Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anja, Malou & Asha KU KLUX KLAN.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anja, Malou & Asha KU KLUX KLAN."— Præsentationens transcript:

1 Anja, Malou & Asha KU KLUX KLAN

2 FAKTA Ku Klux Klan (KKK) er en organisation, der blev grundlagt 1866 i USA. Den er udøver af hvid magt, racisme, antisemitisme, antikatolicisme og homofobi. Medlemmerne var iført hvide kapper og hætter. Bevægelsen døde ud efter få år, da det var lykkedes ad mere legal vej at forhindre de sorte i at bruge deres stemmeret. Klanen blev oprettet i sydstaten Tennessee af bl.a. Nathan Bedford Forrest ca. otte måneder efter Den amerikanske borgerkrig med henblik på at fratage de sorte amerikanere deres borgerrettigheder. Den hemmelige forening søgte at opnå sit mål gennem terror mod den sorte befolkning og foreningens hvide modstandere i form af bortførelser, mishandlinger og drab.

3 Den nationale leder hedder Thomas Robb.
Ku Klux Klan levede op igen efter 1. verdenskrig. Midt i 1920'erne var man oppe på et medlemstal på over 4 millioner. KKK’s TEGN I dag er bevægelsen nærmest gået i opløsning i en slags nynazistiske fraktioner, som bekæmper hinanden indbyrdes. Den nationale leder hedder Thomas Robb.

4 1. Du skal være en fri hvid mand eller kvinde af europæisk afstamning, mindst 18 år.
OPTAGELSESKRAV 2. Du skal kunne bekende troen på Jesus Kristus som personlig frelser 6. Under ingen omstændigheder vil vi acceptere: homoseksuelle, ateister, eller dem, der har fundet psykisk sindssyge. Vi vil ikke acceptere kandidater, der er dømt for forræderi eller spionage mod USA. 3. Du må ikke være gift med folk af andre racer, heller ikke blandet racer, dette inkluderer adopterede børn. 4. Du skal acceptere at overholde reglerne i denne orden, og være villig til at sværge du vil IKKE går sammen om at begå en forbrydelse, mens du er medlem. 7. Du skal være en amerikansk statsborger og har en adresse i USA. vi kan ikke acceptere udenlandske statsborgere eller har udenlandske associerede virksomheder. 5. Du må ikke slutte sig til os hvis du f. eks er lejesoldat, eller under hemmelig unddragelse af nogen slags.

5 KKK i dag Klanen er begyndt at benytte internettet for at sprede deres antisemitisk og racistiske budskaber. Bl.a. har de startet en internetradio, som de kalder ’KKK Radio’. Nye grupper er kommet til, og det har skabt problemer med racisme i områder, der ikke tidligere har været berørt af racerelaterede problemer.

6 Klanen har spredt sig til store dele af landet, hvor klanen ikke har været i mange år.
- I stater som Iowa, Nebraska, Maryland, Pennsylvania og New Jersey er klanen i dag særdeles aktiv. I alt er der voksende aktivitet i 19 stater, viser rapporten fra ADL. Ku Klux Klan er desuden begyndt at samarbejde med andre trosfæller på den ekstreme højrefløj. Det gælder især nynazistiske bevægelser, som klanen har et tæt samarbejde med.

7 - Går ind for medlidenhedsdrab
OPLYSNINGER OM DANSK RASISME (NYNAZISME) Det er tættere på dig end du tror. Her er en video fra Silkeborg. [ - Går ind for medlidenhedsdrab Den danske organasition hedder DNSB – Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse


Download ppt "Anja, Malou & Asha KU KLUX KLAN."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google