Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ulighed Side 99-103 i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ulighed Side 99-103 i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København."— Præsentationens transcript:

1 Ulighed Side 99-103 i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København

2 Dagsorden: Er ulighed en god ting? Vi ser på, hvad de forskellige politiske partier mener om ulighed Gruppearbejde om forskellige partiers syn på ulighed Værdilinje Opsamling på forløb

3 Politik og ulighed Gruppearbejde. I sidder i grupper og ser politikerne på hjemmesiden Luk samfundet op! Og besvarer efterfølgende på disse spørgsmål: a. Hvordan ser hhv. Enhedslisten, Ny Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti på ulighed? b. Hvorfor er der ulighed ifølge disse 4 partier? Kan I genfinde deres forklaringer i dagens lektie? c. Hvordan forestiller hhv. SF, Ny Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti, at man kan løse problemerne? Opsamling på svarene (10 minutter)

4 Værdilinje om ulighed Min påstand: Ulighed kan ikke undgås, da folk er forskellige. I har nu 5 minutter, hvor I skal tænke over jeres egen holdning til problemet og markerer den med et kryds på værdilinjen, hvor enig i er med mig. I skal herefter stille sig op på en lang række, hvor den enkeltes placering afspejler i hvilken udstrækning, at I er enig eller uenig med mig. Rækken deles på midten og den ene halvdel forskydes så alle får en partner. I par diskuterer deltagerne, hvorfor de har den holdning.

5 Afslutning på forløb Hvad er det gode liv? Er der mennesker i Danmark, der er afskåret fra det gode liv? Og i så fald, er det noget, vi som samfund bør afhjælpe?


Download ppt "Ulighed Side 99-103 i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google