DANBIO i Speciallægepraksis ved brug af datafangst Berit Schiøttz-Christensen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad har DAK-E gang i?. Til verdens bedste håndværkere Vi er tildelt den opgave, det er at udvikle et værktøj til nogle af verdens bedste håndværkere.
Advertisements

Validering af spørgeskemaet til Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) November 2009 Evalueringskonsulent Mette Foged.
Den Danske Kvalitetsmodel
Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet.
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Indikatorer for depression
Udvikling og implementering af en kommunal model for
DANBIOs fokusområder.
Tværsektoriel monitorering af rehabiliteringsindsatsen for mennesker med KOL og type 2 DM Overlæge, forskningsleder, PhD, Anne Frølich, Afdeling for sammenhængende.
Opstartsmøde fase 2: Implementering og etablering af miljøerne
ICPC-2 og Datafangst ICPC kodning – Hvorfor kode?
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
Implementering i almen praksis Projekt: Styrkelse af Tovholder-funktionen i almen praksis.
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Hvordan kan jeg som personale inddrages i kvalitetsarbejdet og datafangst i min praksis? XMO-BRUGERFORENINGS ÅRSKURSUS 2013.
Effektiv adgang til data Niels Mørck, Carl Bro GIS & IT  Carl Bro GIS og IT  Problemstillingen  Nordjyllands Amts Blanketsystem  Centralisering / decentralisering.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Datafangst – IRF 1.maj 2009 DAK-E ICPC kodning – Hvorfor kode?
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Informationssystemer kursusgang: Modellering med henblik på dataudtræk
10. og 31. januar 2013 Introduktionsmøde Praktiserende øjenlægers rapportering til Diabasen og redskaber til benchmarking.
Velkommen til Lægedage
Hvordan sikrer kommunerne kvaliteten? - hvilken rolle kan kompetencecentrene for kliniske kvalitetsdatabaser spille? Cand. polyt., MPH, Helle Hilding-Nørkjær.
Telemedicinsk vurdering af sår Nationale målsætninger og sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland Center for Telemedicin, Region Midtjylland.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Udvikling af mobilsites Einar Gislason / FTF. Mobilsites Mobilvenlige sites.
Akkreditering i speciallægepraksis v/ Repræsentant fra FAPS bestyrelse.
Brug af DANBIO i forbindelse med Dansk Reuma Biobank-projekter Bente Glintborg Overlæge, ph.d. National klinisk projektleder, DRB DANBIO kursus 20. oktober.
Fælles testredskaber Nationalt og i Region Midt Arbejdsgruppe for fælles redskaber til vurdering af funktionsevnen hos patienter med erhvervet hjerneskade.
De nye kvalitetsindikatorer for leddegigt Behandlingsprincippet for RA patienter: Treat-to-target – er det let eller svært? Arbejdsgruppe: Dorte Vendelbo.
DEN DANSKE KVALITETSMODEL AKKREDITERINGSSTANDARDER FOR ALMEN PRAKSIS.
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Rationalet bag databasen og præsentation af indikatorer i BIOIBD Michael Dam Jensen 1. reservelæge, ph.d. BIOIBD implementeringskonference
Pilottest Design og Setup. Agenda Formål Design - rammen for pilottest Fra teori til praksis (hvad gjorde vi?) Hvad har vi lært?
Årsrapport 2015 Data trukket 1. februar 2016 Niels, Zitelab og KCEB-Øst 2 nye indikator-sæt.
FORMÅL OG PROCES MED KLINISK VALIDERING - SAMARBEJDE MED KLINISKE SELSKABER Katarina Bjerg-Holm Afsnit for DRG og Patientregistrering Statens Serum Institut.
Flex-søgning Hvordan er det opbygget og hvad kan det bruges til Overlæge Dorte Vendelbo Jensen Daglig leder af DANBIO.
Opstartsmøder PROGRAM: 09.00Morgenmad 09.30Velkomst v/ regionsrepræsentant Præsentation af dagens program og praktiske oplysninger v/ eKVIS 09.40Hvorfor.
Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring.
Demonstration af registrering og feedback Niels Henrik Nielsen praktiserende dermatolog i Bagsværd og medlem af dermatologi-projektgruppen.
22. November 2013 DANBIO kursus for Speciallægepraksis i reumatologi.
Overskrift for præsentation Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte (DKN) Juli 2016 En national klinisk kvalitetsdatabase.
RSD-LS Region Syddanmark Økonomiseminar Sundhedsstyrelsen afregningssystem - Revision af afregninger til kommuner (Kommunal medfinansiering)
KVALITET OG UDGIFTER I BEHANDLINGEN AF PROSTATAKRÆFT DRG konferencen 2015, torsdag d. 30. oktober Workshop 3: Takstberegning og Omkostningsdatabasen Af.
DAK-E Hvad er det? Kvalitetsudvikling Indikatorudvikling IT delen ICPC klassifikationen Datafangst / Sentinel Dansk Almen Medicinsk Database DAMD Kvalitetsrapporter.
Datafangst Kvalitetsværktøj til kvalitetsudvikling, hvordan? Berit Lassen DAK-E 22.september 2009.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Nyt indhold i Dansk Palliativ Database i forbindelse med LKT-Palliation Mogens Grønvold Dansk Palliativ Databases Sekretariat Forskningsenheden, Palliativ.
Overvejelser på vej mod Nyt OUH
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Aftale format – Use cases
Akkreditering i speciallægepraksis
Kvalitetsudvikling hvordan
Kvalitetsarbejde på Hospitalerne
Revideret MDC 15 algoritme
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Indhentning af CPR-nummer og samtykke
Shared Care platformen Allan Nasser, Syddansk Sundhedsinnovation
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Replanlægning GD1 Test & Implementering torsdag d. 18. september 2014
DAK-E Hvad er det? KIF fonden Kvalitetsudvikling Andre emner fx:
Præsentationens transcript:

DANBIO i Speciallægepraksis ved brug af datafangst Berit Schiøttz-Christensen

Samarbejdspartnere eKVIS DANBIO DAK-E Pilotklinikker

Kliniske retningslinier Ifølge kliniske retningslinier for behandling af reumatoid artritis er registrering af nydiagnosticerede patienter, der starter i DMARD- behandling i DANBIO, obligatorisk for alle behandlere. Der skal registreres løbende mhp opfyldelse af indikatorer og det rekommanderes at patienterne gennemfører årsvisit mhp Co- morbiditet.

Indikatorer 1. Alle, der har nydiagnosticeret RA, skal registreres i DANBIO 2. Alle nydiagnosticerede skal registreres i DANBIO mindst x 4 det første år, derefter x 2 3. DAS28-CRP tilstræbes stabilt lav <2,6 - dog <3,2 efter 12 mdr 4. Funktionsniveauet skal være højt: HAQ <1 5. Smerteniveauet skal være lavt: VAS-smerter <33 mm 6. Livskvaliteten skal være høj: VAS-global<33 mm 7. Røntgen er non-erosiv eller ikke progressiv - tages ved 0, 12, 24 mdr og ved behandlingsskift 8. Medicinordination skal opdateres inkl brug af NSAID og anden smertestillende

DANBIO DANBIO er en national kliniske database, dvs den er godkendt til indhentning af data vedrørende udvalgte patientkategorier. Data er sikret i forhold til foreliggende regler fra Datatilsynet. Følges af RKKP. DANBIO´s daglige drift varetages af sekretariat og følges ved Styregruppe, der er udpeget af DRS. Hver bruger kan læse egne data - bruger er her afdeling eller praksis - der kan udføres ikke patient- eller lægehenførbare analyser på hele gruppen af RA-patienter i Danmark. Alle brugere af DANBIO kan søge specifikke oplysninger på egne patienter og alle kan bede om udtræk mhp analyser af definerede problemstillinger, der omfatter alle patienter, der er registreret i DANBIO. Forespørgsel om landsdækkende udtræk stiles til styregruppen for DANBIO i form af projektprotokol.

eKVIS eKVIS er en enhed, der er etableret af overenskomstens parter, Danske Regioner og FAPS, med det formål at koordinere kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis og implementere de kvalitetstemaer og redskaber, der er fastlagt i overenskomsten. Målet er, at understøtte den faglige udvikling og sikre kvaliteten i speciallægepraksis.

DANBIO & Sentinel I regi af eKVIS udvikles et redskab, der kan integrere brugen af DANBIO med de journalsystemer, der anvendes i speciallægepraksis. Redskabet anvender den funktionalitet, der er udviklet og som anvendes i almen praksis under DAK-E og kaldes Sentinel. Sammenkoblingen mellem systemerne foregår via pop-up, der henter informationer fra journalsystemet, laboratoriedata fra Sunhed-DK og etablerer link til DANBIO. Herved sikres, at der hele tiden arbejdes inden for samme patient, at data er valide og sammenkoblingen sparer tid for den enkelte behandler, idet der undgås unødig indtastning af data. Der arbejdes på en integrationsløsning retur fra DANBIO til journalsystem, aktuelt er dette løst ved kopi/past. Der arbejdes fortsat på at etablere en integreret løsning på denne funktion, så evt forveksling af den enkelte patient undgås.

Benchmarking Fremover vil der være mulighed for løbende at vurdere ens benchmarking – ifølge overenskomsten er det et fremtidigt mål, at vi skal benchmarkes mod andre speciallægepraksis, der behandler samme gruppe patienter som vi.

IT-krav Stabilt internet Firefox (explore kan anvendes, men hastigheden er relativt lav, hvilket nedsætter arbejdsglæde) - Firefox skal anvendes som hovedbrowser på den skærm, hvor der er fingertouch, men ikke på den maskine, der anvendes sammen med journalsystemet, idet alle opkald til Sundhedsnettet sker ved brug af Explore. Touchskærm til patienterne eller papirskemaer. Brug af skemaer kræver efterfølgende manuel indtastning, derfor anbefales touchskærm

Sentinel Sentinel er kobling mellem journalsystem og DANBIO Sentinel bestilles via systemhuset. Systemhuset står for at aktivere Sentinel - oprettelse koster kr som refunderes via Sygesikringen, når Sentinel er aktiv - kommer med førstkommende afregning.

Daglig praksis – DANBIO åbnes

Journalsystem er åbent Diagnosen er ‘nøglen’

Diagnoser Seropositiv DM05 Seronegativ DM06 Psoriasisartritis DM07 Polyartritis uden specifikation DM13 Morbus Bechterew DM45 SpåondyartritisDM46

- og popuppen popper

DANBIO popper

Den rette patient med rette data!

Tavlen med oversigt

Pop-retur

Benchmarking