VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Holbæk Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Organisering af arbejdsmiljøapparatet
Advertisements

Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Højtuddannedes værdi for virksomheder
Mikrovirksomheder som løftestang i erhvervsudviklingen
Lyngby-Taarbæk VIDENSBY
Tine Andersen 13. oktober 2006 Fremtidens fødevarer – fremtidens fødevareindustri. Tre scenarier for fødevareindustrien i Europa Tine Andersen, Center.
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Risici for fremtidens velfærdssamfund
Tabel 1: Antal arbejdssteder i Region Aalborg
Præsentation Michael Ahring Petersen Projektchef/Manager Projects Tel  Business Kolding Akseltorv 8, 6000 Kolding.
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
Infrastruktur og bosætning
The spatial division of talent in city regions: Location dynamics of business services in Copenhagen Af Høgni Kalsø Hansen & Lars Winther.
Uddannelse, beskæftigelse og det danske produktivitetsproblem Carl-Johan Dalgaard Beskæftigelsesrådet
Firms, workers, and the Geographic Concentration of Economic Activity Af G. H. Hanson (i) The Oxford Handbook of Economic Geography s
Sidste nyt Fløjkrigen i ECB toner tydeligere og tydeligere frem. Senest har de to medlemmer George Provopoulos og Athanasios Orphanides talt varmt for.
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Viden der virker Inge Steen Mikkelsen 21.nov. 08 Er der brug for en offentlig VEU-indsats? NCK-konference.
Fremtidens arbejdsmarked i Århus om 5-10 år Oplæg v/Palle Christiansen d. 19. maj 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Danmarks relative produktivitetsudvikling
Center for Sundhedsteknologi Baggrund:  Sikre regionerne uden for storbyerne gode rammebetingelser for vidensbaseret vækst og udvikling Formål:  At etablere.
1 KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE et statistisk portræt.
KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE - en statistik om udviklingen Juli 2011.
Fremtidens sundhedsvæsen i et økonomisk perspektiv Jan Rose Skaksen 24. august, 2011.
Erhvervsrettede tiltag i Odsherred Kommune Thomas Adelskov Borgmester Politisk Forum den 8. maj 2014 Temamøde 9: Det lokale erhvervsklima – hvilken rolle.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Ny regering, nye tider – dag 1
Hvordan målrettes uddannelsesindsatsen
Den Nordiske Model Hvad er en velfærdsstat? Analytisk perspektiv
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
At handle i byen. * Interessant * Tema * Perlegade.
Green New Deal – en vej ud af krisen? Lindø 15.november 2010 Emilie Turunen.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
Planlovsdag 2004, 2., 3. og 9 marts Fælles planstrategi for Sønderborg-området Opgaven fra Landsplanafdelingen Hvordan organiseres samarbejdet mellem kommunerne?
KMU – De store linier Tekniske sektorplaner – Varmeplan – Affaldsplan – Vand- og naturplaner – Spildevandsplan – Vandhandleplaner – Tilgængelighedsplan.
Budgetseminar d. 19. juni Ledighedsudviklingen i Syddanmark og dimensionering af indsatsen.
Vækst og velfærd Nærhed og kvalitet! 30. marts 2006 Kvindernes Vækstforum.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Vilje til vækst Winni Grosbøll. Vilje til vækst Ruster samfundet til morgendagens udfordringer gennem udvikling af kompetencer og resurser, der øger konkurrenceevnen,
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Elbilers potentiale i serviceerhverv 25 MARTS 2014 ELBILERS POTENTIALE I SERVICEERHVERV 1 Elbilnetværksmøde for virksomheder arr. af Energistyrelsen og.
Job og virksomhed Arbejdsmarkedsudvalget Mandag d. 1. februar
Globaliseringens udfordringer Nordisk Ministerråd, Island, 22. maj 2014 Underdirektør Erik Simonsen.
LAG SYDSJÆLLAND. LAG Sydsjælland Forening: LAG Sydsjælland er en forening med det formål at fremme landdistriktsudvikling bl.a. ved at støtte projekter.
Fyns Fremtid 3 Stadsdirektør Niels Højberg, Aarhus Kommune: ”Arbejdet med politisk lederskab i Øst- og Midtjylland – set fra Aarhus” Arena Assens, den.
SAPA Præsentation til medarbejdere i kommunen April 2016.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Udfordringer på arbejdsmarkedet i Syddanmark Oplæg ved Karl Schmidt, regionsdirektør.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Skoleanalyse i Holbæk Kommune Præsentation af resultater for Byrådet 17. november
Department of Border Region Studies Beskæftigelseskonference 2014 Nyborg Strand 5. maj 2014 Torben Dall Schmidt Professor, ph.d. i økonomi Institut for.
Landdistrikter/Yderområder Hvad er et landdistrikt? Hvad er et yderområde? Kan vi afgrænse begrebet ”landdistrikt /yderområde” på en nutidig måde? Natur.
MUSIKTEATRET I HOLSTEBRO DEN 28 FEBRUAR 2011 DEN DEMOGRAFISKE UDFORDRING I LEMVIG, STRUER, HOLSTEBRO OG SKIVE.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Indsats og resultater - sigtelinjer for 2013 og 2014 v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Perspektiver for beskæftigelsesindsatsen i Østdanmark i 2010 v/regionsdirektør Jan Hendeliowitz.
Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge? Thomas Q. Christensen 03.okt. 08 Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge?
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
CEPOS Vækstkonference
Mobil- og bredbåndsdækning
Betydningen af fars barsel for lige løn mellem kønnene
Vækstiværksættere indenfor klyngerne
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
A. Spare-forslag Der reduceres på linjer / afgange, hvor færrest bliver berørt: 506/507 Holbæk-Tuse Næs På hverdage reduceres frekvensen med 4 ture, Holbæk.
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje
Erhvervslivsprofil i campusarbejdet
Præsentationens transcript:

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Holbæk Kommune

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur – Private lønmodtagere

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Holbæk Kommune - Overblik

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Holbæk by OBSERVATIONER: Offentlig administration har de største arbejdspladser (fx kommunen, sygehuset, skolerne osv.) Handel og transport er koncentreret omkring Ahlgade og Mega- centeret og indfaldsvejene Erhvervsservice og finansiering er fortrinsvis lokaliseret i bymidten. Industri og bygge & anlægsvirksomhed er er ligger ved indfaldsvejene tæt på relevant infrastruktur.

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Jyderup OBSERVATIONER: Offentlig administration har de største arbejdspladser Handel og transport de dominerende private sektorer Industri og bygge & anlægsvirksomheder der et par stykker af mellem-stor størrelse. De ligger nær indfaldsvejene tæt på relevant infrastruktur. Erhvervsservice og finansiering er der ikke så meget af

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Tølløse OBSERVATIONER: Offentlig administration har de største arbejdspladser Handel og transport de dominerende private sektorer Industri: Et par stykker af mellem- stor størrelse. De ligger nær indfaldsvejene tæt på relevant infrastruktur. Erhvervsservice og finansiering er der ikke så meget af Bygge- og anlæg er der heller ikke så meget af

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Svinninge OBSERVATIONER: Offentlig administration: har de største arbejdspladser Information og kommunikation: SEAS NVE… Industri: Et par stykker af mellem-stor størrelse. De ligger nær indfaldsvejene tæt på relevant infrastruktur. Erhvervsservice og finansiering: er der ikke så meget af Handel og transport: er kun repræsenteret i mindre grad Bygge- og anlæg: er der heller ikke så meget af

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Holbæk Kommune - Opsummering

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Udvikling i den samlede erhvervsstruktur

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Udvikling i den samlede erhvervsstruktur

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Jobudvikling vs. BNP og Befolkningstal

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Jobudvikling i Holbæk Kommune

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Muligheder ved ændringer i erhvervsstruktur… Overskud af Erhvervsservice og industri Mere produktive og værdiskabende arbejdspladser end de tabte (generelt) Tab af arbejdspladser indenfor handel, transport og bygge & anlæg. Ufaglærte mandearbejdspladser… Overskud velfærdsarbejdspladser Dvs. kvu og mvu arbejdspladser til kvinder Vækst i kvu og mvu kvinde arbejdspladser Personer med kvu og mvu har stort set fuld beskæftigelse pt Kvinder i familieforhold pendler i gns. kortere end mænd Sandsynligt at denne gruppe er i arbejde og at de bor tæt på, hvor de arbejder… dvs. jobskabelse og bosætning understøtter hinanden (og evt. uddannelse?!) Muligheder for at accelerere udviklingen -Bolig-udbud -Institutionstilbud -Kulturtilbud -Uddannelsestilbud -Lokale styrker og særegenheder -Koordinering og optimering??