AMU-systemets muligheder for kompetenceløft for de kortuddannede - regler og økonomi Birthe Bak Andersen Konsulent KL.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Advertisements

Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Folkeskole-reformen August 2014.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Kragerup Gods OPLÆG TIL EN SERVICEREVOLUTION på 27.Januar 2014 DANSK.
Job & Uddannelse i Øresundsregionen Projektmål: at øge hverdagsintegrationen og mobiliteten over Øresund.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
VI VIL : – Velfærd, konkurrenceevne, sammenhængskraft HVAD ER vores udgangspunkt : –Arbejdsmarkedet –VEU ET FÆLLES ANSVAR : –Hvad kan AMU bidrage til.
Tillid Temadag for AMIR
Internationalisering International rekruttering af arbejdskraft: Erfaringer og perspektiver.
Sygeplejerskeuddannelsen
Kommunalreformen VEU som brobygger
Møde i LUU Horsens Lokale efteruddannelsesudvalgs opgaver og samarbejdet med skolerne.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Kodeks for offentlig topledelse
Det Sociale Kapitel
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Støttetiltag til politifolk ved voldsomme hændelser - præsenteret af personalechef Preben Henriksen, Odense Politi.
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
KL´s visioner for kroniske patienter
Organisering og styring af den kommunale sygepleje
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
1 Rekruttering, fastholdelse og nye faglige udfordringer Uddannelseskonference 26. marts 2007 Birgit Wehlast.
Nr. 1 Nyt fra EPOS August Nr. 2 FKB Pædagogisk arbejde med børn og unge Handicappede børn i familiepleje At arbejde med barnets livshistorie Medhjælpere.
P LANLÆGNINGSMODELLER I DET NY AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen Horsens -Fredericia.
EPOS Konference Midtjylland 21. sep Hvad kan AMU tilbyde indenfor Social- og sundhedområdet og det pædagogiske område Birthe Bak Andersen
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Velkommen til konference 2016 Lokale Uddannelsesudvalg Kl – 9.45 Velkomst, dagens program v/ Formand Kaj Andersen, 3F kl –10.20Virksomhederne.
Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Uddannelsespolitisk oplæg.
Barselsreglerne v/ juridisk konsulent Peter Salling Petersen Erfagruppen EPOS Løn D. 8. og 9. februar 2006.
FOA vil arbejde for: At arbejdspladserne prioriterer uddannelse og efteruddannelse At medlemmerne får gode fleksible tilbud At udvikle og oprette de uddannelser,
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
24. Juni 2009 EPOS - Mette Vase Matcher EPOS’ uddannelsesudbud de udfordringer vi står over for? v. Mette Vase Uddannelseskonsulent i EPOS.
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Velkommen Skolestruktur 2014.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Introduktion af projektet til Ledermøde for Ældre- og Sundhedsområdet
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
Kort om ”Uddannelse af servicepersonalet til Serviceassistenter” i region Sjælland D. 8. marts
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Medvirken ved lægemiddelbrug i omsorgsarbejdet
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Praktikvejleder, PAU- og SOSU-elever – ajourføring
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

AMU-systemets muligheder for kompetenceløft for de kortuddannede - regler og økonomi Birthe Bak Andersen Konsulent KL

AMU ? AMU er en forkortelse for arbejdsmarkeduddannelse.

EPOS ? EPOS = Efteruddannelsesudvalget for det Pædagogiske Område og Social- og Sundhedsområdet. EPOS er et efteruddannelsesudvalg, nedsat i henhold til AMU-lovgivningen. EPOS skal udvikle og iværksætte AMU-uddannelser på det pædagogiske område og på social- og sundhedsområdet. EPOS er et af 12 efteruddannelsesudvalg, der tilsammen dækker alle brancher på arbejdsmarkedet.

Landsdækkende kompetencegivende uddannelsestilbud, Som modsvarer alle de aktuelle uddannelsesbehov

Kompetencebeskrivelser Pædagogisk arbejde med børn og unge Patientrelateret service på sygehusene Omsorg, sygepleje og pædagogisk arbejde Sundheds- og sygeplejeopgaver i sygehusvæsenet Arbejde på klubområdet og i kulturhuse

Målgrupper Dagplejere Familieplejere Hospitalsserviceassistenter Husmedarbejdere Introduktion til ældre- og handicapområdet Klubmedarbejdere Medhjælpere i pædagogiske døgntilbud Omsorgsmedhjælpere Personlige hjælpere og ledsagere Portører Pædagogmedhjælpere Social- og sundhedsassistenter i primærsektoren Social- og sundhedsassistenter på sygehuse Social- og sundhedshjælpere Sterilassistenter Tilsynsførende assistenter Værkstedsassistenter

EPOS aktivitet elevuger

10 mest anvendte kurser

Godtgørelse Godtgørelsen udgør pr. uge et beløb, der svarer til den maksimale dagpengesats, og det vil i 2005 sige kr. om ugen. Godtgørelsen udbetales pr. time for højst 37 timer om ugen, og den gives som erstatning for tabt arbejdsindtægt eller for mistet arbejdsmulighed i forbindelse med uddannelsesforløbet.

Økonomi elevuger 3200 kr. i godtgørelse Dvs. der er udbetalt til de offentlige arbejdspladser/ medarbejdere som bruger EPOS-AMU-kurser X kr.= kr. !!

Det fleksible AMU Arbejdsplads Skole Medarbejdere

Udfordring kompetenceniveau Lav høj FLOW Angst og flugt Flugt og modstand

Medarbejdernes kompetencer (især post 07) Fleksibelt forhold til faggrænser, da borgeren i centrum forudsætter en arbejdstilrettelæggelse, der sammenbinder opgaveløsningen umærkeligt for borgeren, kan identificere tværprofessionelle sammenhænge og indgå i konkrete tværprofessionelle samarbejder, skal have en sikker professionsidentitet med henblik på at kunne formulere, hvilket fagligt bidrag den enkelte faggruppe kan give i drøftelser om kvalitet, evaluering, dokumentation og udvikling af de kommunale ydelser,

Medarbejdernes kompetencer, fortsat skal kunne kommunikere med borgeren, herunder i flere synlige front-funktioner har funktionel fleksibilitet og høj omstillingsparathed for at kunne såvel sikre den daglige drift og udvikle og modtage nye opgaver, har et bredt udsyn over den samlede kommunale opgaveportefølje.

Samarbejde med LUU

Hånd i hånd ?