Fremtidsdrøm om dagplejen NØGLE modellen N – Beskriv den nuværendes situation Hvad fungerer godt i dag? Hvad vil kunne komme til at fungere godt? Hvad.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjerterum og opsøgende funktion
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Web 2.0 Teoretisk viden.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Lærerprofessionen.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen og
Forældremøde Ellepilen 11. April Hvem er vi?
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Den nødvendige opdragelse i en børnefamilie
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Læring og inklusion i skolen
Den inkluderende skole
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Børnehavens og skolens samarbejde er godt.
Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Før: Hvorfor havde vi behov / hvordan så vi behov? Under: Hvordan kom vi i gang? / hvordan var processen.
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Helhedsorientering & Tværfaglighed
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Hygiejneorganisationen i Silkeborg Kommune. Første skridt i etableringen af en hygiejneorganisation Hvad ville vi – Forebyggelsespakke om hygiejne – Fokus.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Det sammenhængende børneliv
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Inklusion: Workshop 2 ”Mangfoldighed skaber værdi” - modeller for organisering af inklusionsarbejdet på efterskolerne HUI LI, (CAND. MAG I PÆDAGOGIK OG.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Kolding Kommunale dagpleje. Dagplejen - Nuværende organisation.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
MODTAGELSE AF FLYGTNINGEBØRN I DAGPLEJEN ODSHERRED Dagplejepædagog Tina Veron.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Dagplejen – en god start på livet FOAs bud på dagplejens fremtid Landskonferencen Kvalitet i dagplejen Nyborg Strand d maj 2010.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
LANDSKONFERENCE 2006 Hvordan kan kommunerne hjælpe børn med særlige behov bedst muligt fra start? Børn med særlige behov - og dagplejen V/ John Andersen,
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
LANDSKONFERENCE 2006 Dagplejen Livsform og relation Per Schultz Jørgensen.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Gæstepleje – afbræk eller variation? Vibeke Njor Dagplejeleder i Rødovre kommune.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Gæsteplejen i Randers Brug af ressourcepladser i den kommunale dagpleje.
En god start på livet – i dagplejen
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
til KLUB ROSKILDE MIDT ØSTERVANG
Brugertest af nyt design på au.dk
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Den glade skole på bjerget.
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Fremtidsdrøm om dagplejen NØGLE modellen N – Beskriv den nuværendes situation Hvad fungerer godt i dag? Hvad vil kunne komme til at fungere godt? Hvad fungerer ikke så godt? Ø – Beskriv den ønskelige situation. G – Hvad er grunden til at den ønskelige situation ikke allerede er etableret? L – Hvad gør vi (hvad er løsningen)? Hvordan realiserer vi målet? Hvilke fungerende opgaver, aktiviteter, strukturer mv. skal vi videreføre som succeser? E – Hvad gør vi som det næste?

N Hvad fungerer godt i dag? At de fleste dagplejere beskriver deres forskellighed og kompetencer i profiler At vi tager det alvorligt at dagplejerne uddannes såvel internt som eksternt Hvad vil kunne komme til at fungere godt? At legestuegrupper blev omdannet til faglige netværk eller teams At vi etablerer tilknytningsperioder i stedet for indkøring At det er en ret at forældre kommer på forbesøg inden valg af plads At vi blev synlige på at dagplejeren har en personlig coach. At dagplejeren bliver taget alvorligt når hun ikke har ress. Til at inkluderer et barn i hverdagspraksis Hvad fungerer ikke så godt? At der kommer flere og flere private børnepassere At vi fokuserer på det negative og får flere og flere retningslinjer At vi ser tiden an når børn har vanskeligheder At hjemmesiden ikke synliggøre kvaliteten og læringsmiljøet At vi har grædebørn – rygerbørn – gardin hængere –nye emil`er m.m. Anette Haudal

Ø Ønskesituation: vi profilerer vores dagpleje/ dagplejer på hvad vi kan/ hvad vi gør og hvorfor vi bliver valgt på kvalitet Vi har faggr. Møder hvor vi drøfter faget pædagogik Vi kommer med praktiske anvisninger og løsninger fremfor retningslinjer Vi har dagplejepædagogik, vi tager udgangspunkt i teorier og tager afsæt i dem Vi har fokus på afholdt – betydningsfuld og kompetent hele vejen rundt. Vi har en åben kultur Vi har innovative ledernetværk – dagplejenetværk - dagplejepædagognetværk på tværs af landet /Facebook Anette Haudal

G Hvad er grunden til at den ønskelige situation ikke er der: Vi får ikke omsat vores viden/læring i praksis Vi bruger tiden på det der er svært ikke virker ikke fungerer, de syge De dårlige historier

L Hvad kan løsningen være: At vi får flere øjne på pædagogisk praksis med sekundær primær funktioner teamsamarbejde i stedet for distrikter med sparring At vi bliver bedre til at omsætte/anvise/vejlede dagplejerne i opgaveløsningerne At vi har netværk på tværs af landet At vi skiftes til at have stafetten til de gode historier Hvordan realiserer vi målet? Organisering er alfa omega – Tydelig synlig ledelse Hvilke fungerende opgaver, aktiviteter, strukturer mv. skal vi videreføre som succeser? At dagplejen er mere end blot pasning – lille overskueligt miljø med 4 børn- dagplejepædagogen som superviser m.m - gæstepleje i eget regi – central ledelse Anette Haudal

E Hvad gør vi som det første???? Hvor er dagplejens nærmeste udviklingszone?????? Anette Haudal, dagplejeleder i Odsherred Kommune: