Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sidste nyt Fløjkrigen i ECB toner tydeligere og tydeligere frem. Senest har de to medlemmer George Provopoulos og Athanasios Orphanides talt varmt for.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sidste nyt Fløjkrigen i ECB toner tydeligere og tydeligere frem. Senest har de to medlemmer George Provopoulos og Athanasios Orphanides talt varmt for."— Præsentationens transcript:

1 Sidste nyt Fløjkrigen i ECB toner tydeligere og tydeligere frem. Senest har de to medlemmer George Provopoulos og Athanasios Orphanides talt varmt for en rente under 1 pct. samt obligationsopkøb, mens den tyske centralbankchef, Axel Weber, ikke vil gå under en ECB-rente på 1 pct. "Det tegner til at blive en kamp mellem aktivisterne og dem med en mere konservativ overbevisning. Det er den største uoverensstemmelse under Trichet," Investorerne frygter, at ECB's rådsmedlemmer ikke gør nok for at beskytte økonomien. Et hvert tegn på, at eurozonens økonomi bliver svækket, vil med al sandsynlighed lægge ekstra pres på euroen nedad,"

2 På trods af vedvarende rentesænkninger gennem krisen, kan solide danske virksomheder stadig ikke få et lån i banken, og den tendens kan blive forværret i andet kvartal af 2009. de økonomiske vækstpakker over hele verden er en væsentlig årsag til stabiliseringen af eksportudsigterne (dansk eksportråd)

3 "Fra 1929-32 havde man seks perioder, hvor aktiemarkedet på kort tid steg med mere end 20 pct. Det er meget almindeligt, at man i nedgangstider oplever korte perioder med kraftige stigninger," siger fondsdirektør i ATP, Bjarne Graven Larsen, til borsen.dk.

4 Virksomhederne overreagerede ifølge Valgreen, da recessionen var en realitet. Og det skaber en ophobet efterspørgsel på varer, som vil skabe vækst, efterhånden som lagrene drænes. "Du kan jo ikke blive ved med at holde produktionen lavere end efterspørgselen, og efterspørgslen er over produktionen p.t." siger han til RB-Børsen.

5 Næste lektion Landbrug, industri, bygge- og anlæg og private serviceerhverv Også kap. 11

6 Næste lektion 1.Hvad betyder ’erhvervsstruktur’? 2.Hvorfor er erhvervsstrukturen vigtig for et lands økonomisk vækst og konkurrenceevne? 3.Hvilke udviklingstendenser kendetegner generelt højt industrialiserede økonomiers erhvervsstruktur? 4.Hvilke særlige kendetegn har den danske erhvervsstruktur?

7 5.Hvorfor sker der løbende ændringer i erhvervsstrukturen? 6.Hvad er erhvervspolitik? 7.Hvilke argumenter er der for en aktiv (dvs. interventionistisk) erhvervspolitik? 8.Er konkurrencepolitik nødvendig?


Download ppt "Sidste nyt Fløjkrigen i ECB toner tydeligere og tydeligere frem. Senest har de to medlemmer George Provopoulos og Athanasios Orphanides talt varmt for."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google