Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Brugertest af nyt design på au.dk

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Brugertest af nyt design på au.dk"— Præsentationens transcript:

1 Brugertest af nyt design på au.dk

2 Testpersoner (5.-12. jan 2017) Fakultet Enhed Navn Stilling ST iNANO
Annette Wandahl Sekretariatsleder på iNANO HE Health, Forskeruddannelsen Henriette Lausten Ph.d.-administrator Institut for Biomedicin Emil Gregersen Videnskabelig assistent BSS Institut for Virksomhedsledelse Mia Rasmussen Ph.d.-studerende AR Institut for Kommunikation og Kultur - Lingvistik Søren Sandager Sørensen

3 Overordnet feedback – au.dk
”Det er flot med alle billederne, mere visuel. Man får mere lyst til at læse det.” ”Det er mere moderne” ”Det er vist mest visuelle ændringer – det betyder ikke så meget for mig” ”Det er meget anderledes. Man skal bruge lang tid på at finde det [man plejer at bruge]” ”Meget er blevet mere overskueligt for dem, der ikke kender siden” ”Den visuelle identitet på tværs af hjemmesiden hænger godt sammen” ”Det ser meget pro ud – jeg kan godt li det!” En bruger påpeger, at en af hendes kolleger, som er farveblind, har problemer med den mørkerøde farve (særlig ved mouseover)!

4 megadropdownen Kan brugeren finde portalforsiderne via megadropdownen på au.dk? (spørgsmål 1 og 2) 3 brugere kan godt finde dem ved at klikke på menupunktet eller cirklen i nederste højre hjørne, men det tager dem lang tid. 2 brugere må opgive, eller finder portalforsiderne på anden vis – fx gennem brødkrummen eller venstremenuen, efter at de er kommet ind på nogle undersider.

5 Utilitymenu for medarbejdere på au.dk
Kan brugerne finde utilitymenuen for medarbejdere? (Spørgsmål 3) Samtlige brugere kan finde den Hvilke forventninger har de til indholdet og bliver de indfriet? (Spørgsmål 4, 5 og 6) Alle brugere forventer at finde administrativt indhold. Flere forventer også at finde enhedsspecifikke oplysninger/medarbejderportalerne. Så forventningerne bliver indfriet. En bruger savner link til forsiden af medarbejdere.au.dk. Kan brugerne finde ud af, hvordan funktionerne virker? (Spørgsmål 7) Alle brugere kan intuitivt finde ud af at bruge medarbejderservice (HR-knap m.m., alfabet og søgefelt til emneindeks) samt finde den relevante medarbejderportal

6 Ny venstremenu - institutside
Er den nye menu brugervenlig? (spørgsmål 9 og 11) Alle brugere foretrækker umiddelbart den gamle menu. ”Jeg kan godt lide, at pilen har en kasse om sig”, ”Jeg kan se hele strukturen på én gang”, ”Det er mest tydeligt her, hvilken side man er på” Flere erkender, at de bedst kan lide den gamle, fordi de kender den bedst. En enkelt bruger skifter holdning. ”Det er rart med mere luft [i den nye menu]. Og indrykningen er tydelig” En anden synes, skriften i den nye menu er pænere. ” Den er mere ren” 2 brugere påtaler, at der er for meget luft mellem menupunkterne, hvilket gør det svært at afkode, hvad der hører sammen. ”Det er svært at afkode, hvordan menupunkterne grupperer sig”, ”Det er ikke intuitivt, hvad der hører sammen!”

7 Ny skrifttype - institutside
Er den nye skrifttype Georgia brugervenlig? (Spørgsmål 10) – Testet med Georgia 1.3 og 1.4 samt Verdana 1.2 rem 4 ud af 5 siger spontant, at de bryder sig mindst om Verdana. ”Den er for presset”, ”den er for komprimeret”, ”den er ikke behagelig at læse” 1 bruger kan bedst lide Verdana. ”Jeg kan godt lide, når det er kompakt” 4 ud af 5 foretrækker den nuværende størrelse af Georgia fremfor en større version. ”Den passer til øjnene”, ”den er lettest at læse”, ”den anden bliver for stor – den er nærmest for svagtseende”

8 Utilitymenu for medarbejdere - institutside
Kan brugeren finde den lokale utilitymenu for medarbejdere? (Spørgsmål 13) Ja, det kan de alle. For nogle tager det lidt tid, fordi de starter med at lede efter den knap, der plejer at være til medarbejderportalen længere ned på siden. De er forvirrede over, at den er væk. Hvilke forventninger har de til indholdet og bliver de indfriet? (Spørgsmål 14 og 15) Flere brugere forventer at finde det samme indhold som på au.dk og er lidt forvirrede over, at indholdet er anderledes. 1 bruger forventer, at det administrative indhold er fakultets- eller institutspecifikt.

9 Utilitymenu for medarbejdere - institutside
Kan brugeren finde medarbejderportalen for instituttet via utilitymenuen? (Spørgsmål 16) Ja, det kan 4 ud af 5 brugere. Den sidste overså linket, men vidste heller ikke, at der fandtes en medarbejderportal.

10


Download ppt "Brugertest af nyt design på au.dk"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google