Ondskabens former.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
? Fra 1 til 10.
Advertisements

DOMSTOLENE & KRIMINALITET
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.
Irak Krigen.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Kulturmøder Islam – Kristendom
Vold mod mænd - I hjemmet
Livets Ord April 2012.
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Hvordan kan man arbejde meningsfuldhed i forandringsprocesser?
Fremtidens byggeleder
New World Order.
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
Stjernholm Dagen 2011 – fokus på… InnovationsDesign v/Lars Fridberg.
Menneskets fald og genoprejsning
Demokrati & Menneskerettigheder
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Rasmus Seebach Glad Igen.
Samfundslære: Styreformer
Anja, Malou & Asha KU KLUX KLAN.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Problemer eller udfordringer.
Tilgivelse.
Krig og Terror Gruppe 4.
Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik
Samson Og Dalila.
Ulighed Side i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
Ulighed Side i Brøndum & Hansen ( udg.): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
Krig og terror Gruppe 5.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Realisternes territorium – magt og konflikter.
Tema: Ytringsfrihed og terror i litteraturen
Kapitel 8: Ulighed og ideologi
Relations kompetencer
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Kærestevold ’Vold er ikke løsningen’, Nuuk 26. November, Nina Schütt.
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg. Educating Tommorrow´s Professionals Konflikt - definition En konflikt er: En uoverensstemmelse, der indebær.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).
Socialkonstruktivisme i international politik 1. Socialkonstruktivisme (en definition) 2. Realisme vs. socialkonstruktivisme 3. Eksempler 4. Diskursanalysen.
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 5: Tænk på din læser!
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
‘Hold fred med hinanden’ (Markus 9, 50) Livets Ord Juni 2016.
LIVETS ORD Oktober 2016 “Tilgiv din næste den uret, han begår, så vil også dine synder blive forladt, når du beder om det” (Siraks Bog 28, 2).
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Lavet af: Søren, Njord og August
Introduktion + Filosofi, etik og etiske problemstillinger
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
Konflikter og kommunikation
De 6 kerneprocesser i ACT
KONFLIKT- TRAPPEN SSP - KH 2017.
Hvor og hvordan sker ulykken?
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Hvor og hvordan sker ulykken?
Atombomber.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Historisk oversigt fra antikken til 2010’erne
Hvor og hvordan sker ulykken?
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
Bevidsthed Naturens trappestige
Ansvar og forandring frihed.
Bevidsthed Naturens trappestige
Præsentationens transcript:

Ondskabens former

6. Former for ondskab Moralsk ondskab: Bevidst gøre noget for at skade en anden Naturlig ondskab: Tsunami-ulykken Dumme ondskab: Gøre noget ondt uden selv at vide, det er ondt Ondskab som middel: Man gør noget ondt for at få noget bedre Ondskab i Kristendommen: Som modsætning til det gode f.eks slangen. Nietzsche blik på ondskab: Mennesket er som et rovdyr, følger driften Hvad er den værste form for ondskab?

Utøya og ISIS – diskussion: Anders Breivik dræbte 69 unge på Utøya Hvorfor? Politisk budskab  Modstander af Islam og multikulturalitet Breivik mente altså selv, at hans handlinger var et middel til noget bedre. ISIS dræber civile i Syrien og Irak  Mål Islamisk stat ISIS mener selv, at deres handlinger er et middel til noget bedre. På den anden har ISIS terroraktioner i Europa et andet formål. _______________________________________________________________ Hvad er jeres indtryk af Breiviks handlinger? Kan man kalde hans ondskab for moralsk ondskab? Bevidst gøre noget der skader andre Er mennesket som et rovdyr/er der noget i mennesket, der gør at alle kunne finde på sådan noget? Hvad gør, at en mand kan finde på sådan noget? Hvad er ISIS formål med terroraktioner i Europa? (Her er formålet ikke at oprette en islamisk stat)

Utøya og Paris – et angreb på demokratiet https://www.youtube.com/watch?v=MkiPZCyOfRc (Se Stolentenbergs tale fra min. 20.40) «Vi er fortsatt rystet av det som traff oss, men vi gir aldri opp våre verdier. Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet» - Stoltenbergs tale ”Jeg har fra første aften været optaget af, at min reaktion ikke skal handle om hævn og straf, men om at få det bedste i os frem[…] Ud af det onde vokser der noget godt. Vi har allerede set et folk, der står vagt om nogle grundlæggende værdier.” – Stoltenbergs tale ”Hvis vi ikke længere tør sætte os på en fortovscafé, på en fortovsrestaurant, hvad enten det er i Paris eller København, så har vi for alvor tabt. […] Vi insisterer på frihed og demokrati. På menneskerettigheder og livsglæde.” – Lars Løkke Rasmussen efter terrorangrebet i Paris ____________________________________________________ Hvad er Stoltenberg og Lars Løkkes budskab? ”Ud af det onde vokser der noget godt” - Hvad betyder det? Man kan hævne sig eller tilgive en ond handling – Hvilke udfald kan der komme hvis man gør det ene eller det andet?

CASE: Case: En pige er sin kæreste utro. Kæresten finder ud af det. _________________________________________________________ Hvad sker der, hvis kæresten vælger hævnen? Hvad sker der, hvis kæresten vælger tilgivelsen? I hvor høj grad vælger man selv den måde, man vil reagere på og i hvor grad er det driften der tager over?

9/11 kontra Utøya »Vores sorg er blevet til vrede, og vores vrede er blevet til beslutsomhed. Men retfærdigheden ske fyldest. [...] Frihed og frygt er i krig. Amerika har før set overraskelsesangreb, men aldrig mod civile. I aften har jeg et budskab til det amerikanske militær: Det øjeblik kommer, hvor Amerika vil reagere, og I vil gøre os stolte.« Georgh Bush ”Vi bomber ikke der, hvor der er civile, men det er vi nødt til at begynde på. IS går jo i dækning bag kvinder og børn i landsbyer og byer, og de ved, at vi som gentlemen ikke bomber. Det må have en afslutning” Søren Espersen (Dansk folkeparti ______________________________________________________________________________ Hvordan vil USA ifølge George W. Bush reagere på angrebet? Hvordan vil i beskrive Søren Espersens reaktion? Hvad er forskellen på George W. Bushs, Søren Espersens og Jens Stoltenbergs måde at besvare angrebene på?

Mennesket og ondskab undersøgt Undersøgelse af Stanley Milgram efter 2. verdenskrig. https://www.youtube.com/watch?v=y6GxIuljT3w _____________________________________________________________________ Diskuter, om forsøgspersonerne er onde eller handler ondt. Hvorfor handler forsøgspersonerne, som de gør? Hvordan tror du, at du ville reagere, hvis du var med i et sådant forsøg? Hvorfor?