Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mere potentiale – mindre fare En mulig opgave? Pia Gjellerup Centerleder.
Advertisements

På vej mod en innovativ offentlig sektor
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Lederudvikling.
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Administrative pejlemærker i BUF
Læring og videndeling om god arbejdsmiljøpraksis Oplæg på AM 2006 ved: Brian Knudsen, Arbejdsmiljøinstituttet Sune Netterstrøm og Peter Frimer, Bymusen.
Digitalisering og medialisering
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Tillid Temadag for AMIR
Bedre offentlige løsninger – motivation med borgeren i centrum
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Fagdidaktisk kursus i religion
HØR KØBENHAVNERNE Præsentation for IT Universitetet 6. september 2010.
Brugerne i centrum for træfsikre løsninger
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Nye fagprofessionelle lederroller
Introduktion til Velfærdsteknologi Aabenraa Kommune april 2014
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Kodeks for offentlig topledelse
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
Refleksioner og opsamling ift. i går
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Kompetencer Er meget centrale og nødvendige i forbindelse med innovation. Da innovation vil have indflydelse på snart sagt alle funktioner i en virksomhed,
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Vidensamfundet (netværkssamfundet) ”Jeg kan jo ikke vide alt. Som topleder i en stor virksomhed er jeg nødt til at træffe beslutninger på baggrund af den.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Kompetencestrategi med mening
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Praktikum med innovativt aspekt.
Det Kommunale Innovationslandskab
Eva Sørensen Roskilde Universitet. Old Public AdministrationNew Public ManagementNew Public Governance.
Evidens, evaluering & dokumentation - skærpet ansvarsfordeling og skærpet faglighed Børne- og Kulturchefernes årsmøde, 15. november 2007 Merete Konnerup,
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Temadag for klubberne i Roskilde 2012 Af Direktør Jesper Reming Tangbæk, Børn og Kultur Børn og Kultur.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Fremtidens velfærdsrelationer og offentlig værdiskabelse
Netværksledelse i den offentlige opgaveløsning
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Hvad har eleverne brug for, når de kommer ud af skolen? Adm. direktør Stina Vrang Elias Tænketanken DEA Helsingør Kommune Sommermøde ● Tirsdag den 2. august.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Innovation og lønsomhed - hvordan arbejder COI?
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Kompetenceudvikling – fokus på forberedelse og effekt
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Det handler om eleverne
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Ungdomsskolen 2021 MISSION
De ti trædesten Medarbejdernes arbejdsglæde er en forudsætning for den gode kvalitet Vi er en værdibaseret organisation Fagafdelinger og decentrale institutioner.
Region Midtjyllands opgave
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup Centerleder

1.Styringen i den offentlige sektor skal fo­ku­sere på mål og resultater. 2.Dialog, åbenhed og klare mål skal være ud­gangspunkt for opgaveløsningen. 3.Ledelse og styring skal tage afsæt i tillid og ansvar. 4.Udvikling og fagligt handlerum skal bygge på velbegrundet dokumentation. 5.Opgaveløsningen skal baseres på viden om, hvad der virker. 6.Ledelse og engagement skal fremme innovation. 7.Offentlig service skal inddrage borgernes ressourcer. 24. november De syv principper

Formål: Center for Offentlig Innovation skal medvirke til, at den offentlige sektor bliver mere innovativ. Mål: Center for Offentlig Innovation skal sikre, at gode løsninger fra et sted i den offentlige sektor spredes hurtigere til flere steder i det offentlige, end det ville ske af sig selv. Målgrupper: Medarbejdere, ledere på alle niveauer og politikere, der ønsker at arbejde innovativt med den offentlige sektor, er i fokus for arbejdet - ”de villiges alliance”. Finde – kvalificere – sprede: 10 hovedaktiviteter 24. november Center for Offentlig Innovation

Offentlig innovation er at gøre noget nyt i den offentlige sektor, der skaber værdi! Gøre: Det er ikke at forske eller at udtænke – det er at gøre – at gennemføre. Noget: Arbejdsprocesser, services, produkter, teknologi. Nyt: Det skal bryde med hidtidig praksis og vante tankegange. Det skal være nyt i organisationen. 24. november Innovationsbegrebet?

Produktivitet: ”mere for de samme penge”. Effekt: ”nærmere et mål” – fx mere sundhed. Oplevelse: ”mere tilfredshed”. Demokrati: ”inddragelse, samskabelse”. Proces: ”bedre til fortsat at få og at omsætte ideer”. 24. november Værdi?

Når en organisation vælger at lære af andre, kan det også være innovation – blot hurtigere og mere direkte. Den gode idé er vigtig, fordi den kan bruges af andre. Men den gode idé bliver først virkelig god, når den bruges flere gange – efterlignes, kopieres. En klog organisation understøtter både ideúdvikling og kopiering (læring). 24. november Innovation er ikke kun at være først

Inspiration – den får vi bl.a. på konferencer og i netværk. Tilpasning – lidt dybere fat i ideen. Kopiering – adoption i næsten identisk udgave. Alternativ: Udrulning! – centralt fastsatte ”gode ideer”. Fælles for alle former er, at de ikke skaber nok værdi, hvis vi ikke er klar til virkelig at lægge mentale kræfter i arbejdet. 24. november Mange niveauer af efterligning

Udgangspunkt i det meget, der allerede sker: -Finde – Kvalificere – Sprede Kortlægning Innovationsbarometer Spredningsprojektet Innovationspraktik 24. november Hvad kan COI bidrage med?

Tak for ordet E: T: Købmagergade 22, 4.