Er en beskrivelse af:  ”God hygiejnepraksis i biavlen”  Hvordan opfylder man kravene til egenkontrol i biavlen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Placering og Indretning af Bigården
Advertisements

Powerpoints til undervisningen i lokalforeningen
Udviklingschef Anne-Lise Schjønning ISS Facility Services
Honninghøsten.
Honninghøsten.
Registrering og geokodning af bigårde i Danmark
Egenkontrol.
GMP og HACCP i restauranter
Arkitektur - data.
Produktion og Logistik
Børnehavevejledningen Cand. Brom
Velkommen Udbudspræsentation af udbud af Kantine- og køkkendrift på
H:\OVH-DL\ANDET\0074amb.ppt 1 Foderstofhygiejne  Landmandens rolle  Bureaukrati?  Nye krav?  Dokumentation  Sporbarhed.
Skyllesystemer & Overløbsriste
Lean Salgskonsulent-uddannelsen Velkommen til dag 4
VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN
Har I hørt det? Mission er et must! Soma Biblia - en mulighed 
Risikohåndtering af norovirus
Leje af huset Via Napoli i Pratola Peligna - Abruzzo Priser Én dag: 485 kr. (65 euro) Én uge: 3000 kr. (400 euro) Fire uger: kr. (1.000 euro) For.
Hotellets koncept.
Sundhed og vandkvalitet Henrik L Hansen, Sundhedsstyrelsen Fremtidens drikkevand.
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Dokumentation (behandlingsrummet) Dokumentation (behandlingsrummet) 1: Hvad er konceptet svaret på? (problemet) 2: Hvad skal konceptet kunne gøre bedre?
SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?
Geotermi 1)Eksisterende og planlagte anlæg 2)Styrker ved Geotermi 3)Svagheder ved Geotermi.
Hvad er mål/resultat (output)?
Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG
Context- og flow-diagrammer (databaser, del 3)
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevante?? Chris Pedersen Seniormomskonsulent.
Hygiejne og torveregler Trekantens biavlskonference Gudrun Holm
Dansk Biavl Leverandør af bestøvning
SALG I CENTRUM - Et pilotprojekt i samarbejde mellem Silkeborg Iværksættercenter og Væksthus Midtjylland Målgruppe: IV / SMV 0-5 år, max.10 medarbejdere.
Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET.
Status GMO tiltag styring, kvalitetssikring, forandring
Lagerstyring – krav og værktøj
Hygiejne for 1. Skoleperiode
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a. Kvalitetsparametre på eksportmarkedet, er malterierne ens. Fremtidens krav?
Totalentreprise fra entreprenørens synspunkt
Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.
Repetition fra 2.aften Redskaber & bigårdens indretning Forårets første besøg i bigården.
ASRA i NYE RAMMER Et indtryk af ASRAs fremtidige lokaler
Honninghøsten. Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…
Medicinhåndtering Sundhedsstyring Håndtering af medicin Modtagekontrol - Rigtigt præparat og kvantum Opbevaring - Temperatur - min/maks. termometer.
Indretning af en Bigård. Bigård i havenBigård i naturen Læ Lys Ro Vand Vandrebiavl.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Velkommen til kursus ’Biavl for Begyndere’.
Stadetyper Trugstade Opstabling. Trugstade Fordele Køn at se på Kan bygge selv Let at udvide Kan selv reparere Plads til en ekstra familie om vinteren.
Globale fødevareproblematik
Arrangementer på færdselslovens område
Vejledning om arbejde i stinkskabe Industriens Branchearbejdsmiljøråd
markedsføringsplaner
Stadekort. Sundhed og sygdom
Markedsføring og reklame
Funktioner og arbejdsdeling
Bionaturgas Korskro 19. og 27. juni 2013
Honninghøsten Ventilatorbier blæser lys ud
Aflægger En dronning bliver til.
Prosulfcarb i økologiske frugter. Hvad er problemet for økologerne?
Kapitel 27 Nulpunktsberegninger.
Økonomien i frøsædskiftet
Forberedende kursus til produktionshygiejne.
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Økologi.
Om forurening, produktion, forbrug og genbrug
Hygiejne 3.
Smittebeskyttelse.
[Projektnavn] Post mortem
Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.
Præsentationens transcript:

Er en beskrivelse af:  ”God hygiejnepraksis i biavlen”  Hvordan opfylder man kravene til egenkontrol i biavlen

Hygiejnekrav i biavlen ikke så meget nyt… Du er fødevareproducent og derfor skal man sørge for at have orden og passende renlighed i sin drift (bigården, materiellet og slyngerummet) Hold rent materiel adskilt fra beskidt. Opbevar rengørings/desinfektionsmidler adskilt fra tappespande, honningemballage m.v. Anvend rengøringsmidler/desinfektionsmidler, som er godkendt til fødevareindustrien Benyt kun vand af drikkevandskvalitet til rengøring og til fremstilling af vinterfoder. Renlighed ved honningbehandling og tapning

Krav til indretning af honning- behandlingsrum Der er ingen specifikke krav til indretningen af behandlingsrum. Der er ikke noget til hindre for at bruge sit køkken, såfremt det er (og holdes) rent mens man slynger honning

Uddannelse og kontrol Der er ingen krav om hygiejneuddannelse af biavlere. Der er ingen kontrolafgifter. Der vil kun blive kontrol ved konkret mistanke om problemer

Egenkontrol

Hvad skal det til for? Vi skal have høj pris for honningen. Vi skal fastholde præferencen for ”Dansk Honning”. Det kræver høj kvalitet, hygiejniske forhold i produktionen, sporbarhed og honning fri for rester af antibiotika, pesticider og GMO

Honningcentraler må kun markedsføre honning fra registrerede virksomheder (biavlere) Derfor skal biavlere, der leverer til honningcentral registreres. Registreringsformular kan downloades fra Biavlere som sælger mindre end <4.000 kg på detailemballage skal IKKE registreres (salg af over >4.000 kg SKAL registreres) Salg til Honningcentraler