’MØRDRUPSKOLENS KANTINE - et sundt alternativ til madpakken’

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Forædremøde den
EAT - sund mad med mere.

Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Kostpolitik Revideret 24. september 2013
… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD
Skal dit barn med på sommerkoloni ?
- for dig der vil på søen Der er et hav af muligheder i Skanderborg Skanderborg Junior Sejlklub.
Amtsorientering 27. juni-5. juli Indhold •Hvorfor deltage i et Landsstævne? •Hvem står bag ved L09? •Priser •Bredetved •Program •Tilmelding •DGI.
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
HØJELSE SKOLE.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Fysik: Spinkel, kan lide at røre sig. Går til gymnastik og jazzballet.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
YDERLIGERE OPLYSNINGER Er der spørgsmål vedr. stævnet – se hjemmesiden
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Folkeskolereformen2014.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Folkeskolereform Version 1.0
Velkommen. Sund livsstil Regelmæssige mættende måltider (gerne 4-6 måltider) Kost som indeholder frugt og grønt Kost med rigt indhold af fuldkorn og.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Folkeskolereform 2014.
SUNDBY. SUNDBY Sundby kantine/café Sundby kantine/café; I Sundby Cafe lærer du at finde opskrifter om sund mad, både almindelig mad, men også det søde.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Februar 2013, Introduktion til børneernæring
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Velkommen til Vestervangsskolen
Lind Skole Version 2 FYRAFTENSMØDE MED FORÆLDRE D. 8. OG D. 9. JUNI 2015.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
La Città Eterna La Città Eterna sommer 2016 ROMA 29. Juni – 5. juli 2016.
Velkommen til Gjern Rideklub! Kære forældre og børn Hjertelig velkommen i Gjern rideklub. Vi håber, at du og Jeres barn/børn bliver glade for at færdes.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Spis Forbi ”On the street, by the street”. Projektramme At skabe nye måltidsfællesskaber Fremme interessen for og tilgængeligheden af sundere måltider.
Unge og overvægt.
Læringsuge 2017 De 17 Verdensmål
Sprog og kultur PROJEKT hg2
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Skitur 2018 – fra den 19/2 – den 25/2 KLUB UNG Roskilde Øst.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Præsentationens transcript:

’MØRDRUPSKOLENS KANTINE - et sundt alternativ til madpakken’

Fra skolebod til kantine. Kø til dørsalget i kælderetagen lige under aulaen.

Kantinebestyrer Kate Sørensen Køkkenet var ikke godkendt til produktion af varm mad,

Varesortimentet Sandwichboller med fyld, pastasalat, pizzaboller og færdigkøbte varer.

Sortering i varesortimentet

Handleplan for ’Sundhed, trivsel og bevægelse’ Slogan: Det sunde valg skal være det letteste valg! Arbejdsgruppen bestod af: 2 elever, 3 lærere, 1 sundhedsplejerske, 1 pædagog fra fritidshjemmet, 1 skolebestyrelsesmedlem og 1 ledelsesrepræsentant.

Indsatsområder vedr. kost/kantinen Fortsætte med at renovere, udbygge og forbedre kantinen. Nedskrive en madpolitik udfra ønsket om, at der kun skal sælges sund mad og drikkevarer i kantinen. Sætte fokus på spisekulturen i de 3 faser. Nedskrive en madpakkepolitik for de 3 faser og producere en folder * se næste dias.

Madpakkeideer S K O L E P O R T E N © S k o l e s o f t o g U N I C S k o l e s o f t U N I C klasse4.-6. klasse7.-9. klasse Madpakken= kærlighed og tryghed Ofte lille appetit, spiser langsomt. Madpakken spises over flere timer/gange så maden skal mætte selv om der kun spises lidt af gangen. Fingermad er populært! Hapsprincip, dvs grøntsager, frugt og kød må gerne være skåret ud i spisevenlige stave og stykker. Er glad for rugbrød, dog små håndvenlige skiver! Gerne en overraskelse i madpakken. Madpakken skal være gennemskuelig, eleverne vil gerne vide, hvad de putter i munden Mellemmåltid: Små grovboller/frugt Drikkelse: Skolemælk eller vand i dunk. Eleven er mere ”flyvsk” i spisepausen så det er en fordel, at maden kan tages med. Vil gerne have indflydelse på egen madpakke. Stadig haps- princip, men til større ting som f. eks grøntsager el. frikadeller på spyd. Stadig rugbrødsmadder, men det skal varieres med noget ”spændende” som f.eks. pizzabolle eller smør- selv grovbolle med tunsalat. Madpakken skal være sjov, spændende og sej! Madpakken skal være gennemskuelig, eleverne vil gerne vide, hvad de putter i munden Mellemmåltid: Hel frugt og grovboller Drikkelse: Skolemælk eller vand i dunk. Eleven spiser i farten, sjældent i klasseværelset. Maden skal have take away/fast food kendetegn som f.eks. burgerbolle, sandwich, pizzabolle, blandede salater m.v. Ønsker indflydelse på egen madpakke! Mishag ved rugbrød! Madpakken må ikke lugte! Eleverne er mere opmærksomme på hinandens madpakker. Maden signalerer identitet! Mellemmåltid: hel frugt og grovboller Drikkelse: Skolemælken bliver for kedelig. Vand/kildevand i stedet for.

Juni 2006 Godkendelse og ’opstart’ af det beskrevne projekt: ’Mørdrupskolens kantine - et sundt alternativ til madpakken’ for……..

Madpakken er god, når Den er der Der er noget godt i den Den ikke er blevet for varm Den ikke er blevet for mast De andre også spiser madpakke Der nogle gange er en hilsen, der viser kærligheden til barnet

Det overordnede mål med kantinen er: At skabe sunde kostvaner hos børn og unge i skolen med henblik på fremme af sundhed og velvære At fremme elevernes koncentration og energi med henblik på øget udbytte af undervisningen At skabe ro og trygge rammer, så børnene forbinder det at spise med noget rart At sikre ernæringsrigtig mad som supplement/erstatning for madpakken i skolens kantine.

Ressourceudgangspunktet: Kantinebestyreren er i gennemsnit ansat 3,5 timer/dag, ! Kantinens drift koster pt. lønnen Elever fra 6. årgangs hjemkundskab er kantinemedhjælpere 4 dage om ugen Betalingen til medhjælperne er frokost i kantinen samme dag Der tildeles én ekstra lektion i hjemkundskab og én deletime om ugen Pr. 1. august 2009 har skolen 600 elever Der er plads til ca. 68 spisende i spisesalen!

Spisesalen I spisesalen er der plads til 68 spisende.

Indvielse 6. marts 2009 En glad og meget tålmodig kantinebestyrer - renoveringen skulle være påbegyndt juli 2006

Nogle glade kantinemedhjælpere Vi har skabt en kantine sammen med eleverne, så de på 6. årgang er ydere og nydere af tilbuddet i kantinen.

Flere glade kantinemedhjælpere Udover at deltage i produktionen er eleverne fælles om oprydning, opvask og rengøring. Deres ’arbejdstid’ er

Vi vil opnå målene ved: At opfordre alle elever til at spise frokost At indtagelse af frokostmåltider foregår i en god atmosfære At der dagligt dufter af frisklavet mad fra kantinen At der bruges rigtigt service i spisesalen At tilbyde fase 2 og 3 at kunne købe og spise en sund frokost i kantinen 1-2 dage om ugen At ’dagens ret’ er et reelt frokosttilbud, der er et godt og sundt alternativ (nødløsning) til de almindelige madpakker

At prisen for ’dagens ret’ er fast 20 kr. At serveringen foregår på en enkel måde, så eleverne ikke står længe i kø At ’madmor’ bestemmer menuen under rimeligt hensyn til moderne børns smagsløg og sundhed At ugens menu annonceres på skolens hjemmeside At der serveres kold vand i krus til alle At mad og måltider gøres til et pædagogisk dannelsesprojekt – især for eleverne på 6. årgang

Spisesalen i brug

Opstarten i den nye kantine Inden indvielse holdt kantinebestyreren indkøring med 6. klasserne og hygiejnekursus Fase 2 og fase 3 har indtil nu kunnet købe på forskellige ugedage (der er ca. 375 elever) Fase 2: tirsdag, torsdag og nogle fredage Fase 3: mandag, onsdag og nogle fredage Næste uge prøver vi forsøgsvis at åbne for både fase 2+3 alle dagene Kantinebestyreren er ’alene’ om fredagen Èn dagens ret Besøg af Fødevaredirektoratet 2 Konkurrence om navn til kantinen – ikke afsluttet