisser -Unge som systemet identificerer jf. SFI indikatorer SSP Køge - Relationer og involvering Udsatte ungeFællesskaber

SFI-faktorerne -Højt fravær -Lav motivation -Lav impulskontrol -Aggressiv adfærd -Gadeorienteret livsstil -Rusmidler -Kriminalitet Jo flere faktorer, jo mere udsat er den unge SSP Køge - Relationer og involvering

Samarbejdsparter SSP Køge - Relationer og involvering Ungdomsuddannelserne UUV Politi Boligsociale indsatser Mæglerkorps Civilsamfundet fx: bibliotek, pizzeria, kiosker, svømmehal etc. Under 18 år: Folkeskolerne Familierådgivningen DFI Ungdomsklubberne Foreningslivet Over 18 år Voksenuddannelses- centret Ungecentret Jobcentret Misbrugscentret Ydelsescentret Støtte-kontakt- personer.

Gadeplans 2 funktioner… SSP Køge - Relationer og involvering

Klubberne -Gadeplan er gæster & på besøg (2 gange om måneden) -Gadeplan er der for at blive kendt (i fredstid og af alle) -Gadeplans fokus er de unge, dernæst de voksne -Klubberne er en vigtig arena at møde de unge på -Mission er ”at trække unge ind i fællesskaber” SSP Køge - Relationer og involvering

Bolig Sociale indsats (HHP) -Gadeplan er understøtter aftalte aktiviteter -Gadeplan er der for at blive kendt (i fredstid og af alle) -Gadeplans fokus er de unge -HHP er en vigtig arena at møde de unge på -Mission er ”at trække unge ind i fællesskaber” SSP Køge - Relationer og involvering

Skolerne -Gadeplan involveres efter aftale med Jesper Snitgaard/Mark Sauer og det lokale SSP-team -Understøtte den proaktive forebyggelsesindsats efter aftale fx. teambuilding o.lign. -Gadeplan er der for at blive kendt (i fredstid og af alle) -Skolerne er en vigtig arena at møde de unge på -Mission er ”at trække unge ind i fællesskaber” SSP Køge - Relationer og involvering

Civilsamfundet -Gadeplan yder rådgivning og kan henvises videre i det kommunale system efter behov -Gadeplan er der for at blive kendt (i fredstid og af alle) -Gadeplans fokus er at skabe gode rammer for de unge at kunne være i og den del af -It takes af village to raise a child -Mission er ”at trække unge ind i fællesskaber” SSP Køge - Relationer og involvering