C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A. Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Grundlæggende IT, niveau G
Små åbne opgaver og projekter Hvordan er det hensigtsmæssigt at gribe arbejdet an?
Almen studieforberedelse
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
HISTORIE Den mundtlige prøve
MUNDTLIG FREMSTILLING
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Eksamen og eksamensbilag :
Matematik afgangsprøve 2013
Karl Henrik Flyums model
Drejebogen til eksamen på idræt B
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
CAS i matematikundervisningen Middelfart
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Formalia ved opgaveskrivning
Eksamen.
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Naturfagsprøve Forældremøde 16. marts 2011.
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Overdragelse af Naturfagsprøven November Punkter Prøvebekendtgørelsen for Trekronerskolen Vores prøveoplæg Afvikling Erfaringer.
Mundtlig matematik eksamen
Terminsprøver december  Kom i god tid. Helst 15 min. Før prøven begynder  Find din plads. Dit navn og prøvenr. Står på bordet.  Du skal selv.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd - Pjecen.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
KØBENHAVNS KOMMUNE Forvaltning Afdeling / kontor Byhøjskolens orientering om folkeskolens afsluttende prøver 19. september 2016.
KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Video i Undervisningen Hvorfor anbefales dette supplement til undervisningen / uddannelsen ??
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Beskrivelse af krav og procedure ved mundtlig eksamen
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Mål og perspektiver for naturfagene
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Faggruppemøde Naturfag, fysik og kemi Bodil Tange.
Teoretisk pædagogikum
Naturfag.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Studieretningsprojektet
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Hvorfor dansk på GF1?.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Velkommen til fagligt samspil
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A

Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden prøven, udarbejder læreren en plan, hvor maks. 3 grupper eller maks. 6 enkeltelever går op samtidig Prøven varer 2 timer inkl. trækning og karaktergivning Spørgsmålet vil være åbent, således at flere områder fra faget kan inddrages, men der kan ikke vælges fuldstændig frit fra opgivelserne I kan I år trække spørgsmål i de emner, vi har arbejdet med: Stof og stofkredsløb Partikler, bølger og stråling Energi og energiomsætning Produktion og teknologi Man bedømmes individuelt – også selv om man går op i grupper

Selve prøven – de to timer 1)Trække emne 2)Lave en oversigt over jeres arbejde – hvilke forsøg vil I vise til at besvare oplægget – og hvilke underemner vil I fokusere på. Husk hele tiden, at der skal være sammenhæng til oplægget (dette bør ikke tage mere end 15 minutter) 3)Lave forsøg. Lærer og censor går rundt og taler med grupperne. Sørg for hele tiden at have noget at lave og være i gang – I må ikke bare stå og vente på lærer/censor. Vi kan sagtens overskue flere forskellige forsøg samtidig. Brug meget gerne illustrationer, reaktionsligninger mv., hvilket der også har været fokus på i undervisningen. 4)Der bliver stillet spørgsmål for at afklare, hvor meget I kan – ikke for at afklare, hvad I ikke kan. 5)Når der er gået ca. 1½ time, bliver I bedt om at rydde op og forlade lokalet. Herefter bliver karaktererne diskuteret og fastsat, og I bliver kaldt ind igen og får jeres karakter. 6)Det er jeres beslutning, om I vil have karakteren alene, eller om I vil have den sammen med gruppen. Normalt vil vi foreslå, at hele gruppen kommer ind, hvis I har fået samme karakter – og ellers ikke.

Hjælpemidler og gode hints Det er tilladt at bruge Internettet og alle hjælpemidler. Det er IKKE tilladt at benytte Skype, Facebook og andre medier, hvor der kan kommunikeres. Husk derfor, at videoer mv. skal være lagret på jeres drev eller på selve computeren. Vis meget gerne illustrationer, reaktionsligninger, animationer, videoer osv. til at underbygge de forsøg og det arbejde, I ellers laver. Vis god laboratoriepraksis. Dette bliver I også vurderet på Når man går op i gruppe, forventes det, at man kan nå mere, end hvis man går op enkeltvis – sørg derfor for at udføre flere forsøg, fortæl mere teori og brug flere illustrationer/modeller/videoer osv.

Gode laboratorievaner Brug kittel, beskyttelsesbriller og –handsker, når det er relevant Husk at sætte låg på flasker, når I har taget det, I skal bruge Skyl glasvarer, før I sætter dem sammen med propper og slanger – eller brug evt. vaseline/fedt Brug pipetter til at tage ting fra flasker, der kan være vanskelige at hælde fra – og især hvis I skal bruge små mængder Ryd op efter jer – herunder opvask Husk at bortskaffe kemikalier de rigtige steder – hæld ikke bevidstløst alting i vasken

Vurderingskriterier Planlægning og disponering af arbejdet Udvælgelse og anvendelse af laboratorieudstyr Gode laboratorievaner Forklaring af sammenhæng mellem teori og det praktiske arbejde Inddragelse af relevant teori i tilknytning til oplægget Anvendelse af fagterminologi Perspektivering til hverdag og samfund Anvendelse af relevant sikkerhedsudstyr og fornuftig håndtering af affald

Forskelle på prøverne i 9. og 10. klasse Vurderingskriterierne er meget ens, MEN to meget vigtige forskelle i 10. klasse er: I skal både komme ind på fysik og kemi (begge dele, uanset hvad I trækker) Der lægges større vægt på faglig fordybelse og forståelse af større sammenhænge (gå mere i dybden og vide mere fagligt) I skal kunne tage stilling til den enkeltes og samfundets fordele/ulemper ved anvendelse af fysikkens og kemiens opdagelser og opfindelser (perspektivere til hverdag og samfund)

Karakterbeskrivelse FP10