Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fremtidens byggeleder

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fremtidens byggeleder"— Præsentationens transcript:

1 Fremtidens byggeleder
…med afsæt i nutiden

2 Antal respondenter i Danmark: 7
Metode Så vidt muligt samme metode som anvendt af Chalmers Kvalitativt: Åbne spørgsmål Kvantitativt: Multiple choice/response Antal respondenter i Danmark: 7 ”Anbefalede, dygtige byggeledere”

3 Informanter Nr. Projektets størrelse Type af projekt
Geografisk placering Type byggeleder (alder, køn, baggrund) 1 Meget stort Energirenovering af boligkomplekser Storkøbenhavn Midaldrende mand, ingeniør 2 Stort Ny sportshal Midaldrende kvinde, ingeniør 3 Gennemrenovering af eksisterende byggeri 4 Middelstort Ny tilbygning (undervisning og kontor) Yngre mand, bygningskonstruktør 5 Erhvervsbyggeri Ældre mand, ingeniør 6 Logistik/lager + kontorbygning Skåne 7 Ny tilbygning (laboratorier)

4 Modsætning

5 Byggelederens kendetegn
Glæden og friheden ved arbejdet ”…Det sjoveste er at se noget, der bliver skabt, og den frihed man har…”

6 Byggelederens kendetegn
Planlægning ”…Jeg bruger utrolig meget tid på at være på forkant og planlægge…” Mål Internt Overskud Arbejdsulykker

7 Byggelederens kendetegn
Kundens betydning ”…Det værste er at have en bygherre, der ikke ved, hvad de vil…” Mål Eksternt Deadline Kvalitet/pris

8 Arbejdsopgaver og ansvar
Adm. Team Proces At have overblik over processerne At have papirerne i orden At få gruppen til at samarbejde

9 Team Management ”…Man leder et projekt – men man leder også et team…”

10 Ledelse i praksis Ledelse i en presset situation
Skære igennem på byggemøder Skabe fornuft Fortælle folk konsekvenserne af deres handlinger Fortælle folk at de ikke performer Agere politisk Bevare overblikket i forhold til målet Uddelegere opgaver under konflikter Undlade at blive personlig

11 Metoder til at motivere
”…Vi gør det, at vi forsøger at være meget synlige, så folk kan se at vi er på pladsen, og får svar på deres spørgsmål […] hvis der er et eller andet, der skal gøres – så gør vi det. Vi render ikke rundt med skjorte og slips derude. Det gør vi bevidst…” ”…Det er i princippet frihed under ansvar. […] Jeg har rimelige vide rammer mht. hvad folk egentlig må, bare de gør hvad de skal…” ”…Det er vigtigt en gang imellem at stoppe op ved nogle milepæle og sige, ”Hør her venner. Det her arbejde var pisse godt.” Og så får de en pølse…”

12 Styring og værktøjer ”…Det vigtigste værktøj er vores byggemøder, hvor vi får kommunikeret ud…” ”…Et af de vigtigste værktøjer, der findes inden for byggeri er tidsplanlægning…” ”…BIM er meget oppe i tiden, men det er også bare et værktøj. Man skal fokusere på processerne...”

13 Byggebranchens fremtid
Strukturfornyelse Procesfornyelse Værktøjsfornyelse Færre regler Mindre splid BIM Mere bæredygtighed Præfabrikation Digitale værktøjer Flere kvinder Holistisk syn (eks. FM) ”…Byggebranchen er frygtelig gammeldags – og man kan sige, jeg er ikke rødstrømpe, og jeg synes jeg har et fantastisk job – men jeg har også kunne mærke, hvordan holdningen til piger har forandret sig…”

14 De fem byggesten

15 Viden ”…Vi har ofte praktikanter – jeg elsker at have praktikanter – de giver et friskt pust – og de siger alle sammen at dét og dét fag kan vi ikke bruge til en skid. Men jeg siger altid til dem, at det er forkert! Fordi når du har været ude i nogle år og kigger tilbage på din studietid, så bruger du stort set alt, hvad du har lært på én eller anden måde…” (Informant 1)

16 De fem byggesten

17 Fremtidens byggeleder
”…Vi skal være, bedre, bedre, bedre…”


Download ppt "Fremtidens byggeleder"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google