Kulturrådet i Slagelse Hvordan sikre vi de bedste rammer? Næstformand Troels Brandt Diplom i ledelse Master i ledelse af forandringer - Erfaringerne fra.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Advertisements

Social Kapital – rig på relationer
Læring i bevægelse - hvorfor?
Bjarne Ibsen Professor, Forskningsleder
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Mobilitet og personbefordring i landdistrikter
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Biblioteket som arena i viden- og oplevelsessamfundet
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Den brændende platform
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
Styring af styregrupper
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
PROJEKT BAGGRUND Hovedaktiviteter I projektet Konceptualisering Kick-off møde med de lokalenetværkspartnere SurveyInterviewsStudierejse til Vesterålen:
Biblioteket som katalysator for social kapital
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Ledelse i forskellige retninger
Det Kommunale Innovationslandskab
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Private investeringer i byomdannelse og byfornyelse Lars A. Engberg SBi.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
C4 i Hillerød Handel Turisme, kultur, sport Uddannelse Erhverv C4 Sammen er vi stærkere! C4 er en medlemsbaseret paraplyorganisation, der samler Hillerøds.
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Vision og mål for Aalborg Kommunes skoler
Fundament: Ligeværdigt samarbejde LauRie’s Mening, Vision og Værdier At skabe glæde og trivsel for mennesker, som ikke kun har modelmålene At skabe glæde.
Vision mission værdier handleplaner
Afgangsprojekt om sygefravær 2013 Lystrup skole Morten Fjord.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
At blive forvandlet? Beth Juncker Professor Københavns Universitet.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Samarbejde med lokale aktører v/ Visionspilot Kirstine Gottlieb og Teamleder Naturcenter Klaus Bertram Fries.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
Opsamling på de fire klyngemøder v. Jeanette Lund
Ørkenfortets strategi 2020
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Jenny Braat, adm. direktør for Danske Maritime
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Kulturrådet i Slagelse Hvordan sikre vi de bedste rammer? Næstformand Troels Brandt Diplom i ledelse Master i ledelse af forandringer - Erfaringerne fra Esrum Møllegård Aktiv frivillig: Formand for 17,4 udvalg. Borgerdreven innovation Hashøj NV KIT Landudvikling Slagelse. Udviklingsstrategi

Kulturen i spil Lokal kultur Plan Hvad er der på spil? Slagelse kommune forever! Kulturens hotspot Cowi valfarter til – ”gør som i Slagelse kommune ” Væksten gror nedefra -

Vision Et velfungerende samfund er et kulturbærende område, hvor de allerede bosatte ønsker at vedblive med at bo og hvor nye familier ønsker at bosætte sig. Et sted hvor vi ønsker at se vores børn vokse op og samtidig et sted hvor vi sagtens kan se os selv blive gamle! Kulturen er trivsel og læring for alle aldre gennem engagerende oplevelser og fællesskaber. Kulturen er samtidig en god forretning og kulturen har et potentiale og et afkast, som der kan stilles forventninger til. Fremover skal forvaltningerne, foreningerne og borgerne være åbne og påvirkelige. Det indebærer et nyt udvidet ledelsesparadigme med uventede muligheder.

Rammevilkår Fra Landudvikling Slagelse: ”Støtte til udvikling af kulturelle og kunstneriske tiltag, der vil medvirke til at skabe oplevelser og aktivitet for lokalområderne og samtidig understøtte øget bosætning”. Skælskør Skole: Morgendagens kunst og kulturbærere! Arbejdes der systematisk med kunsten og kommend e kunstneres talentudvikling i kommunen?

Kulturen, turismen og oplevelsesindustrien er en vigtig del af Slagelse kommunes vækst og fremtid. Vækst og Strategiudvalget ”Vækst i balance”: Slagelse Kommune skal arbejde for, at der udarbejdes en konkret kulturstrategi, som prioriterer de kulturelle tilbud, så de i endnu højere grad end i dag bliver klare fyrtårne med henblik på turisme og bosætning. Kulturens rammevilkår

Præmis ”Alle kommuner kæmper for at øge vækst og sikre bosætning i disse år. Skal det lykkes er det vigtigt at arbejde langsigtet og være bevidst om kommunens styrker og særlige udfordringer.” (Kommissorium, Vækst- og Strategiudvalget)

Kulturaktiv ? lessons long learned What´s in it for me ? Det er fast arbejde at være frivillig indenfor en kulturaktivitet Til tider forekomme en smule utaknemmeligt, at få feed back ”på hullerne i suppen”. ( al den frivillige tid ) 17,4 koblinger Politisk opbakning Forvaltningskultur / myndighedskultur og en frivillighedskultur skal forstyrre hinanden Forvaltningen skal øve sig – gøre sig umage. De aktive frivillige skal forstå, at de også er en del af kommunen Nye erfaringer og erkendelser. Nye metoder ? Procedure?? Fra eksperiment til drift i Slagelse kommune. Vi bliver aldrig helt færdige…

Kulturens sociale kapital – kulturelle indikatorer og parathed Offentlig privat partnerskab Samarbejds- evne Tillid Retfærdighed! Følger der hænder med?

Kulturel social kapital i balance Mening Identitet Fællesskab Gruppen lukker sig om sig selv Samlende (Bonding) Brobyggende (Bridging) Gruppen styrker identiteten Forbindende (Linking) -Top-down +Leader

Social kapital er Kulturens ressourcer! Mening = Motivation Tak for opmærksomheden Troels Brandt Kulturrådet i kommunen