Politikker temamøde - Region Sjælland April 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Advertisements

Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Etablering af enstrenget og visiteret akutsystem Pr. 1. januar 2014
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
Bl. 3. kreds. Kredskonference 4. november 2011 Kommunesamarbejdet og styringsdialogen. v/ Kaj Jensen, Slagelse Kommune.
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Følge- Op.
Socialtilsyn Midt Dialogforum Midtjylland mandag den 16. september 2013.
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
Udfordringer og dilemmaer i samarbejdet med brugere og pårørende Knud Kristensen DE9 - Foreninger for pårørende til psykisk syge i Midtjylland Skovagervej.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Producere og formidle viden Vingstedcenteret, 22/10-14.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Temamøde 18. marts 2009 Organisations- uddannelsen 2009.
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
ODAs Årsmøde 14. november 2014 Hvad efterspørger kommunen? - fremfinding af digitale sager i arkiveringsversioner og søgning i MiNEA Mie Andersen Emilie.
Den kommunale vejledning om STU
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Det nye Socialtilsyn.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
Udbud af logistik og servicerelaterede biblioteksydelser til Koldingbibliotekerne Høringsmøde d. 27. maj 2015 Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4 Kl
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
SOCIALTILSYN NORD OPGAVER Oplæg ved Peter Harritsø (leder af GOT)
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
SOCIALTILSYN NORD
Fyraftensmøde hos LO Århus social og miljøudvalg 26. marts 2015 Anmeldelser fra fagforeninger og AMR om arbejdsmiljøforhold Procedure for anmeldte og uanmeldte.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Hvordan inddrages praksissektoren, og hvorfor er det vigtigt? Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen Kvalitet og Sundhedsdata.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Et idé - og metodeudviklingsprojekt Gentofte Kommune & herberget Overførstergården.
Socialtilsyn Region Hovedstaden Møde i KKR den 16. april 2013.
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Hvad er det nye Socialtilsyn? Oplæg ved Socialtilsyn Hovedstaden den 24. april 2014.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Fremtidig organisering og opgaveløsning i Socialtilsyn Nord 6. marts 2013 v. Myndighedschef Tina Mørk.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Status på arbejdet i Socialtilsyn Hovedstaden, juni 2014 _______________________ Fælles møde med kommuner m.fl. Den 12. juni 2014.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Hvad er der sket siden juni 2015?
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Sikring af kolonne 3-virksomheder
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Sundhedsaftale
Tilsynsrapporter 2017 Årsrapport 2017 Evaluering af tilsynsreformen
Socialtilsyn Hovedstaden Oplæg for medlemmer i SL den
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Tilsynsrapporter 2017 Årsrapport 2017 Evaluering af tilsynsreformen
Administrativ organisering
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Frederiksberg den 15. august 2019
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

Politikker temamøde - Region Sjælland April 2016

Indhold Opgaven Nationalt Midtvejsevaluering Evalueringen af Lov om Socialtilsyn Lokalt Arbejdsgruppe vedr. økonomisk tilsyn Samarbejde med KKR Årsrapport 2015 – Værd af vide - helt aktuelt 2

Opgaven? Socialtilsynene har ansvar for at nygodkende tilbud, og plejefamilier, samt føre driftstilsyn. Kvalitetsmodellen, 7 temaer: 1.Uddannelse og beskæftigelse 2.Selvstændighed og relationer 3.Målgrupper, metoder og resultater 4.Organisation og ledelse 5.Kompetencer 6.Økonomi 7.Fysiske rammer. Datatriangulering - data fra forskellige kilder 3

Opgaven forts. Fokus på: Er plejefamilier og tilbuddenes kvalitet i fokus – får borgerne den kvalitet, med tilhørende resultater, som handlekommunerne betaler for, dvs. er der sammenhæng mellem økonomi og kvalitet, samt ikke mindst et borgerperspektiv. Borgerperspektiv Tilbuddenes juridiske og økonomiske bæredygtighed, herunder om offentlige midler anvendes ansvarligt og efter gældende regler? 4

Midtvejsevaluering 1.Ultimo januar 2016 udkom midtvejsevalueringen af tilsynsreformen I Socialministeriets pressemeddelelse fremgår det: - Størstedelen af plejefamilierne og de sociale tilbud er tilfredse med tilsynet. Samtidig mener plejefamilierne og tilbuddene generelt, at der er en god balance mellem kontrol og dialog. - De nye socialtilsyn er fagligt klædt på til opgaven med at godkende og føre tilsyn og bruger generelt lovgivningen efter hensigten. - Whistleblowerordningen, der giver mulighed for at henvende sig anonymt til tilsynene, giver socialtilsynene oplysninger, de ellers ikke ville have fået, og som de kan bruge. 5

Evaluering af Lov om Socialtilsyn Det blev indskrevet i Lov om Socialtilsyn at loven skulle evalueres efter 2 år – denne evaluering er i gang. Der har været dialog møder med socialministeren. Der forventes påbegyndt politisk behandling inden sommerferien. 6

Samarbejde med KKR og kommuner Kommunerundemøder x 1 årligt og ad hoc Socialtilsynet har lagt op til et øget samarbejde, fx indenfor: – Rekruttering af familieplejere, sikre forsyning – Beredskab i forhold til tragiske/alvorlige hændelser – Arbejdsgruppen om økonomisk tilsyn 7

Om årsrapporten 2015 Rapporten er under udarbejdelse Forventet orientering til KKR / RS 17 den 13/ Offentliggørelse senest1/ Lidt tal fra rapporten på følgende slides. 8

Årsrapport 2015 data, godkendte tilbud 9

Årsrapport 2015 data, nygodkendelser 10

Værd at vide – helt aktuelt – Der er stor søgning på aktindsigtsbegæringer pt. Gennemsnitligt een om ugen i Nogle aktindsigter er af ekstremt stort omfang – mange tusinde sider. – Større problematik omkring § 107/108 og ABL. Lovliggørelse af eksisterende konstruktioner i mange kommuner. Se bilaget fra Social og indenrigsministeriet: Notat om visitation til boformer.pdf – Fokus på ensartethed og sagstider 11

12 Borger Kvalitet og udvikling Socialtilsyn Kommuner Region Arbejdstilsynet Borgere med psykiatriske sygdomme, og tilbud der arbejder med disse, vurderes til at være i højrisko. Kvalitetsmangel, utilsigtede hændelser og afbrudte behand- lingsforløb. Divergens mellem tilbuddenes målgrupper og de konkrete borgere der findes i tilbuddet. Arbejdstilsynet har holdninger til alenearbejde, personalets mulighed for at lave risikovurderinger mv. Psyk. afdelinger vil ikke modtage misbrugere, de har ringe mulighed for at genindlægge og de udskriver ikke-færdigbehandlede til gaden/herberg eller bosteder. Kommuner der er myndigheder (handlekommuner) og skal drive tilbud der udfordres ift målgrupper, sikkerhed og samarbejde, hvilket resulterer i svingende kvalitet i indsatsen