VANDRÅD KAN ØGE SAMARBEJDET I ET OPLAND IRENE ASTA WIBORG FLEMMING GERTZ.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Svend Gønge-skolens værdier...
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
Workshop 5.
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
Ivar Ravn, Direktør Planteproduktion Hvorfor spille med, når vi nu er så sure?
1 OECD efterlyser en indsats for fremtiden Overordnede problemstillinger: • Hovedstadsregionen er en lille metropol i et internationalt perspektiv • Vi.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Offentligt-Privat-Samarbejde
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
En klimaberedt region Klimatilpasningens politiske dimension Politikerseminar 21. Maj 2014 v. Formand Jens Mandrup, Miljø og Trafikudvalget, Region Hovedstaden.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Slutkonferencen Vartov d ved Anders Bech Thøgersen, UC Syd
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Mikkel Thomassen, Klimaspring
Mobility Management konference marts 2010 Side1 Derfor kan vi lave et Mobility Management projekt i Gate 21 Jakob Høj, Tetraplan A/S Partner i Gate.
Tillid Temadag for AMIR
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Flerårige energiafgrøder som miljøfremmende foranstaltning Irene Wiborg.
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Netværk for fællesskabsagenter marts 2014
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
AGWAPLAN AGWAPLAN Integration af miljø- og landbrugsmål Eksempel på en buttom up tilgang til løsning af udfordringerne i Vandrammedirektivet Irene Asta.
Gør modspilleren til medspiller Landmændene, myndigheder, naturfredningsforeningen, m.fl. Irene Wiborg Videncentret for Landbrug.
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
AGWAPLAN Seminarer.dk september 2007 Side 1 · · AGWAPLAN – et pilotprojekt for implementering af Vandrammedirektivet - Samarbejdsstrukturer Seminarer.dk.
I skyggen af Amanda? Er noget gået galt? Og i så fald hvad?
Fronthouse workshop 8: Derfor skaber forsøgsprojekter fremtidssikrede renoveringer NCC. 16. Juni 2011 Søren Terkildsen, Ph.d-studerende, BYG:DTU.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
AGWAPLAN IDA- møde om Vandrammedirektivet Side 1 · · Vandmiljø og landbrug i balance Henrik Skovgaard Århus Amt.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
AGWAPLAN Integration af miljø- og landbrugsmål Eksempel på en bottom up tilgang til løsning af udfordringerne i Vandrammedirektivet Irene Asta Wiborg,
Vådområdeindsatsen : Hvad er udfordringerne – og hvordan håndterer vi dem? Infomøder om vådområdeindsatsen sept Ved chefkonsulent.
Dialogmøde Den åbne skole 26/ – Hundelev – Løkken - Vrå.
Vandplaner i Danmark – status 2011 Miljøchef Hans Roust Thysen.
Beskæftigelsesnetværket
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Dialog som et strategisk arbejdsredskab - en konstruktiv model for landbrugets selvforvaltning.
Nye akkredieringskriterier Input fra EVA i forbindelse med Erhvervskolernes konference sidste i april Kriterierne er endnu ikke godkendte i UVM Eksisterende.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
AGWAPLAN Ledermøde den 16. april 2007 Side 1 · · AG RICULTURE AND WA TER PLAN S ”AGWAPLAN” Integration af miljø- og landbrugsmål Irene Asta Wiborg, Landscentret.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Specialviden ind på almenområdet Projektets aftryk på det videre arbejde med Stærke Børnefællesskaber i Sorø kommune.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Limfjordsrådet Etablering af ”Vandråd Limfjorden”.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Tilskud til partnerskaber Informationsmøde 19. september 2016 Renato Ezban Energistyrelsen.
Kvalitetsudvikling og forskningsmæssig forankring
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Vandområdeplaner og landbrugspakken
Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018
Ny målrettet arealregulering af landbruget
Hvordan får jeg indflydelse?
Kvalitet i folkeoplysningen
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Rum for uformel læring, 28. april 2011
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Helhedsorienteret forvaltning af vandløb og ådale
Om Evidens i Jobevidens.dk
Præsentationens transcript:

VANDRÅD KAN ØGE SAMARBEJDET I ET OPLAND IRENE ASTA WIBORG FLEMMING GERTZ

●Vandråd virker ●Hvor ser det ud til at arbejdet med vandråd er på vej hen? ●Hvor er det oplagt at tænke det ind? ●Hvordan sikres synergi? ●Hvad skal det til for at få succes med Vandrådene? ●Invitation til samarbejde om at blive klogere på den optimerede vej INDHOLD

●”Ved at sikre inddragelse af lokale interessenter og myndigheder, åbnes der op for langt bedre, mere fleksible og langtidsholdbare løsninger, til gavn for alle borgere, erhverv og samfundet som helhed” ●Men det er en ny måde at tænke på og det skal man vænne sig til. Kræver bl.a. at; ●man lokalt er klar til at engagere sig ●man fra myndighedsside er klar til at give rum til anderledes – lokalt tilpassede løsninger VANDRÅD VIRKER, HVIS DE GIVES DE RETTE RAMMER

●De genopstår ●Mange små vandløb skal vurderes for at finde ud af, hvilke vandløb der skal være med i vandområdeplanerne og, hvilke der skal karakteriseres som kunstige og stærkt modificerede (Fødevare og Landbrugspakken) ●Men var det, det hele? HVOR SER DET UD TIL AT ARBEJDET MED VANDRÅD ER PÅ VEJ HEN?

●Vandløb – ja – men tænk videre end blot at bruge vandrådene til at forholde sig til grundlag – reel involvering giver ejerskab og bedre grundlag for implementering ●Muligheder for at få et aktivt og anvendt moniteringsprogram ●Kollektive indsatser – der sættes stor indsats i gang med vådområder, minivådområder mv., hvad med at tænke vandrådene ind her? HVOR ER DET OPLAGT AT TÆNKE VANDRÅD IND?

●Mulighederne for synergi, … ●F.eks. integration af vandløbsindsatser, vådområdeindsatser, klimatilpasning, natur. ●Kræver mere smidige støtteordninger, men altså også, at man taler sammen på tværs af myndighedsskel og sektorer for at finde optimale løsninger HVORDAN SIKRES SYNERGI – OG HVORDAN GIVES DER RUM TIL AT SKABE SYNERGI?

●En god facilitering ●En reel involvering ●Tid til at skabe tillid ●Ressourcer til lokale løsninger ●Rum til lokalt tilpassede løsninger ●God sammenhæng mellem lokale løsninger og den overordnede planlægning HVAD SKAL DET TIL FOR AT FÅ SUCCES MED VANDRÅDENE?

●I England var der central styring af vandplanimplementeringen. Det virkede ikke. Nu er man gået i en anden vej og genererer mange lokale projekter – men mangler forbindelsen til den overordnede planlægning ●I Sverige arbejdede man med vandråd – men det blev lidt for meget en snakkeklub VANDFORVALTNINGSMODELLER UNDER FORANDRING

●Vi er netop gået i gang med et projekt med KL, Limfjordsrådet og en række lokale aktører, om hvordan man kan finde veje til en samarbejde vandforvaltning ●Her skal vi lære af erfaringer fra udlandet ●Afprøve vandforvaltning i praksis ●Sig til hvis I er interesserede i at spille med INVITATION TIL SAMARBEJDE OM AT BLIVE KLOGERE PÅ DEN OPTIMEREDE VEJ

TROR DU, AT VANDRÅD KAN BIDRAGE MED LØSNINGER FOR ET OPLAND? 1.Ja 2.Nej

WaterCoG