Trivselsmålinger Lean-Trivselsmåling er et øjebliksbillede på Trivslen på byggepladsen. Målingen foretages i forbindelse med alle former for møder/samlinger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Psykisk arbejdsmiljø.
Hvad påvirker medarbejdernes psykiske trivsel
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Spilleregler. Du sidder til bords med to modstandere og spiller for dit hold.
BUREAU FOR MARKEDSANALYSER Din genvej til viden, indsigt & overblik Man får et hurtigt overblik ved at kigge på farverne. De grønne farver viser, at her.
Psykoedukation til unge i OPUS
Manuelle målstyrings-tavler
GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,
Arbejdspladsudvikling
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
På vej mod folkeskolereformen
ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/ Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om.
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Spilleregler.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
Sundhedsuge i Høje Taastrup
Relationer – Omgangstone
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Passage af forbudt område Vurdér ved hver af passagerne, om der kan være problemer. Se først facit på næste lysbillede, når du har besluttet dig. Alle.
Vejlederens kommunikation
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
1 Logaritmer Logaritmer optr æ der hyppigt i forbindelse med algoritmeanalyse. Definition: For ethvert B > 0 og N > 0 g æ lder, at log B N = X, hvis B.
Trivsel og værdier - i skoletasken
6M-skema SVS Organisationens deltagelse Ansvar Plan for målopfyldelse
Fremme af unges mentale sundhed
Tænk før du måler Økonomistyringskonference 10. Juni 2008: Det fortrængte lederskab Klaus Majgaard.
Mr. Raggys prøveeksamen
Spilleregler. Del spillerne op i hold. Holdene konkurrerer om at finde de rigtige svar i materialet.
Side 1 Trivselsmåling - December 2010 Dansk Kabel TV.
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
27. marts 2008 Mahad Huniche Internetbaseret Patientdagbog Brugerdreven Lean Innovation Forum for Patientforløb.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Input til retningslinje om håndtering af mobning.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
De seks guldkorn i jobbet Indflydelse p å eget arbejde og arbejdssituation Mening i jobbet Forudsigelighed og relevante informationer Social st ø tte fra.
Tjekliste om arbejdsmiljø Nye medarbejdere. Tænk i et sundt og sikkert arbejdsmiljø  Vær med til at give den nyansatte en sund og professionel indstilling.
Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
randers kommunes waN-udbud
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Trivsel og mental sundhed
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Stresshåndteringsgruppe
Analyse af arbejdsproces og faggruppernes bidrag
Skolebestyrelsens beretning 2018
Skagen Fotoklub KAPPELBORG Udstilling 2018.
Reklamer Definition af begrebet 'reklame'
Pårørendeundervisning: Værkstøjskasse Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Elevtrivselsundersøgelsen 2016
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Invitation til at kopiere ind
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Præsentationens transcript:

Trivselsmålinger Lean-Trivselsmåling er et øjebliksbillede på Trivslen på byggepladsen. Målingen foretages i forbindelse med alle former for møder/samlinger på byggepladsen. Der skal reageres øjeblikkeligt på dårlig eller middelgod trivsel, idet en god trivsel er forudsætningen for at der kan arbejdes med andre processer og en forudsætning for at ”man vil forlade” kendte arbejdsprocesser.

Eksempel p å m å ling. F ø r hvert m ø de flyttes en bl å, gul eller r ø d magnet over til h ø jre side af feltet.

Rød blok repræsenterer mistrivsel Bl å blok repr æ senterer neutral Gul blok repr æ senterer positiv Den reelle proces er derudover: Det er vigtigt, at alle gule og r ø de markeringer og kommentarer bliver taget seri ø st. Det betyder bl.a. at alle har et medansvar for, at der kommer forbedringsforslag ud fra de gule og r ø de magneter. Lederen spiller her en stor rolle og skal bede om og opfordre til forbedringsforslag ud fra trivselskommentarerne p å m ø det.

Regler for måling af medarbejdertrivsel i en Leanproces Der bør laves nogle regler for målingen af medarbejdertrivslen. Eksempler: Der er tale om en arbejdsrelateret måling af trivsel. Det private bør holdes udenfor. Men reelt smelter de to ting selvfølgelig sammen. Og ofte kan man også hjælpe med dårlig trivsel på den private front. Hvis en kollega eks. er stresset på hjemmefronten, så giver det anledning til arbejde med best practice, krydstræning og udjævning af arbejdsbelastningen. Og så må man naturligvis altid gå til nærmeste leder. Mødet ved tavlen er ikke det eneste sted, hvor man kan udtrykke sin trivsel. Den viden som leder og kolleger får om en kollegas trivsel, må på ingen måder misbruges eller føre til mobning. Kritiske punkter fra målingen må ikke efterlades i mere end eks. 3 dage. Dvs. at hvis der kommer noget ”slemt” på tavlen, så er det ikke sikkert at det kan håndteres på stedet pga. tid i kalenderen. Men så skal lederen indkalde til møde inden for 3 dage hvor det skal tages op. Røde og gule magneter skal/bør føre til forbedringsforslag. Brok i løbet af ugen > på tavlen. Hvis det ikke kan siges i trivselsprocessen – så drop det! – Hvad der ikke kan siges – eksisterer det ikke. Det vigtigste er ikke magnetens farve – det vigtigste er, at det bliver sagt! Om begrebet trivsel og effekten af en god/dårlig trivsel se ”Samarbejde og ledelse”. Trojka 2011.