Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Set i forældreperspektiv
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Diabetes – en sygdom i vækst
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
PR Kampagne for folkeskolen
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Sundhedsfremme København 27. maj 2010 Debatarrangement om
de sundhedsøkonomiske perspektiver
Den brændende platform
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Sygeplejerskeuddannelsen
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
WORKSHOP 2 Inkluderende sundhedsfremme og forebyggelse
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Kodeks for offentlig topledelse
APRIL 2010 AARHUS UNIVERSITET PÆDAGOGER OG FAGRESSOURCER.
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
af den ældre medicinske patient
Et godt liv for alle borgere Christina Krog, tlf. Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og arbejdsmetode.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
KICK OFF – Broen til bedre sundhed - oplæg v. udvalgsformand Flemming Stenild.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Professor, dr. jur. Mette Hartlev
sammen om sundhed Sundhedsforum
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
KL´s visioner for kroniske patienter
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Sådan kommer Handicaprådene i spil v. Ældre- og handicaprådmand Jane Jegind Odense Kommune.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Projekt Tidlig opsporing og forebyggelse Sundhedsudvalgsmøde Oktober
Fremtidens sundhedsvæsen - Fra patientens perspektiv Lars Engberg Formand
Kompetencemål 5  Borgerens ønsker og livskvalitet skal holdes ved lige, imens man motivere dem til en sundere livsstil – og få en bedre livskvalitet.
Dokumentation, evaluering og evidens
En nordjysk investering – Vejle
Temamøde om social ulighed i sundhed
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Sundhed, ulighed og politisk prioritering
E-læring på patientens præmisser
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Mere MOST - mindre fravær
E-læring på patientens præmisser
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Metoden fælles beslutningstagning
Patientens møde med sundhedspersonalet
Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed
Core Curriculum FOHNEU
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Temagruppen Fysisk Aktivitet Sund By Netværket 13. maj 2019
Præsentationens transcript:

Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse

Lægeforeningen Tema 1: Er sundhed en privat sag? Tilbagemeldinger i hovedtræk

Lægeforeningen 1. Centrale synspunkter til Lægeforeningens forebyggelsespolitik Forebyggelse: Forebyggelse kræver tid og ressourcer, hvis det skal gøres ordentligt. Derfor er der behov for politisk prioritering og stillingtagen til området. Lægen er patientens ”advokat” og ikke samfundets. Vi skal forebygge for patientens skyld – ikke samfundets. Individuel forebyggelse i øjenhøjde. Forebyggelse må ikke sygeliggøre (yderligere). Forebyggelse er en lægelig opgave, der skal foregå på videnskabelig basis. Screening kun hvis der foreligger dokumenteret effekt (f.eks. WHO)

Lægeforeningen 1. Centrale synspunkter til Lægeforeningens forebyggelsespolitik Sundhedsfremme: Påpege samfundsforhold, der modvirker sundhed (boligforhold, fødevaremoms mv.) med henblik på indførsel af politiske tiltag, der gør det sunde valg lettere – fx billigere frugt, dyrere cigaretter. Sund livsstil i det offentlige rum Forebyggelse handler om etik og livskvalitet – ikke finansiering Forebyggelse skal starte tidligt i livet

Lægeforeningen 2. Krav som Lægeforeningen kan stille til egne medlemmer Generelt: Læger skal rådgive politikere og patienter på et evidensbaseret grundlag. Deltage i sundhedskampagner på lokalt niveau.

Lægeforeningen 2. Krav som Lægeforeningen kan stille til egne medlemmer Mødet med patienten: Møde patienten på patientens præmisser og give information efter behov. Lægen kan ikke stille krav – patienten skal selv vælge. Lægen skal respektere patientens valg. Se på patienten i helhed ikke kun sygdommen. Samtale med patienten skal også handle om forebyggelse. Finde og underbygge den enkelte patients ressourcer til at forebygge og øge sundhed. Lægen skal dele sin viden og uvidenhed med patienterne

Lægeforeningen 2. Krav som Lægeforeningen kan stille til egne medlemmer Faglighed: Ajourføring af viden om forebyggelse – faglig opdatering. Handle på nyopdagede risikofaktorer – enten selv eller ved henvisning Reflektere over egen rolle som læge Lægen skal være bevidst om, at han/hun fungerer som rollemodel. Læger skal skabe viden, formidle viden (til borgere og kolleger) og implementere viden i den daglige praksis f.eks. viden om den motiverende samtale.

Lægeforeningen Tema 2: Er sundhedspolitikken for snæversynet? Fødevarer Motion Rygning Børnefedme Social ulighed

Lægeforeningen Tema 2: Er sundhedspolitikken for snæversynet? Tilbagemeldinger i hovedtræk

Lægeforeningen Forslag til Lægeforeningens videre arbejde Fødevarer, rygning, motion, børnefedme, social ulighed Politisk indsats for lovgivning ud fra princippet: Sundt: Let tilgængeligt / Usundt: Dyrt og svært tilgængeligt Fremme sunde tilbud i offentlige institutioner og offentligt rum Fremme forskning i forebyggelse Formidle information til lægerne Arbejde for klare og enkle forebyggelsesbudskaber til offentligheden

Lægeforeningen Forslag til Lægeforeningens videre arbejde Lægeforeningen bør have en overordnet fødevarepolitik Læger er forbilleder og derfor skal Lægeforeningen tilbyde rygestop til lægerne Muligheder for motion på sygehuse og krav om motionsmuligheder i skolegård Skærpe lægers opmærksomhed på betydning af sociale forskelle i m.h.t. efterleve sundhedsbudskaber

Lægeforeningen Tak for bidragene!