Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Advertisements

Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Hvad står Region Sjælland for – og hvilke muligheder har yngre læger, hvis de bliver i regionen? Yngre Lægedag den 1. juni 2013 Sundhedsfaglig chef, overlæge.
Samarbejdet mellem Region og Kommune Status over den første tid med sundheds‐koordinator og klinisk funktions opgaver.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Nye tider – Velkomst – oplæg à 10 min + snak – sidemandsdrøftelse – pause – drøftelse af.
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var år. Anoreksien var et tegn.
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
En hensigtsmæssig og tidssvarende psykiatri- hvad skal der til ? Udviklingskonference Region Syddanmark Anne Lindhardt
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Samarbejdsaftalen på demensområdet Fra tanke til handling!
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Sundhedsaftalernes betydning for sammen- hængende forløb og sektorovergange Martin Sandberg Buch, senior projektleder, cand. scient. adm. Christina Holm-Petersen,
SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.
Psykiatrien i Region Syddanmark Overvejelser om psykiatriens udfordringer Strukturelt Fagligt Økonomisk Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Psykiatriens.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Århus Universitetshospital, Århus Sygehus Region Midtjylland Subakut geriatrisk dagafsnit med sammedagsudredning Bjørn Mathiassen Overlæge Geriatrisk Afdeling.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Helle Ploug Hansen Marie Henriette Madsen Niels Viggo Hansen.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
Forslag fra arbejdsgrupperne
Præsentation af resultaterne fra
Dagens menu: Behandlingspsykiatri At være elev i psykiatrien
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Akutteamets målgruppe
Frivilligheden i Vordingborg
Hospitalsenheden VEST
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Etablering af en Socialstyrelse
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
Hvordan hjælper vi patienten gennem hospitalsindlæggelsen???
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
En vision for almen praksis
En god start på lægelivet
Psykiatrien i Region Syddanmark
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Det rette tilbud fra første kontakt.
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode”
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Status for budget 2019 ØDF Syd 30. august 2018 Status på budget 2019
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentationens transcript:

Psykiatrien Region Sjælland

Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger 5.Psykiatriens initiativer Oplæg beskæftigelsereg.

Hvad er Psykiatri Psykiatrien er en sygehuspsykiatri

Hvad er Psykiatri Behandling Kompleksitet Antal Praktiserende læger Behandlings- psykiatrien Praktiserende special- læger i psykiatri

Hvad er Psykiatri Ambulant behandling Behandling under indlæggelse 79%21% Psykiatrien behandler mennesker med en psykisk lidelse, som er kompliceret og kræver en tværgående indsats Indlæggelser i psykiatrien er hovedsageligt akutte

Hvad er Psykiatri Indgang til psykiatrien Planlagt: Henvisning Ambulant tilbud Psykiatrisk Klinik Visitations- klinikken Akut: Henvisning eller selv- henvendelse Kort ophold i PAM Indlæggelse Psykiatrisk Akut Mod- tagelse PAM

Indlæggelsestid i Psykiatrien 76%

Den psykiatriske patient Skøn over forekomsten af psykiske sygdomme i Danmark  har en depressionssygdom  har en angstlidelse  har en demenssygdom  har en spiseforstyrrelse  har en psykotisk lidelse ca. 12 % af befolkningen

Psykiatrien Region Sjælland 2

Psykiatrien Region Sjælland Vi tilbyder behandlings- psykiatri til hele Region Sjælland Vi har voksenpsykiatriske sengeenheder 7 steder i dag Vi har ambulant psykiatri i 19 byer Vi har børne- og ungdoms- psykiatri 3 byer Psykiatrien har 33 adresser i regionen

Fakta om Psykiatrien Vi har 385 senge i drift hvoraf 29 er til børn og unge Vi er ca med- arbejdere Vi har et budget på lidt over 1 mia. kr.

Psykiatriens organisation Psykiatrien ØstPsykiatrien SydPsykiatrien VestAfd. for RetspsykiatriAfd. for SpecialfunktionerAfd. for Børne- og Ungdomspsykiatri Analyse og Udvikling Ledelse og Styring Teknisk afd. Service afd. Forsknings- enheden Psyk-Info Psykiatrisk Visitationskl. Uddannelses- enheden Psykiatriledelsen Psykiatrihuset Stabsover- lægefunkt. Enh. f. Bruger- styret Psykiatri

Behandlingspsykiatrien Psykiatrien Øst Psykiatrien Syd Psykiatrien Vest

3 Samarbejdet med kommunerne

Sundhedsaftalen Rammen for samarbejde med kommunerne er Sundhedsaftalen Aftalen beskriver en samarbejdsorganisation TSP: Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri (17+1) KSP: Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatri (2-3+1)

Samarbejdet med kommunerne Psykiatrien har en række samarbejdsprojekter med forskellige kommuner med forskelligt indhold og på forskellige niveauer Regionsrådet i Region Sjælland har i 2012 afsat 20,0 mio. kr. og i ,0 mio. kr. til samarbejds- projekter mellem kommunerne og regionen

Samarbejdet med kommunerne Samarbejdet med beskæftigelsesområdet i kommunerne:  Der er ikke noget formelt samarbejde  I de kommunale samarbejdsfora kan beskæftigelses- emner drøftes  Enkelte enheder i Psykiatrien har samarbejdsprojekter med de enkelte jobcentre  Der er et samarbejde om den konkrete patient/borger direkte med pågældendes behandler

Ønsker og forventninger 4

Ønsker og forventninger Vi kunne godt ønske os at beskæftigelsesområdet var mere synligt i det overordnede samarbejde f.eks. i det tværgående samarbejdsforum  Beskæftigelsestemaer kommer højere på dagsorden Vi har en række gode projekter med flere kommuner i Region Sjælland. Dem ønsker vi videre- ført, og gerne udbredt til flere kommuner.  Større erfaringsudveksling på beskæftigelsesområdet mellem kommunerne

Ønsker og forventninger De kliniske afdelinger oplever generelt, at kommunerne anmoder om statusattester hurtigt efter at borgeren er blevet patient  Større forståelse og tålmodighed med Psykiatrien Beskæftigelse er et vigtigt element i det at komme sig efter en psykisk sygdom. Men det er også vigtigt at patienterne ikke stresses af jobcentrene i bestræbelsen på at skaffe et job. Det kan medføre tilbagefald af sygdommen  Forståelse for den enkelte patient’s situation  Understøttelse af patientens behandlingsforløb

Ønsker og forventninger En patient i Psykiatrien er et helt menneske, med sig egen helt individuelle situation. Relationen til beskæftigelsesområdet er derfor lige så individuel. Derfor er en god tilgængelighed til jobcentrene vigtig  Større tilgængelighed til jobcentrene (åbningstider, mulighed for telefonisk kontakt) Det opleves at patienterne har flere sagsbehandlere i kommunen og at koordineringen internt kunne styrkes  Større koordinering om borgerne

Psykiatriens initiativer 5

Psykiatriens initiativer Psykiatrien har gang i mange initiativer i samarbejde med kommunerne  Fælles udviklingsenhed  Nærpsykiatri  Udredningsenhed for særlig målgruppe  Særlig støtte i håndteringen af afgrænsede målgrupper  Og mange flere Et eksempel på et initiativ fra Psykiatrien TOP – Tidlig opsporing af psykose

TOP – Tidlige opsporing af psykose Forskning viser at en hurtig indsats har stor betydning for et menneskes liv Kommer man i behandling inden sygdommen er brudt egentligt ud kan man i de fleste tilfælde leve et helt normalt liv Alternativet kan være et liv med gentagende indlæggelser og en førtidspension

TOP – Tidlige opsporing af psykose Hvad er TOP En hotline, som er åben for henvendelse direkte fra borgere i Region Sjælland Tilbud om at undersøge unge i alderen 15 til 25 år for psykose inden for 24 timer med henblik på rådgivning og viderehenvisning til relevant behandling hurtigst muligt

TOP informationskampagnen Formål og målgruppe Informationskampagnen skal:  synliggøre TOP hotline  øge viden om tidlige tegn på psykose, særligt hos primære målgrupper Målgrupper:  unge  voksne omkring unge (forældre, skolelærere, sundhedsplejersker, kommunen m.fl.)  praktiserende læger

Indhold og kanaler Foldere (om TOP og psykose) Postkort Visitkort som pixiefolder Annoncer (regionale aviser og web) Filmspots til biografer, tv, hjemmeside og praktiserende læger Radiospots (regionale lokalradioer) Facebook kampagne Undervisningsmateriale

Kommercielle eksponeringer Printannonce Bannerannonce til internet

Outdoor