Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad står Region Sjælland for – og hvilke muligheder har yngre læger, hvis de bliver i regionen? Yngre Lægedag den 1. juni 2013 Sundhedsfaglig chef, overlæge.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad står Region Sjælland for – og hvilke muligheder har yngre læger, hvis de bliver i regionen? Yngre Lægedag den 1. juni 2013 Sundhedsfaglig chef, overlæge."— Præsentationens transcript:

1 Hvad står Region Sjælland for – og hvilke muligheder har yngre læger, hvis de bliver i regionen? Yngre Lægedag den 1. juni 2013 Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Cramon

2 Region Sjællands vision Være ”brobygger” og skabe et sundhedsvæsen i topklasse i tæt samarbejde med kommuner, borgere, brugere, faglige organisationer og erhvervsliv Give yngre læger den allerbedste videreuddannelse og mulighed for en fortsat karriere i regionen som speciallæge på sygehus, i almen praksis eller speciallægepraksis Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen

3 Region Sjælland – lidt fakta 800.000 borgere 7 sygehuse - heraf 4 akutsygehuse. Akutsygehuse i Holbæk, Slagelse, Nykøbing Falster og Køge (=> regionens universitetssygehus). Psykiatri 530 ydernumre almen praksis + Ringsted

4 Region Sjælland - mulighedernes sundhedsvæsen God videreuddannelse på sygehusene og i almen praksis Et velfungerende sygehusvæsen, der anvender de nyeste behandlingsmetoder. Gode karrieremuligheder både på sygehusene og i almen praksis.

5 Sygehusspecialerne Speciallægeuddannelse i 30 af de 38 specialer i samarbejde med Region Hovedstaden. Rammerne er på plads: Målbeskrivelser Uddannelsesprogrammer Uddannelsesplaner Uddannelsesansvarlige overlæger, kliniske vejledere Uddannelsesassisterende yngre læger Kurser etc.

6 Almen praktiserende læge 160 tutorlæger i almen praksis Introduktionsstillinger: ca. 70 pr. år Hoveduddannelsesforløb: 46 pr. år Supervisionsgrupper og temadage Til koordinering og kvalitetsudvikling af uddannelsen er der ansat: 7 praktiserende læger som Praksis Uddannelses Koordinatorer (PUK) 3 yngre læger som uddannelseskoordinatorer i almen medicin (DYNAMU)

7 Fokus på læringsmiljøet Vi tilbyder: Et udfordrende læringsmiljø hvor du møder patienter med et varieret sygdomsbillede. Trygge forhold med mulighed for at komme med i forreste række. Hjælp til stigende selvstændighed og ansvar – afpasset i forhold til dine kompetencer. Erfarne kollegaer der ønsker at medvirke til at enhver arbejdssituation gøres til genstand for læring. Faglige og sociale arrangementer, der er med til at ryste uddannelseslæger sammen – og et stort netværk af yngre læger.

8 Hvordan er virkeligheden? Hvordan skabes der rum og tid til individuel læring og udvikling ? Uddannelsesansvarlig overlæge Anne Grethe Mølbak og reservelæge Birgit Falk Riecke, Akutafdelingen, Køge Sygehus

9 Region Sjælland og den store verden Region Sjælland samarbejder med Harvard Medical School i Boston Fokus på akutområdet - først og fremmest på Nykøbing Falster Sygehus Læger på Akutafdelingen i Nyk. F. kan komme på ophold og efteruddannelse i Boston

10 Vi tilbyder Patienter der er…. u-selekterede u-diagnosticerede u-snobbede - og af alle slags! Du får mulighed for at få et bredt indblik i almindelige menneskers almindelige sygdomme – og dermed mulighed for at hjælpe mange

11 Fokus på forskning og kvalitet Region Sjælland prioriterer sundhedsvidenskabelig forskning og kvalitetsområdet højt. Regionsrådet afsat 30 mio. kr. til forskning – betydeligt mere end regionen har fået til opgaven af staten. Stort potentiale inden for klinisk forskning i folkesygdomme og sundhedstjenesteforskning.

12 Der er plads til familien Lave huspriser og leveomkostninger. Billige lejeboliger på flere sygehuse. Gode daginstitutioner og skoler til børnene. Flot natur og mulighed for et aktivt ude- og fritidsliv.

13 Efter speciallægeautorisation Slutstilling på sygehusene - eller ”supplerende” praksisrelevante ansættelser for kommende praktiserende læger, herunder Akutafdelingerne, neurologi, geriatri, ØNH etc. Rigtig gode muligheder for at erhverve egen praksis. …………og frem for alt – et godt liv!!

14 Hvilken vej ville du vælge?

15 Vi glæder os til at byde velkommen i Region Sjælland og tak for ordet…. Hav en rigtig god dag – og aften!


Download ppt "Hvad står Region Sjælland for – og hvilke muligheder har yngre læger, hvis de bliver i regionen? Yngre Lægedag den 1. juni 2013 Sundhedsfaglig chef, overlæge."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google