Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvad? Ny fireårig uddannelseslinje.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Advertisements

Uddannelsesvejledning i 10.klasse Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Brian Nybo (10.B, 10.C + drenge i 10.D) Tina Krogsdal (10.A,
Kvalitet i Skolepraktikken - kick-off-møde 13.marts 2012 Projekttitel : ”Virksomhedspartnere i skolepraktikken” Baggrund : a)Tab af ca. 700 ordinære praktikpladser.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
National informationsdag 6.november 2012: Internationale virksomhedsbaserede læringsforløb - hvorfor og hvordan? ”Elever skal af skolen gives lejlighed.
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
EUD & EUX Herningsholm Erhvervsskole. EUD - Erhvervsuddannelse  106 uddannelser med over 300 trin/specialer  Svendebrev  Varighed mellem 1½ og 5½ år.
Information til de unge om Coop Madskolen – Bliv delikatesseassistent, slagter, bager eller konditor! Coop udbyder i samarbejde med ZBC en helt ny uddannelse.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Tilbud til alle på erhvervsuddannelserne – også de stærke. Vicedirektør Mette Selchau Mercantec.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Per Hansen Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Lars KunovDanske Erhvervsskoler Fremtidens institutionslandskab: Skal vi giftes eller bare.
Klar til 10. Klasse! Præsentation. Plan for indskolingen Indmeldt Forældre/elev/skole-møde I DAG! Indslusningssamtaler Brev om endelige valg – 1. juni.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
Lars Gorm Povelsen Lidt om mig: -Virksomhedskonsulent, ansat i KTS praktikcenter -”døråbner” til virksomhederne og grafisk tekniker, skiltetekniker samt.
UUV Køge Bugt Hvem er vi? Hvad er UUV?
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Hvad er Xclass? En folkeskole. Elever: 143 piger 166 drenge I alt 319
INFORMATION OM FORBEREDELSESKURSUS FOR INDVANDRERE OG FLYGTNINGE
Februar 2017 PKU-konference
Brobygning – EUD og efterskolerne
Dansk-historie opgaven i 1.g 2017
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Uddannelsesplanen.
Uddannelsesvalg i 8. klasse
Velkommen til TECHCOLLEGE
Social- og sundhedsuddannelserne
Central kontra decentral
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
KONTOR | HANDEL | BUTIK | EVENT
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Handlingsplan for øget gennemførelse
Adgangskrav til ungdomsuddannelserne 2019
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU
Ungdommens uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Forældremøde.
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Dagens program Du skal have kendskab til:
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Undervisningspligten
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Tilmelding til uddannelse 2018
Aktuelt fra MBUL Lisbeth Bang Thorsen Hanne Woller
Skolebestyrelsens årsberetning
Nyt fra ministeriet Billeddias
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 9
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
Fra kanten til ”så dygtig som muligt”
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 9
Ønske om sammenhængende uddannelsespolitik
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvad? Ny fireårig uddannelseslinje kombinerer en HF-eksamen med en erhvervsuddannelse Adgangsgivende til en række videregående uddannelser – f.eks.: a)Diplombygningsingeniør (mat. A) b)Civilingeniør indenfor bygge og anlæg (mat.A) c)Arkitekt d)Folkeskolelærer e)Socialrådgiver f)Politibetjent g)Pædagog Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvad? 40 ugers grundforløb med : a)Fagene fra det ordinære tømrergrundforløb a)EUD-grundfag på C-niveau: dansk, matematik, engelsk, fysik, samfundsfag og teknologi C (nyt EUD-grundfag) Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvad? 40 ugers Hovedforløb med : a)Fagene fra det ordinære tømrer-hovedforløb a)Gymnasiale fag på A-niveau: Dansk (og eventuelt matematik) a)Gymnasiale fag på B-niveau: Engelsk, matematik, fysik, teknikfag og byggeteknologi a)Gymnasiale fag på C-niveau: Samfundsfag, erhvervsøkonomi og kemi Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvorfor? ”EUX er et fantastisk tilbud og nyskabelse – det bliver en stor motorvej” – (Undervisningsminister Tina Nedergaard på Christiansborg-høring, 6.maj 2010) Mindst 10% af en ungdomsårgang tager både en erhvervsuddannelse og en studentereksamen – med en EUX kan det ske med løn på omtrent den halve tid (Jf. Undervisningsministeriets profilmodel) Tak fra LO-Storkøbenhavn viser, at kun ca. 50% af nyuddannede tømrere stadig er i deres erhverv fem år efter afslutningen af deres faglige uddannelse Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvorfor? Dansk Byggeri ønsker flere ingeniører, teknikere og ledere med en faglig baggrund og forpligter sig til aktivt at bidrage til at EUX-eleverne på KTS får praktikplads EUX-modellen er helt i tråd fokusområderne i KTS2012: ”Differentierede tilbud til alle, som kan og vil” og ” Skabe større værdi i uddannelsen – vi give dine ben drømme at gå på” Det bliver sjovere at være tømrer-faglærer på KTS Vi vil løfte image på erhvervsuddannelserne og få nye elev-rollemodeller som formentlig vil styrke gennemførelsen - også hos de svage elever KTS er landets største bygge og anlægsskole – adel forpligter! Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvordan? Kommunikationsafdelingen udvikler hurtigst muligt et informationsmateriale til tømrergrundforløbseleverne og deres forældre Lærere og vejledere opmuntrer egnede elever til at søge optagelse på EUX-linjen senest 10.september – ingen formelle adgangskrav, men ikke under middelniveau i afgangskaraktererne fra folkeskolen i dansk og matematik formentlig næppe tilstrækkelig til gennemførelse Kontakt-personer er følgende vejledere fra de tre skoleområder: Morten Aagaard (Rebslagervej), Maibrit Inga Schmidt (Grostrup/Herlev) og Thomas Gudmand Høyer (Tæbyvej) Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvordan? 10.september oplyser skoleområderne (inspektørerne) direktionen om antallet af EUX-egnede tømrer-grundforløbselever på de tre skoleområder og indstiller medarbejdere til det følgende EUX-udviklingsarbejde Direktionen beslutter hvor og i givet fald hvor mange skoleområder, der opretter en EUX-linje Direktionen nedsætter en EUX-udviklingsgruppe under ledelse af en inspektør og deltagelse fra stab 1, som detailplanlæger resten af grundforløbet med sigte på start oktober/november Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Fortsat implementering af eux på KTS Tømrer-eux-klasse oprettet september 2010 med 27 elever – 21 tilbage maj 2011 Arbejdsgruppe med lærere og ledere fra skolens HTX-afdeling og EUD- skoleområdet nedsat til udarbejdelse af undervisningsplan for eux- grundforløbet - finansieret via skolens egne udviklingsmidler KTS deltagelse i eux-forsøgsstyregruppe i regi af Byggeriets Uddannelser Sondering gennemført med organisationer indenfor øvrige uddannelser – eksempelvis i regi af DI Brochuremateriale udviklet og distribueret på møder med UU-vejlederne fra de seks regionale UU-centre i januar 2011 – bl.a. med oplysning om tilmeldingsprocedure Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Fortsat implementering af eux på KTS Artikler udarbejdet /pressekontakt til Politiken og ”Licitationen” i august og oktober 2010 Åbenthus-arrangementer gennemført i seks forskellige skoleområder i januar-februar 2011 Overordnet eux-markedsføringsplan udarbejdet marts 2011: a)Film/video-produktion distribueres via stregkoder til smartphones i uge b)Løbende information til de seks regionale UU-centre c)Produktion og distribution af nye foldfere til unge, deres forældre g mestrene d)Virksomhedskonsulenter på jagt efter praktikpladser i foråret 2011 Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Fortsat implementering af eux på KTS Intern styregruppe på inspektør og direktionsniveau nedsat marts 2011 Arbejdsgruppe med de driftsansvarlige uddannelsesledere nedsat marts 2011 Aktuelt 60 tilmeldinger til eux fordelt på seks adresser på KTS – skolens direktion træffer afgørelse om klasseoprettelser ultimo maj 2011 Skolens eux-styregruppe har ansvar for at drøfte og beslutte gennemførelse af eux-hovedforløbet Mest presserende problem p.t. er manglen på praktikpladser til de eksisterende eux-elever Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n