Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bionaturgas Korskro 19. og 27. juni 2013

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bionaturgas Korskro 19. og 27. juni 2013"— Præsentationens transcript:

1 Bionaturgas Korskro 19. og 27. juni 2013

2 Bionaturgas Korskro Hvilke krav stilles til afhentnings- og leveringsfaciliteter? Hvordan forbedres tørstofprocenten i husdyrgødning? Hvordan med analyse af afgasset gylle og husdyrgødning? Hvordan håndteres hygiejnekrav?

3 Hvilke krav stilles til afhentnings- og leveringsfaciliteter?

4 Afhentning af gylle på bedriften
Kørselsforhold optimale (gode veje og ryddet for sne, grene og andet) Gyllen skal være pumpebar Gylle så frisk som muligt (1 uge gammelt) Fortank etableret med tragt Fortank er overdækket og omrørt inden afhentning Hvis der skal etableres en ny fortank – Tænk over størrelsen! Det skal være så lidt tidskrævende som muligt for leverandøren og gerne en optimering på driften.

5 Levering af afgasset gylle på bedriften (eller hvor det er ønsket)
Kørselsforhold optimale (gode veje og ryddet for sne, grene og andet) Efterlager etableret med tragt - Vi ønsker ikke at svine på bedriften (heller ikke teltdugen) - Vi ønsker ikke at ødelægge flydelag. Afgasset gylle laver ikke flydelag.

6 Hvordan forbedres tørstofprocenten i husdyrgødning?

7 Gyllekvalitet - udgangspunkt
Så frisk som muligt Så høj tørstofprocent som muligt (pumpebar 12%) Må ikke være iblandet halm eller andet tørstof for at øge tørstofindholdet Minimum af sand – (ikke sand som bedding) Ingen forsuring – giver svovl i biogasanlægget Kvæg – organisk tørstof minimum 72% Svin og mink – organisk tørstof minimum 80%

8 Tørstof! Hvordan forbedres tørstofprocenten i husdyrgødning?
Opmærksom på: Vaskevand (generelt) Vaskevand fra robotter Lækager Regnvand Omrøring Foder Indretning af stalde

9 Tørstof! Leverandøraftalen Kvæg 8,5 Svin 5,5 Mink 5,5

10 Incitamentsmodel Bonus afregnes op til Tørstofprocent på 10 %. Tørstof
Kvæggylle Kr./ton Svinegylle Kr./ton Minkgylle Kr./ton + 2,0 % + x + 1,5 % + 1,0 % + 0,5 % 8,5% - 8,9% 5,5% - 5,9% - 0,5 % - x - 1,0 % - 1,5 % - 2,0 % - 2,5 % Bonus afregnes op til Tørstofprocent på 10 %.

11 Dybstrøelse Containerordning Anlægget kan opbevare en vis mængde. Det kræver at dybstrøelsen afhentes ved leverandøren – efter aftale som passer leverandøren og anlæggets drift. Container afhentes og ny afleveres.

12 Hvordan med analyse af afgasset gylle og husdyrgødning?

13 Analyse tørstof Hvor og hvordan?
Der tages prøver af hver leverance fra bedriften – laves på anlægget (hvis 3 læs på en dag – gennemsnit) Der tages hver måned en prøve – fra laboratorium

14 Oversigtslister over tørstof – hentet fra bedriften
Det er tænkt at de skal være at forefinde på internettet (intranet på hjemmesiden) – løbende. Herudover vil der i oversigtslisten - som kan genereres på nettet - være oplysninger om: 1. Dato for afhentning og aflevering af gylle 2. Afhentningssted samt afleveringssted 3. Periode (afgrænsning mulig) 4. Mulighed for opsummering (afgrænsning mulig) 5. Indtænkning af rapportering til planteavlskontoret (oversigtslister – afhentede gylle med oplysning af NPK fra prøver på anlægget. På nuværende tidspunkt 12 prøver årligt på den afgassede gylle fra anlægget )

15 Afhentning af gylle på bedriften
Krav til afhentnings- og leveringsfaciliteter? Afhentning af gylle på bedriften Kørselsforhold optimale (gode veje og ryddet for sne, grene og andet) Gylle så frisk som muligt (1 – 2 uger gammelt) Fortank etableret med tragt (vi ønsker ikke at svine på bedriften) Fortank er overdækket og omrørt inden afhentning

16 Hvordan håndteres hygiejnekrav?

17 Hygiejnekrav (mellem bedrifterne)
Alle tanke forsynes med tragte (hensyn til rengøring.) Afhentning af gylle Der køres KUN til en bedrift (dvs. ikke opsamling hos nabo med andet cvrnr.) Afgasset kun til et sted (ikke halve læs)

18 Hygiejne – på anlægget Bilerne vaskes af udvendigt ved behov. Hjulene vaskes på bilen hver gang den er i læssehallen Det forudsættes i øvrigt, at chaufførerne ikke skal ud af bilen fra de forlader anlægget og til de kommer retur til anlægget igen.

19 Spørgsmål?


Download ppt "Bionaturgas Korskro 19. og 27. juni 2013"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google