VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Skejby DET GODE GRØNNE BYRUM.
Advertisements

Kerteminde Havns Fremtid Bevaringsforeningen for Kerteminde Kommune
Struer Kommuneplan Vision, mål, strategi Forside Indledning Vision, mål og strategi Byer, landsbyer og landdistrikter Natur og miljø Politiske.
DAGSORDEN • Velkomst v/ Udvalgsformand Jesper Mathiesen • Områdefornyelse og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter • Visioner for områdefornyelsen.
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Debatmøde om lokale interesser i Ll. Næstved - Præsentation af Kommuneplanstrategi.
Tema Menu Nye boliger Det må ikke være mangel på boliger og byggemuligheder der begrænser tilflytningen af nye borgere til Tønder. Byrådet mener der skal.
Møde i Det Grønne Råd den 12. september 2012 Orientering om Natur- og Parkpolitikken.
1 BORGERMØDE – 16. maj 2013 Udviklingsplan for AUNING - FORSLAG AUNING BYMIDTE BORGERMØDE 16. MAJ 2013.
Status på kommuneplanstrategien
FredericiaC – mere end en ny bydel.
Visionsproces Fra ord til handling.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
ODENSE 2020 FRA STOR DANSK BY TIL DANSK STORBY
Esbjerg Trafik- & Mobilitetsplan
Klimatilpasning - naturen er en del af løsningen JA/moMentum debatmøde 3. februar 2011 Jens la Cour Kampagneleder, klimakommuner Danmarks Naturfredningsforening.
KLIMATILPASNING I KØBENHAVN - FRA PLAN TIL VIRKELIGHED
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
VORDINGBORG. RUINEN 2010 BORGEN 1410 PLACERING.
Klimatilpasning som vækstdriver - regionen har en vigtig rolle Dorthe Selmer, vicekontorchef i Regional Udvikling ,
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
Vejen til en beslutning Tilbygning eller ny skole? Er det muligt at gøre gamle bygninger bæredygtige? Lokalisering i by eller på landet?
Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT.
Hillerød Kommune -karakteristik
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Landdistriktspolitik i Mariagerfjord kommune - En vision for fremtidens landsbyer.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Agenda 21 – København Kommune.
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Dansk Landbrugsrådgivning - Årsmøde 23. marts 2004 Bevaringsværdige gårdejendomme – nye anvendelsesformer Udvalgte eksempler fra Realdanias idekonkurrence.
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Udvikling i Hørning!! For at Hørning by kan vedblive at være et attraktivt sted at bo, er det nødvendigt, at der sker udvikling i byen, og at byen vedligeholdes.
Statusseminar Oversigt Oversigt Det initierende problem – hvorfor et projekt om kommunal branding? Det initierende problem – hvorfor et projekt om kommunal.
Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune Maj 2015
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Plan- og Agenda 21 strategi 2016 Miljørådets møde 4. februar 2016.
EN BY I KLITTEN – HVAD HANDLER DEBATTEN OM DE DANSKE KYSTER OM? Lone Søderkvist Kristensen Lektor i Landskabsforvaltning Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning,
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Udviklingsstrategi 2012 Kommuneplan 2013 Udviklingsstrategien er den overordnede udviklingsplan, der justeres og udvikles hvert år og revideres hvert 4.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Landdistrikter/Yderområder Hvad er et landdistrikt? Hvad er et yderområde? Kan vi afgrænse begrebet ”landdistrikt /yderområde” på en nutidig måde? Natur.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Strategiplan for Odense Havn 2000 Fremtidig styreform Fremtidig planlægning og anvendelse.
Fokus på kultur- og fritidsfaciliteterne Et aktivt kultur- og fritidsliv er afgørende for borgernes sundhed og livskvalitet. Et godt kultur- og fritidsliv.
Trine Blicher Folmer. MÅLSÆTNINGER Bassin 7 rummer et anderledes potentiale Den markante orientering mod havnebassin nr. 7 og det kommende havnebad skal.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Strategisk tænkning og samarbejde?
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Kultur Idræt Bevægelse
Årets skolebyggeri Sydhavnen Skole vandt i 2015 titlen som ”Årets Skolebyggeri” pba. flg. udtalelser fra juryen: “Arkitekturen inddrager naturelementet.
KØBENHAVNS UNIVERSITET
DET ÅBNE LAND eller Arven fra amterne
Oplevelser og afledte effekter
Samskabelse gennem et Bynetværk
Visionære Regionale Udviklings Planer
Visionære Regionale Udviklings Planer
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Hvorfor en politik? Fordi …  Den kan være vækstdriver for bosætning og investering  Den formidler byrådets visioner for byliv og bykvalitet  Det er sjovere at bo og arbejde i en kommune med et indbydende bymiljø og velbevarede landsbyer  Den samler byrådet om en seriøs og fokuseret holdning til udvikling af byerne  Det bliver attraktivt for virksomheder at placere sig i kommunen

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Politikkens virkeområder Flere jobs –nye mennesker Udvikling af byerne, bystrategi, byplaner Byens rum – pladser og parker Midlertidighed –forandringer, der sker noget. Arkitektonisk kvalitet – smukkere byer og bygninger Det gode liv for mennesker – her vil vi bo! Branding og bevaring af kulturværdier Kulturbyen – der sker noget (og det rygtes) Attraktive boligområder for alle mennesker Rekreative områder tæt på Udvikling af landsbyerne Erhvervsområder tæt på infrastruktur Formidling og borgerinddragelse, medskabelse Plan og arkitektur for børn og unge Og meget mere VÆU KFU KMU

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Fx midlertidighed VÆU ønsker til oktober at se nærmere på et katalog over midlertidig aktivering af byrum og pladser Oplagt at indarbejde midlertidighed som begreb i politikken: Er der tale om kortvarigt indslag i gaden? (Sandkassen, byfester…) Midlertidig anvendelse? (Havnepark, parkering) Etape 0 - ”livet før byen” hvor områder aktiveres strategisk for at mode en interesse og investering

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Byrum og pladser Udpegning af pladser og stræder Bevægelsesmønstre, aktiv og passiv adfærd Krav til byrum, indretning og program Overvejelser og tiltag

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Byrum og pladser Byrumsplanen er fulgt, men kunne komme mere i spil Konkrete indsatser (midlertidighed okt), fx kulturområdet, ophold Omdannelser, fx Jernbanepladsen Strategiske overvejelser, herunder: Ahlgade, Smedelundsgade, forbindelsen ml. by og havn, detailhandel, samt andre bymæssige funktioner som giver aktivitet og liv til byen (Undgå funktionstømning)

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Eksempel Lokal håndværkerskole ”folder” en løber af træ hen over en lidt kedelig og tom plads

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED I byen er de grønne lommer vigtige Byen er også til reakreation leg og ophold Træer og beplantning kan være vejvisere / forstærke ønskede forbindelser Og har i øvrigt mange afledte gevinster…

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Bevaring og fornyelse Fælles interesse i at skabe gode og oplevelsesrige bymiljøer og bevare smukke landskaber og kulturmiljøer i det åbne land Opmærksomhed på balance mellem bevaring og fornyelse, særligt i byerne Opmærksomhed på den værdi kulturhistorien tilfører byerne og det åbne land

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Landsbyer og landdistrikter  Fokus på at landbyer og boliger i landdistrikterne bliver en del af det fremtidige bosætningstilbud  Omdannelse af tidligere driftsbygninger  Bevaring og fremhævning af kulturmiljøer som attraktive besøgsområder og ramme for bosætning og erhverv  Vedligehold fx via landsbyfornyelsesmidler

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Beslutning om det videre arbejde  Hvad har det givet af overvejelser?  Beslutning om/hvordan vi skal arbejde videre  Hvilket indhold skal politikken have?  Hvilken proces og inddragelse ønskes?