Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
FOKUS evalueringsmøde
Uddannelsesparathed i Skive Kommune
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Orientering forældremøde 10. klasse
Orientering forældremøde 9. klasse
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Udgangspunktet for pilotprojektet Færre gennemfører en ungdomsuddannelse Barriererne i uddannelsessystemet.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
Forældrearrangement Tirsdag den 30. september 2014.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
KompetenceCenter Silkeborg En indgang til efteruddannelse.
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
Vision mission værdier handleplaner
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Udarbejdet af UU Randers 21. oktober 2015 Afgangselever Status i oktober måned det år hvor grundskoleeleverne afsluttede 9. og 10. klasse i.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Internationalisering og forhåndsmerit Ankomst og kaffe Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
KKU lederforum
Februar 2017 PKU-konference
Afgangselever Status i oktober måned
Regionsprojekt på Campus Køge
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Det handler om eleverne
DEN GODE OVERGANG SKIVE SYDDANMARK/ MIDTJYLLAND FREDERIKSHAVN HORSENS
Konference UUDK – 29. september 2014
Afgangselever
Præsentationens transcript:

Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler uden administrativt bøvl

Værdigrundlag  Eleven i centrum  Fleksibilitet og nytænkning  Samarbejde, engagement og handlekraft

Mission  Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre denne ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og Silkeborg Kommune.

Vision  Eleven oplever garantiskolen som en virtuel campus, hvor der er adgang til et fleksibelt uddannelsesforløb.  Garantiskolen er en kendt og anerkendt mulighed internt på skolerne og eksternt i det omgivende samfund.

Samarbejdsaftale Formål:  Teknisk Skole Silkeborg, Handelsskolen Silkeborg, Social- og sundhedsskolen Silkeborg, Silkeborg Gymnasium, Th. langs HF og VUC, Silkeborg Ungdomsskole, Silkeborg Produktionshøjskole og UU Silkeborg indgår med nærværende aftale i et samarbejde om at sikre, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse.  Samarbejdet omfatter og skal støtte unge, der har brug for en særlig start på eller et særligt forløb under en ungdomsuddannelse, herunder unge som er uafklarede i deres uddannelsesvalg eller i risiko for at falde fra på deres uddannelse

Samarbejdsaftale (fortsat) Organisering:  Samarbejdsaftalen er en del af garantiskolesamarbejdet og evalueres og koordineres løbende i dette forum.  I forhold til den konkrete elev foregår samarbejdet direkte mellem vejlederne på de involverede institutioner Økonomi:  Ved undervisningsforløb hvor flere institutioner enten samtidigt eller på skift yder dele af undervisningen, aftales det forlods, hvor eleven er indskrevet, idet der tages udgangspunkt i elevens behov.  Den institution, hvor eleven er indskrevet, betaler til den institution, der afvikler undervisningen, kr. 50,00 pr. lektion pr. elev.  Der afregnes kvartalsvis bagud.  Der underskrives i hver sag en aftale indeholdende elevoplysninger, kontaktpersoner, indhold samt antal timer. Hvert forløb afsluttes med en skriftlig evaluering.

Det daglige samarbejde  Tilmeldt en ungdomsuddannelse, VUC, Ungdomsskolen eller SPH = elev i garantiskolen.  Hvis eleven undervejs i sin uddannelse er frafaldstruet eller ønsker omvalg, kan eleven støttes gennem garantiskoleaktiviteter.  Aktiviteterne aftales mellem undervisere, vejledere og andre aktører (UU, jobcenter, misbrugscenter, ungecenter, familieafdeling o. lign.).

Samarbejdet vedrører eksempelvis  Uddannelsesparathedsvurdering  Udviklingsprojekter (psykisk sundhed, HOLD FAST, sundhed mm.)  Støtteforanstaltninger  Mentorordninger  Fælles psykologordning  SSP  Introduktions- og brobygningsforløb  Kombinationsforløb  Vejlederkonference - garantiskolekonference  Styrkelse af underviser- og vejledernetværk (besøg og udveksling)

Udfordringerne  Formidling og implementering  Succesen – at ville det hele i et samarbejdsforum med mange deltagere.  Holde fokus på opgaven  Lovgivning og økonomi – diverse reformer  Stadig for mange der ikke gennemfører (95%)  Bedre koordinering jobcenter (uddannelsespålæg)

Ungdomsskolen i Garantiskolen  Mange afdelinger og kontakt med alle elevgrupper  10. klasse, inklusionscenter Højmark, sprogskole GFU, fritidsafdeling og SSP  Fleksibel lovgivning – kan reagere hurtigt  En hurtig vej ind i skoleafdelingen herunder PPR